علی‌رغم تمام حمایت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی از گروه داعش این ارتش سوریه و جبهه مقاومت بود که توانست در میان بهت جبهه غرب و رژیم صهیونیستی بر تروریسم پیروز شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نامه‌ای به محضر مقام معظم رهبری، پایان سیطره شجره خبیثه داعش را اعلام کرد.

ایشان در این نامه رهبری حکیمانه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و پایداری ملت، دولت، ارتش و نیروهای مردمی عراق و سوریه و مجاهدین و شهدای مدافع حرم از دیگر کشورهای اسلامی را عامل پیروزی جبهه مقاومت در برابر داعش دانست.

سردار سلیمانی در بخش دیگری از این نامه به نقش آمریکا در تشکیل داعش اشاره و تأکید کرده‌اند: «تمامی این جنایت ها بنا به اعتراف عالیترین مقام رسمی آمریکا که هم اکنون ریاست جمهوری این کشور را بر عهده دارد توسط رهبران و سازمان های مرتبط با آمریکا طراحی و اجرا گردیده است کما اینکه همچنان این روش توسط رهبران کنونی آمریکا در حال طراحی و اجرا است.»

 به بهانه این نامه نگاهی داشته است به حجم کمک‌های گسترده دولت آمریکا به گروه‌های تروریستی در سوریه و اینکه چگونه جبهه مقاومت توانست شکست این سیاست‌ها را با با پایین کشیدن پرچم گروه آمریکایی-صهیونیستی داعش در «ابوکمال» اعلام کند.

اعتراف آمریکایی‌ها به تشکیل داعش؛

پایان داعش ایران چگونه در میان بهت غرب، آمریکا را در سوریه زمین‌گیر کرد؟

 این سازمان اسنادی از آرشیو وزارت خارجه و دفاع آمریکا منتشر کرده که اواسط سال 2011 از ساختمان کنسولگری آن کشور در شهر بنغازی لیبی کشف شده و از شکل گیری گروه های تروریستی در سوریه با حمایت اعضای شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه حکایت می کند.

علاوه بر اعتراف مقام‌های آمریکایی، مستندترین سند که نقش این کشور در تشکیل گروه تروریستی داعش را نشان می‌دهد نامه‌ای است که در سال 2015 یک سازمان غیردولتی به نام «جودیشال واچ» آن را افشا کرد.

این سند از آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا که مربوط به اوت سال 2012، یعنی حدود یک سال بعد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه است آشکارا فاش می‌کند دولت آمریکا و کشورهای غربی تعمداً و با اشراف کامل از سیطره القاعده بر جریان‌های معارض در سوریه، برای محقق کردن هدف براندازی نظام بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دست به دامن گروه‌های تروریستی شده‌اند.

سند آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا علاوه بر این حاکی از آن هستند که حمایت دولت باراک اوباما از تروریست‌های مرتبط با القاعده، به‌خلاف آنچه مقامات آمریکا از ابتدا مفتخرانه اعلام می‌کردند، تنها به «حمایت‌های غیرکشنده و غیرتسلیحاتی» محدود نبوده، بلکه «ارسال مخفیانه سلاح در سطح وسیع» را هم شامل می‌شده است.

نکته جالب‌تر اما آنکه، این حمایت‌ها علی‌رغم آن صورت گرفته‌اند که دولت ایالات متحده، مطابق این اسناد، پیش‌بینی می‌کرده حمایتش از تروریست‌ها برای اندازی نظام بشار اسد، سرانجام به تشکیل گروهی مانند داعش در عراق و سوریه منجر می‌شود، اما نه‌تنها از آن ابراز نگرانی نکرده بلکه از آن «استقبال» هم کرده است.

در این نامه درباره نتایج حمایت‌های دولت آمریکا از تروریست‌های مرتبط با القاعده هشدار داده شده و آمده است: «گروه ISI (خلافت اسلامی عراق) ممکن است با اتحاد با سایر سازمان‌های تروریستی در عراق و سوریه یک خلافت اسلامی اعلام کند که این موضوع متضمن خطرهای عمده‌ای از حیث متحد کردن عراق و حفاظت از تمامیت ارضی آن خواهد بود.»

مقام آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در این نامه به‌تاریخ آگوست 2012، پس از بیان اینکه «نیروهای سلفی، هدایت‌کننده شورش‌ها در سوریه هستند» می‌نویسد حمایت‌های آمریکا از گروه‌های معارض در سوریه می‌تواند به تشکیل «یک محور سَلَفی اعلام‌شده یا نشده» در شرق سوریه و عراق منجر شود و سپس در ادامه نوشته است: «این دقیقاً همان چیزی است که قدرتهای حمایت‌کننده از معارضان سوریه برای منزوی کردن رژیم سوریه به‌عنوان یکی از کشورهای راهبردی از لحاظ گسترش شیعه‌گری به‌دنبال آن هستند».

در همین ارتباط، ژنرال «مایکل فلین»، رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا که در دوران ترامپ هم برای مدتی به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید منصوب شد در مصاحبه‌ای با الجزیره در سال 2015 آشکارا اعتراف کرد که دولت باراک اوباما آگاهانه از تروریست‌های مرتبط با القاعده حمایت کرده و هشدارهای نهاد تحت امر او درباره تشکیل گروهی شبیه با داعش را نادیده گرفته است.

فلین در پاسخ به این سوال مجری الجزیره مبنی بر اینکه چرا تلاش نکرده انتقال سلاح از جانب آمریکا و متحدانش به گروه‌های تروریستی را بگیرد گفت: «دوست ندارم این را بگویم، اما وظیفه من این نبود، وظیفه من ضمانت دقت اطلاعاتمان بود.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا هم در زمان کارزار انتخاباتی، بارها به نقش اوباما و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا در ایجاد داعش اشاره کرد. ترامپ در مناظره سوم گفت: «صادقانه، اگر می‌خواهید به سابقه واقعی او نگاه کنید، نگاهی به سوریه بیندازید، نگاهی به مسئله مهاجرت بیندازید، لیبی را ببینید، عراق را ببیند. او به ما داعش را داد چون او و اوباما خلأ بزرگی ایجا کردند و از آن خلأ بزرگ یک گروه کوچک سر برآورد... اتفاقی که الان افتاد این است که داعش الان در 32 کشور حضور دارد. حالا می‌شنوم که او دارد درباره برنامه‌هایش بر نابود کردن داعش می‌گوید. او هیچ‌وقت قصدی برای خلاصی از شر داعش ندارد.»

علاوه بر این، رسانه‌های مختلف غربی از زمان آغاز ناآرامی‌ها در سوریه بارها در گزارش‌های متعدد حمایت آمریکا، سازمان سیا، عربستان، قطر و ترکیه از گروه‌های مرتبط با القاعده در سوریه را فاش کرده‌اند.

اما علی‌رغم تمامی این حمایت‌ها، این ارتش سوریه و جبهه مقاومت بود که- آنطور که «رابرت فیسک»، نویسنده و تحلیلکر مطرح انگلیسی می‌گوید- توانست در میان بهت جبهه غرب و رژیم اسرائیل بر تروریسم پیروز شود.

نقش ایران در شکست داعش؛

بعد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، و زمانی که از اکثر مناطق این کشور خبر درگیری‌های خونین، بمب‌گذاری‌ها و سقوط شهرها و پایگاه‌های ارتش به گوش می‌رسید، ایران تنها کشوری بود که حاضر شد از ارتش سوریه در برابر تروریسم و فتنه خارجی حمایت کند.

مدتی بعد، پس از آنکه روسیه متوجه شد که جریان معروف به مقاومت نقشی تأثیرگذار در آینده منطقه خواهد داشت با مجوز قانونی دولت بشار اسد برای مقابله با داعش وارد سوریه شد.

اما به گفته تحلیلگران، حتی روسیه هم بدون ایران نمی‌توانست در شکست داعش در سوریه موفق شود.

این موضوعی بود که «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شهریورماه سال جاری در کنفرانس «هرتزلیا» آن را اظهار کرد. او با بیان اینکه (دولت) «بشار اسد» بدون کمک‌های نظامی ایران نمی‌توانست به حیات خود ادامه دهد، اظهار داشت که حتی روسیه هم بدون ایران نمی‌توانست داعش را شکست دهد.

پس از وی، اعضای بلندپایه معارضان مسلح سوریه در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره اعتراف کردند که حضور ایران در سوریه، از پیروزی آنها در جنگ علیه اسد جلوگیری کرده است.

«فاتح حسون»، یکی از فرماندهانی که سال 2012 و در بحبوحه پیشروی از ارتش سوریه جدا شد و مدیریت نیروهای ارتش آزاد سوریه در حمص را به عهده گرفت به الجزیره گفت که در آن زمان خوش‌بین بوده که نیروهای بشار اسد نتوانند در برابر پیشروی‌های معارضان مقاومت کنند.

وی گفت: «افسران درجه‌دار به ویژه رده‌های میانی مانند سرگردها و گروه‌بان‌ها که ستون ارتش را تشکیل می‌دهند در حال جدا شدن از دولت بودند و پاکسازی‌های دولت، ارتش سوریه را بیش از پیش تضعیف کرده بود.»

«حسون» توضیح داد که نیروهای ارتش سوریه به منظور دفع خطر احتمالی از جانب رژیم اسرائیل در جنوب غرب کشور متمرکز شده بودند. این چیزی بود که بسیاری از افسران جدا شده از ارتش از آن آگاه بودند و تصور می‌کردند که می‌توانند از آن به نفع خودشان استفاده کنند.

به گفته وی، اما، با شروع حضور ایران و جبهه مقاومت در سوریه، اوضاع به نفع ارتش سوریه تغییر کرد. حسون می‌گوید: «بعد از مداخله ایران و حزب‌الله، پیروزی‌های میدانی دولت، به ویژه در مناطق مرکزی حمص و حما آغاز شد.»

وی اضافه کرد: «علی‌رغم مداخله آنها، دولت سوریه و متحدانش هنوز هم قادر به پیروزی در جنگ نبودند، اما آنها توانستند با محاصره معارضان در حومه‌های دمشق، از پایتخت سوریه محافظت کنند.»

«بشار الزوبی»، از دیگر معارضان سوریه که فرماندهی شبه‌نظامیان در جبهه جنوبی سوریه را به عهده دارد ادعا می‌کند ارتش سوریه قبل از ورود ایران به صحنه تنها از یک چهارم ظرفیت کامل خود استفاده می‌کرد.

او به الجزیره گفت: «وقتی که ایرانی‌ها وارد عمل شدند و با خودشان حزب‌الله را هم آوردند، ارتش سوریه تقریباً فروپاشیده بود و تنها از 20 تا 25 درصد قدرت قبلی‌اش استفاده می‌کرد.»

الزوبی گفت به باور او، در صورت عدم حمایت تهران از بشار اسد، معارضان تا اوایل سال 2013 پیروز جنگ می‌شدند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 

نقش ایران در شکست داعش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.