عباس شوکتی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بعد از هر زلزله ای که در کشور به وقوع می پیوندد، جو احساسی در مورد کیفیت ساخت و ساز، مدیریت بحران و بازآفرینی شهر ها مطرح می شود اظهار کرد: متاسفانه این احساسات، بعد از مدت کوتاهی فروکش می کند.
وی با اشاره به اینکه تاریخ، زلزله های بزرگی به خود دیده که از جمله بزرگ ترین آنها می توان به زلزله های رودبار و منجیل، بم، آذربایجان و کرمانشاه اشاره کرد و تصریح کرد: با این میزان از زلزله های بزرگ هیچ یک از مسوولان، سازندگان، طراحان و مهندسان ناظر مورد سوال واقع نشده اند.
شوکتی در خصوص صنعتی سازی در ساختمان ها گفت:در ساختمان های موجود شیوه های ساخت، مصالح و سیستم کنترل ساختمان به شیوه سنتی انجام می شود و در بهترین حالت هر 30 سال یک بار، منابع کشور در بخش ساختمان نابود می شود.
وی توضیح داد: ساختمان های فروریخته مسکن مهر و بیمارستان ها توسط شرکت های حقوقی ساخته شده که امروز هم به حیات خود ادامه می دهند و وزارت راه و شهرسازی فارغ از سمت و سوی سیاسی به عنوان نهادی که نظارت عالیه بر ساخت و ساز ها را عهده دار است باید در این خصوص روشنگری کند.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه مهندسان ناظر در ریزش ساختمان ها سهیم هستند، تاکید کرد: اینکه برخی دلیل نظارت ضعیف را ناکافی بودن حق الزحمه مهندسان عنوان می کنند، به هیچ عنوان قابل قبول نیست. مگر کسی مهندسان ناظر را مجبور به پذیرش این نظارت ها کرده باشد.
شوکتی اضافه کرد: امروز موضوع بازآفرینی سریع مناطق زلزله زده مطرح است اما متاسفانه کسی به فکر کیفیت ساخت و ساز نیست و بعد از چند ماه که همه چیز فراموش می شود، مجدد با همان سبک و سیاق قبل از زلزله به شیوه سنتی خانه هایی می سازیم که ازهمان ابتدا محکوم به ریزش هستند.
انتهای پیام/