به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیخسرو چنگلوایی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در مراسم تفاهم نامه میان معاونت علمی سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان و سازمان جهاد کشاورزی استان که امروز 9آذرماه در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های آن در استان ها تولید مواد غذایی و کمک به ایجاد امنیت غذایی براساس نیازهای کشور است، بیان کرد: بخش کشاورزی خوزستان یک رویکرد ملی دارد و در حال حاضر گندم 11 میلیون و 700 هزار نفر را تولید می نماید.
وی افزود: در برخی زمان ها افزایش ضریب خوداتکایی و افزایش تولید محصولات و خودکفایی را باید درنظر داشته باشیم و به آن توجه کنیم.
چنگلوائی اظهار داشت: در 6 تا 7 سال اخیر بیش تر نامگذاری های سال از سوی مقام معظم رهبری اقتصادی و تأکید بر اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه یکی از ملموس ترین و عملی ترین شکل های اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی می باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه در عینیت بخشیدن به اقتصاد مقاومتی تولید غذا و کشاورزی حرف اول را در کشور می زنند، تصریح کرد: بخش کشاورزی خوزستان یک رویکرد ملی دارد و در حال حاضر گندم 11 میلیون و 700 هزار نفر را تولید می کند، همچنین در خوزستان شکر مورد نیاز 31 میلیون نفر از جمعیت کشور تولید می گردد.
این مقام مسئول در ادامه گفت: بخش عمده ای از ذرت کشور یعنی حدود 38 درصد از این نیاز، در خوزستان تولید می شود، همچنین 97 درصد از چغندر پاییزه کشور در استان تولید و 50 درصد صادرات خرمای کشور از خوزستان انجام می شود.
کیخسرو چنگلوائی اذعان داشت: با توجه به ظرفیت های استان به ویژه در طرح 550 هزار هکتاری می توانیم از شرایط تولیدی فعلی نیز فراتر برویم و تا سال 1404 از تولید 16 میلیون تن محصولات کشاورزی به تولید 27 میلیون تن محصولات کشاورزی برسیم و نیاز غذایی 27 میلیون نفر را تولید کنیم.
وی اظهار کرد: تثبیت وضع موجود و رسیدن به آن هدف ترسیم شده و حفظ این رشد منوط به این است که ما علمی و به صورت دانش بنیان کار کرده و به تحقیقات روی بیاوریم، همچنین با آموزش و انتقال یافته های علمی، بخش اجرا و تحقیقات را دارای پیوند مستحکم تری نماییم.
چنگلوایی بیان داشت: مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های استان ارتباط خوبی میان آن ها برقرار است و باید از سایر ظرفیت ها استفاده شود و در این زمینه سازمان علمی پژوهشی سپاه قطعا می تواند از نظر سخت افزاری و نرم افزاری به ما کمک کند.
وی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده میان این سازمان و معاونت علمی سپاه اذعان کرد: باید به این تفاهم نامه حالت کمی بدهیم و از حالت توصیفی خارج کنیم و بعد فعالیت و واحد زمانی آن را به عنوان مکمل تفاهمنامه طی برنامه ای تدوین نماییم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: هر 3 ماه یک بار این برنامه های تفاهم نامه را پیگیری و نقاط ضعف و قوت را تعیین کنیم و در صورت نیاز به بازنگری این کار را انجام بدهیم، همچنین معیارها و شاخص هایی نیز برای ارزیابی تفاهمنامه تعیین کنیم که کارگروه می تواند این کار را انجام دهد.
انتهای پیام/گ