به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛محمدپور مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی در نشست با اعضای دبیرخانه دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام با اشاره به اینکه برای فعالیت در ادبیات آذربایجان بستر و ضرورتهای بالایی وجود دارد گفت: ملزم هستیم در حوزه ادبیات فولکلوریک و شفاهی ورود کنیم و نگذاریم اینها که بنا به اقتضا و ضرورتهای تاریخی به وجود آمدهاند و ذخایر فرهنگی ما هستند از بین بروند.
وی در ادامه تصریح کرد: برجسته و مطرح شدن ادبیات شفاهی و تبیین اهمیت آن در قالب همایش، جشنواره و برنامههای متعدد ضرورت است و حتماً باید به این ضرورتها عمل کنیم.
محمدپور افزود: ضرورتهای فرهنگی جامعه ما در حوزههای گستردهای وجود دارد اما منابع دولتی محدود است و همه باید به این فکر کنیم که این همه ضرورت و حجم برنامهها را با کدام بستر، منابع، مکانیزم و ساز و کارها پیش ببریم که تعطیل نشوند.
مدیرکل ارشاد استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه به ضرورتها از منظر نیاز فرهنگی نگاه میکنیم، گفت: حجم عظیمی از کارها در سطح استان وجود دارد که با منابع محدود دولتی نمیتوان انجام داد بلکه باید مکانیزم و روشی تعریف و پایهریزی شود که اگر نیازی احساس شد برای استمرار آن و برای راه افتادن یک حرکت و جریان فرهنگی خط و ربطهای پایدار و پرقوتی ایجاد شود.
محمدپور تصریح کرد: پیوند دادن نیازها و ضرورتهایی که به حق هم باید انجام بگیرند، به منابع ناپایدار، روش درستی نیست.
وی با تأکید بر اینکه نباید برگزاری برنامههای فرهنگی به منابع محدود دولتی متکی باشند، افزود: افراد متمکنی هستند که اگر باور کنند انجام برنامهای به آینده جامعه و خود آنها و فرزندانشان ضرورت دارد، حتماً کمک میکنند. ورود عامه مردم به برنامهها منابع پایدار به حساب میآید و اینگونه مشارکت عمومی شکل میگیرد چرا که در انجام چنین ضرورتی، عامه مردم اتفاقنظر پیدا میکنند.
مدیرکل ارشاد استان آذربایجان شرقی گفت: فعالیت فرهنگی نباید محدود و محصور در بین نخبگان باشد، بلکه باید در عرصه عمومی گسترش یابد و باید استعدادهای مختلف ادبی و هنری را حتی در مناطق دور افتاده و روستاها شناسایی کرده و بستری فراهم شود تا این استعدادها بروز یابند.
محمدپور افزود: احساس نیاز جامعه برای مسائل و ضرورتهای فرهنگی باید تقویتشده و همگانی شود به عبارتی دیگر مسائل فرهنگ و هنر باید به نیاز همگانی در جامعه تبدیل شود و همه در این نوع مسائل مشارکت کنند.
وی برگزاری همایش نظیره سرایان در اهر را حرکتی ارزشمند عنوان کرد و تصریح کرد: وقتی یک جمع فرهنگی به این نتیجه رسیدهاند که چنین برنامهای را در اهر برگزار کنند، این امیدوارکننده است. ارزش و اعتبار این کار در آن است که یک جمع فرهنگی برای برگزاری آن احساس نیاز کردهاند. اساساً باید خاستگاه برنامههای فرهنگی خود جمع فرهنگی و مردم باشد.
محمدپور افزود: از برگزاری این همایش در اهر حمایت میکنیم و لازم است برای برگزاری آن در دورههای بعد سیاستگذاری و برنامهریزیهای لازم انجام بگیرد.
در این نشست محرمی معاون هنری مدیرکل ارشاد استان آذربایجان شرقی، زارعی رئیس اداره ارشاد شهرستان اهر، پیریزاده مسئول هماهنگی، دوستی و خضوعی دبیران اجرایی و علمی دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام حضور داشتند.
دومین همایش نظیره سرایان حیدربابایه سلام روز پنجشنبه 9 آذرماه در اهر برگزار میشود.
انتهای پیام/ش