مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مساعد شدن هوا از لحاظ دمایی رها سازی بچه ماهی سردآبی از نوع قزل آلا رنگین کمانی در منطقه سیستان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

آغاز رها سازی بچه ماهی سردآبی در استخر‌های پرورش ماهی منطقه سیستانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محبعلی سیستانی  مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: رها سازی بچه ماهی سردآبی از نوع قزل آلا رنگین کمانی از نیمه دوم آبان در منطقه سیستان آغاز شده است.

وی افزود: رها سازی ماهی سردآبی با هدف افزایش تولید گوشت سفید و مصرف سرانه ماهی، اشتغالزایی و استفاده بهینه از استخر‌های دو منظوره انجام شده است.

سیستانی بیان کرد: وزن اولیه بچه ماهی قزل آلا رها شده در استخر‌ها ۲۰ گرم است که در پایان دوره پرورش به طور متوسط به ۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم می‌رسند.

وی تصریح کرد: با توجه به استقبال مردم از پرورش ماهی قزل آلا، توزیع این نوع ماهی میان آبزی پروران منطقه سیستان نسبت به پارسال افزایش چشمگیری یافته است.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) گفت: تمام بچه ماهی‌های قزل آلا توزیعی در استخر‌های پرورش ماهی منطقه سیستان از پایگاه‌های مدار بسته شهرستان خاش تامین می‌شود.

سیستانی با بیان اینکه پرورش ماهی قزل آلا در استخر‌های زابل به صورت متراکم است افزود: آبزی پروران می‌توانند با استفاده از روش‌های موثر نظیر مکانیزاسیون در استخر‌های پرورش ماهی نظیر استفاده از دستگاه‌های هواده سود اقتصادی مناسبی به چرخه کشاورزی خود وارد کنند.

وی تاکید کرد: برای جبران خسارات وارده از تلفات ماهی، اداره کل شیلات به تمام پرورش دهندگان ماهی توصیه می‌کند استخر‌های پرورشی خود را بیمه کنند.

**مزیت استخر‌های هشت ضلعی:

مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) با اشاره به مزیت استخر‌های هشت ضلعی نسبت به نمونه‌های دیگر بیان کرد: پرورش ماهی در این استخر‌ها بسیار اقتصادی است به طوری که پیش بینی می‌شود ۲ تن ماهی از هر استخر برداشت شود.

سیستانی افزود: افزایش تولید بچه ماهی در واحد سطح، افزایش تراکم ذخیره سازی بچه ماهی و کاهش مصرف آب از دیگر مزیت‌های این استخر‌ها است.

وی گفت: این استخر‌ها به گونه‌ای ساخته شده است که باعث ایجاد چرخش آب درون استخر می‌شود.

سیستانی بیان کرد: سیستم تهویه در کف این استخر‌ها در نظر گرفته شده که فضولات ماهی‌ها را به بیرون از استخر‌ها انتقال می‌دهد.

وی ادامه داد: با ساخت استخر‌های هشت ضلعی، پرورش ماهی از حالت معیشتی به حالت اقتصادی برای کشاورزان در آمده است.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) گفت: منطقه سیستان دارای هزار و ۶۰۰ باب استخر ۲ منظوره پرورش ماهی و بیش از ۶۰۰ استخر خاکی است.

سیستانی تصریح کرد: همچنین منطقه سیستان سه هزار صیاد دارد.

وی درباره مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان بومی و گرمابی شهرستان زهک افزود: این مرکز برای تامین بچه ماهی مورد نیاز پرورش دهندگان سیستان ساخته شده است.

وی ادامه داد: در این مرکز، ماهی تولید و تکثیر و سپس بین استخرداران منطقه توزیع می‌شود.

 منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.