باحضور رئیس جمهور و مقامات ملی ۱۷ کشورجهان فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار افتتاح شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛مرحله اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

 با اجرای این طرح میزان تخلیه و بارگیری کالا از دو و نیم تن در سال به هشت و نیم میلیون تن افزایش می یابد.

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در این مراسم گفت: به میمنت و مبارکی ایام میلاد با سعادت پیامبر عظیم شان اسلام (ص) و امام صادق (ص) و همچنین هفته پر افتخار وحدت امروز بسیار خوشحالیم که می‌توانیم نخستین فاز بندر بین المللی شهید بهشتی چابهار را آغاز کنیم.

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار

بندر شهید بهشتی چابهار یکی از بزرگترین پروژه های توسعه ای محسوب می شود

دکتر روحانی در آیین افتتاح فاز نخست طرح شهید بهشتی چابهار گفت:بندر شهید بهشتی چابهار یکی از بزرگترین پروژه های توسعه ای محسوب می شود که توانسته ظرفیت این بندر را از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن یعنی به بیش از سه برابر افزایش دهد.

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار

رییس جمهور افزود: در فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار 15 میلیون مترمکعب لایروبی، 203 هکتار استحصال اراضی جدید، هزار و 650 طول موج شکن انجام شده و عمق حوضچه آن نیز 16 و نیم مترمربع است.

وی ادامه داد:در حال حاضر کشتی های 100 هزار تنی قابلیت پهلوگیری دارند و این مهم می تواند نقش بسزایی در واردات و صادرات کالاهای اساسی و عمومی داشته باشد.

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار

دکتر روحانی تصریح کرد :چهار فاز دیگر بندر شهید بهشتی چابهار نیز در آینده تکمیل و به بهره برداری می رسد که در نهایت ظرفیت این بندر به 82 میلیون تن خواهد رسید.

وی افزود: برای آماده سازی و تجهیزات فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار در مجموع یک میلیارد دلار هزینه شده است.

رییس جمهور گفت :بندر چابهار حلقه واسطی بین کشورهای جنوب شرق آسیا، آسیا میانه و افغانستان است، توسعه بندر چابهار موتور محرک توسعه اقتصادی کشور به ویژه جنوب شرق است و فعالیت‌های بندری می‌تواند ارزش افزوده و اشتغال فراوانی در جنوب شرق ایران ایجاد کند.

روحانی تصریح کرد: کشور‌های شمالی مثل افغانستان را به جنوب و آب‌های آزاد متصل می‌کند.

وی خارنشان کرد :این بندر از لحاظ سیاسی بسیار حائز اهمیت است و در مجموع افتتاح بندر شهید بهشتی چابهار برای سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت است

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی از مرداد ۱۳۸۶ آغاز شده بود و تا سال ۱۳۹۲ تقریبا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید با حساسیت بالا طرح توسعه بندر شهید بهشتی را به مرحله افتتاح رساند به طوری که ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی این بندر مربوط به پارسال است.

بهروز آقایی افزود: افتتاح بندر شهید بهشتی با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری، بیکاری در شهرستان چابهار و جنوب این استان را به حداقل می‌رساند.

وی گفت: چابهار یکی از بهترین نقاط ایران و جهان برای سرمایه گذاری است و موقعیت مناسبی در ترانشیپ، ترانزیت، واردات و صادرات کالا در کشور دارد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار بیش از ۲۰۳ هکتار زمین جدید از دریا با استفاده از لایروبی استحصال شده است، گفت: دایک گذاری بیش از پنج کیلومتر، ۶۰ هکتار بتن ریزی و تایل گذاری و تحکیم بستر، هزار و ۶۵۰ متر موج شکن، ساخت هزار و ۷۰۰ متر اسکله و ۳۵ هکتار از محوطه کانتینری طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تایل گذاری و عملیاتی شده است.

آقایی اظهار داشت: این بندر پس از بهره برداری از قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه‌های ترمینال کانتینری برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت و نیم میلیون تن با آماده شدن پسکرانه آن تا ۱۵ میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: هم اینک در چابهار به اندازه کل ظرفیت بنادر شمال کشور ظرفیت تخلیه و بارگیری ایجاد شده است تا بتوانیم اشتغال، آبادانی و توسعه را برای این منطقه از ایران اسلامی به ارمغان بیاوریم.

شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر در قالب ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.

چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام‌های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.

این مراسم با حضور وزرا و سفرای کشور‌های مختلف در چابهار برگزارشد و طبق اعلام قبلی وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیگر سخنرانان مراسم هستند.

علاوه بر مقامات و مسئولان کشور، وزیر تجارت و صنایع افغانستان و سفرای کشور‌های آلمان، فنلاند، پاکستان، اندونزی، تاجیکستان، هند، ترکمنستان و گرجستان و همچنین کاردار ژاپن و کره جنوبی نیز همراه وزیر راه و شهرسازی هستند.

حجت‌الاسلام روحانی در نخستین برنامه سفر استانی دولت دوازدهم صبح روز گذشته در جریان سفری ۲ روزه از طریق فرودگاه زابل وارد استان سیستان و بلوچستان شد و در بدو ورود مورد استقبال مسئولان استان قرار گرفت.

 شرکت در جلسه شورای اداری استان و حضور در نشست مطبوعاتی در چابهار، آخرین برنامه‌های سفر ۲ روزه رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام/پ

رییس جمهور در چابهار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۵ ۱۳ آذر ۱۳۹۶
عالی وخوبه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۱۳ آذر ۱۳۹۶
عالییییییی وباتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۳ آذر ۱۳۹۶
روحانی دوستت داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۳ آذر ۱۳۹۶
چه خوب .ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
حق آبه سیستان بلوچستان حتی هیلمن وهامونمون وچابهار اینکه مدیریتش دست ایران وایرانی باش نه هندی و افغانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
بسلامتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
زنده باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
اسدی
۱۵:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
این بندر از نظر سیاسی بسیار مهم و مورد توجه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
خیلی خوب
Iran (Islamic Republic of)
محمد نوروزی
۱۵:۱۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
چابهار الان منطقه آزاد به حساب میاد؟
آخرین اخبار