در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد:

داعش زمانی تشکیل شد که امریکایی‌ها دستاوردی از حضور در عراق نداشتند/ سپاه قدس نیروی بازدارنده‌ای برای کشورمان است

برنامه چهارشنبه شب گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور کارشناسان به موضوع فروپاشی گروهک تروریستی داعش و نقش سپاه قدس در این پیروزی پرداخت.

گفت‌وگوی ویژه خبری:به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسین اکبری کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 1 آذرماه اظهار کرد: داعش در فرصت کوتاهی از قدرت فوق العاده ای برخوردار شد و بلافاصله کمتر از یک روز توانست مهمترین مراکز نظامی عراق را تصرف کند.

وی افزود: داعش زمانی تشکیل شد که امریکایی‌ها دستاوردی از حضور در عراق نداشتند بنابراین پس از خروج آمریکا از عراق، داعش ظهور کرد.

اکبری اضافه کرد: بسیاری از فرماندهان داعش نسل جدید القاعده بودند که با باقی مانده های رژیم بعثی عراق در نقطه ای ائتلاف و حرکت برق آسایی را آغاز کردند نهایتا هم آنها در فرصت کوتاهی توانستند مناطق وسیعی از عراق را تصرف کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: داعش بعد از اینکه بخش های مهم عراق را تصرف کرد تصمیم گرفت به سمت سوریه پیشروی کند بنابراین پس از ورود به جغرافیای سوریه عملا با تروریست های این کشور درگیر شد نه با نظام این کشور.

وی اضافه کرد: ایده داعش بر این مبنا بود که همه باید با آنها بیعت کنند، در غیر این صورت هر کس با آنها بیعت نمی کرد دشمن شناخته میشد. القاعده نیز وارد این جریان شد اما راه به جایی نبرد و داعش هم خط خود را از این گروه تروریستی جدا کرد تا به عنوان جریان جدید و نیروی توانمند وارد صحنه شود.

سپاه قدس نیروی بازدارنده ای برای کشورمان است

در ادامه برنامه سید محمدصادق خرازی کارشناس مسائل سیاسی درباره چگونگی شکل گیری داعش ، اظهار کرد: داعش از رقه اعلام موجودیت کرد و بلافاصله توانست بیش از 180 هزار کیلومتر مربع از مناطق عراق را تسخیر کند.

وی افزود: در ابتدا، پیشروی داعش به گونه ای بود که توانستند تا 40کیلومتری مرزهای کشورمان نزدیک شوند اما فرماندهان ما آنها را تهدید کردند که اگر به مرزهای کشورمان نزدیک شوند پودر خواهند شد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه داعش از 86 کشور ، 27 هزار نیرو بسیج کرد، یادآور شد: بدیهی است این ایده تنها در جریان شعار ایدئولوژیک صرف نمی‌گنجد بلکه این امر نشان دهنده آنست که دستگاه ها و سرویسهای امنیتی با همکاری عربستان، امارات، قطر، امریکا و رژیم صهیونیستی طراحی هایی برای سرکوب جریان مقاومت و دنیای اسلام انجام داده اند.

خرازی تاکید کرد: اگر نیروهای مقاومت تحت فرماندهی نیروهای ایرانی متحد نمیشدند، منطقه به سوی فروپاشی کامل پیش میرفت و در نتیجه عراق و سوریه دچار فروپاشی میشد.

وی بیان کرد: در فروپاشی موصل همکاری نظامی، خیانت و توطئه دست به دست یکدیگر دادند و همین امر باعث شد که موصل سقوط کند. درواقع هدف داعش مانع تراشی در برابر جریان مقاومت و شکست دنیای اسلام بود.

کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: خوشبختانه با وجود داعش، ایران توانست از امنیت خود، منطقه و مقاومت دفاع کند و در باب المندب و مدیترانه نیز ظرفیت امنیتی خود را ارتقا دهد.

خرازی درباره حمایت ایران از نیروهای سوری و حضور نظامی نیروهای قدس در سوریه و عراق گفت: نیروی قدس همچون سایر کشورهای دارای قدرتمند فزاینده، نیروی بازدارنده ای برای کشورمان محسوب می‌شود.

وی افزود: نیروی قدس برای حفظ امنیت ما در مرزهایمان فعالیت میکند و طبق قانون اساسی اگر هرجا صدای مسلمانی بلند شود، نیروی قدس در کنار او قرار میگیرد و از او دفاع میکند.

خواب های آشفته ای برای عراق، منطقه و همسایگان عراق دیده بودند

همچنین در ادامه شیخ حسن شبکی از فرماندهان حشدالشعبی عراق درباره ورود بسیج مردمی به میدان مبارزه با داعش گفت: جنایت های ضد اسلامی و ضد انسانی باعث شد به مبارزه با داعش بپردازیم.

وی افزود: تاریخ باید از ذکر جنایت های داعش شرمسار باشد چراکه آنها با وحشی گری کودکان شیرخوار را می کشتند و همواره مصائب زیادی به وجود آوردند.

فرمانده بسیج مردمی عراق اضافه کرد: 1700 نفر در اسپایکر کشته شدند آیا با دیدن این صحنه ها خون ما به جوش نمی آید و ما نمی توانیم به مبارزه با آنها بپردازیم؟

وی خاطرنشان کرد: در سایه جنایت ها و وحشی گری های داعش، نیروهای حشدالشعبی با فتوای مرجعیت عراق، وارد میدان دفاع از اسلام، عراق، مقدسات و انسانیت شدند.

شیخ حسن شبکی ادامه داد: طبق فتوای آیت الله سیستانی باید از بی گناهان و غیر نظامیان دفاع کرد و اجازه نداد وحشی گری ها به نام اسلام تمام شود.

فرمانده بسیج مردمی عراق بیان کرد: خواب های آشفته ای برای عراق و همسایگان این کشور دیده شده بود؛ خوشبختانه کارشناسان از پشت پرده این موضوع اطلاع دارند اما اکنون پشت پرده ای باقی نمانده و همه چیز آشکار شده است.

وی اضافه کرد: جوانان تمام قد به میدان آمدند و در برابر تروریست ها ایستادگی کردند ، در حالی که تروریست ها افراد خون خوار و مزدوری بودند که از سراسر دنیا برای وحشی گری تحت لوای اسلام فعالیت میکردند.

شیخ حسن شبکی با بیان اینکه تروریست های تکفیری دشمنان اسلام و بشریت هستند، ادامه داد: تروریست های داعش قصد داشتند از عراق انتقام بگیرند لذا با حضور در همه استانهای شیعه، سنی ، کرد ، ترکمن و عرب به دنبال ایجاد رعب و وحشت در افکار عمومی بودند.

فرمانده بسیج مردمی عراق یادآور شد: زمانی که داعش در استان نینوا وارد شد و این استان را تحت کنترل گرفت، رسانه های شیطان از آنها حمایت و برای این گروه تروریستی تبلیغات گسترده کردند در حالی که هنوز داعش چندان شناخته شده نبود و قدرتی هم نداشت.

مقاومت توانست خود را آماده  و داعش را وادار به عقب‌نشینی کند

حسین اکبری کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه داعش به لحاظ نظامی شکست خورده است اما به لحاظ اعتقادی و فکری کار خود را ادامه خواهد داد گفت : آمریکا تاکنون هیچ ابزاری به برندگی داعش نساخته است .

وی با اشاره به اینکه مقاومت توانست خود را آماده کند و داعش را وادار به عقب‌نشینی سازد افزود: استراتژی القاعده بر این بود که افرادی را از جاهای مختلف دنیا آموزش دهد و سپس آنها را رها سازد تا افراد در هر کجا که می خواهند کارهای تروریستی انجام دهند.

 این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه افرادی از نقاط مختلف دنیا جذب داعش شدند تا اقدامات تروریستی انجام دهند گفت: داعش برای خود خلافت طراحی کرده به طوری که دارای آرمان بود ،لذا داعش امروز با داعش دیروز تفاوت دارد.

 اکبری با اشاره به شکست نظامی داعش ادامه داد: داعش تا زمانی که دارای سازمان و تشکیلات است غربی‌ها و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی می‌توانند از آنها به عنوان ساز و کار قوی استفاده کند اما اگر این کارکرد را نداشته باشد تحت عنوان عناصر به آنها توجه می شود.

 وی با اشاره به اینکه داعش جغرافیایی امنی ندارد خاطرنشان کرد: خط فکری داعش تا حدودی فروریخته است ، این گروه تروریستی به دنبال توسعه فتنه و تفرقه در جهان اسلام است به طوری که زمینه را برای ناامنی در جهان فراهم می کند.

 این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد : آمریکا از داعش دست بر نمی دارد و به عنوان یکی از ابزارهای این کشور باقی خواهد ماند.

 اکبری با اشاره به گفتمان نظام سلطه ادامه داد: سعودی ‌ها را نمی‌توان یک واحد مستقل تلقی کرد به طوری که در رفتارهای آنها شاهد تناقض هستیم ، آمریکا به عنوان هم پیمان استراتژیک به سعودی ها نگاه نمی کنند ولی از حیث انرژی و نیازهای اقتصادی به سعودی توجه دارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: سعودی ها از توان خوبی در جهان اسلام برخوردار بود ولی اکنون چیزی از آن باقی نمانده است به طوری که آنها اشتباهاتی را انجام دادند و فرصت بازنگری ندارند و لذا از موضع انفعال ممکن است اشتباهات دیگری مرتکب شوند.

وی با اشاره به اشتباهات فاحش سعودی ها گفت: آنها دستاوردهایی برای خود و حتی برای آمریکا تاکنون نداشته اند، خانواده آل سعود درصدد ایجاد تغییر نسلی هستند و اکنون می‌خواهند با طرح و مدیریت آمریکایی اصلاحاتی را انجام دهند.

 اکبری خاطرنشان کرد: محمد بن سلمان بسیاری از علما و نظامیان را از کار برکنار کرده است به طوری که در داخل سعودی ها عقبه مردمی ندارد و حتی در منطقه هم از محبوبیتی برخوردار نیستند.

اکبری گفت: اتحادیه عرب نشان داد که هیچ خاصیتی ندارد به طوری که حتی یک تصمیم جدید در جهت منافع مسلمانان اتخاذ نکرده است ، امروز سعودی ها را در شکل پوشالی می‌بینیم.

نباید فکر کنیم که ماجرا تمام شده است

 خرازی کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه آمریکا در منطقه با دست نشانده های خود جنگیده است گفت: ایران علی‌رغم میل باطنی بسیاری از کشورها توانست تمامیت ارضی سوریه و عراق را حفظ کنند.

وی با اشاره به اینکه ما در مقطعی از تاریخ زندگی می‌کنیم که ایران توانست قدرت خود را از مرزهای خود گسترش دهد افزود : تمام سیستم های امنیتی اروپا و آمریکا به دنبال اطلاعات مهم هستند.

 این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه عربستان می‌داند داعش به صورت اساسی در دکترینش دچار مشکل است گفت: در آینده تهدید امنیت کشورها را داریم لذا نباید فکر کرد این ماجرا تمام شده است، زیرا این فتنه به شکلی دیگر خود را نشان خواهد داد.

 خرازی با اشاره به اینکه باید همکاری و تبادل اطلاعات میان کشورهای منطقه صورت گیرد اظهار داشت : در همکاری های دیپلماتیک باید مانع ریزش گروه‌های تروریستی شویم .

وی ادامه داد : خانواده سلمان بعد از درگذشت ملک عبدالله با بحران‌ موجودیت و مشروعیت رو به رو شده است ،عربستان تحت فشار سنگین اروپا و آمریکا برای اصلاحات سیستم سیاسی و نظام دیوانسالاری خود قرار دارد.

 این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد : اصلاحات آمریکایی در درون حاکمیت عربستان توسط داماد ترامپ در حال انجام است و رابط آن‌ها سفیر امارات در واشنگتن است کسانی که امروز مسائل را در آمریکا رصد می‌کنند می‌دانند مهمترین لابی آمریکا عرب ها هستند لابی امارات متحده ی عربی مهم‌ترین لابی برای آمریکا است به گونه ای که آنها می خواهند به صورت تدریجی دوره انتقال قدرت را در عربستان ترسیم می‌کنند.

 وی با بیان اینکه امروز لابی عبری عربی دیگر وجود ندارد ادامه داد: هیئت حاکمه عربستان سعودی دارای مشکلات عدیده و جدی است و به این صورت نمی توانند در درون خود دوام آورند.

 خرازی خاطرنشان کرد : دیپلماسی ایران همه جا فعال است، عربستان سعودی امروز در میان امت‌های اسلامی بي آبرو شده است.

 وی افزود: عربستان هم پیمان اسرائیل در برابر مقاومت است، شعار آزادی قدس شریف اولین بار بعد از ماجرای اشغال فلسطین در عربستان سر داده شد.

 شیخ حسن شبکي فرمانده یکی از گردان های بسیج مردمی عراق در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه داعش یکی از ابزارهای آمریکا است گفت: آمر یکا و هم‌پیمانان بین‌المللی برای داعش با چتر محموله‌های را نازل می کردند به طوری که در آن محموله‌ها سلاح‌هایی با ساخت آمریکا به چشم می‌خورد.

 وی با طرح این سوال که آیا واقعاً آمریکا می خواهد با تروریست‌ها بجنگد یا اینکه هدف اسلام ناب محمدی و مقاومت است افزود: اولین هدف داعش ضربه زدن به اسلام ناب محمدی و ایجاد تفرقه میان شیعه و اهل سنت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار