به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، نیره پورملائی گفت: بخشی از اراضی مربوط به حاشیه تالاب هامون که در محدوده مستثنیات تالاب بوده هم اینک در اختیار مردم محلی قرار دارد.
وی ادامه داد: در این راستا بخشی از تالاب با هدف بهبود وضعیت زمین برای کشاورزی طبق یک روش سنتی به آتش کشیده شده تا به توان از این محدوده که اخیرا نیز تحت انجام عملیات کشاورزی قرارداشته بهره برداری پرثمرتری صورت گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: هم اینک با توجه به کاهش چشمگیر درجه حرارت و نزدیک شدن به فصل زمستان و نیز رهاسازی حق آبه کشاورزی در زمین های حاشیه تالاب احتمال بروز هرگونه آتش سوزی طبیعی در تالاب هامون منتفی است.
منطقه حفاظت شده هامون به دلیل قرار گرفتن در مرکز مناطق کویری و نیمه کویری کشورهای ایران و افغانستان، تنها مامن زیست پرندگان مهاجر شرق کشور بود و در زمان پرآبی این تالاب بیش از 183 گونه پرنده در دریاچه هامون مشاهده شده است.
هامون بزرگترین دریاچه آب شیرین با مساحتی حدود پنج هزار و 700 کیلومترمربع در سراسر فلات ایران محسوب می شود که در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است که فعلا به سبب خشکسالی و قطع جریان آب رودخانه هیرمند از افغانستان خشکیده است.
انتهای پیام/گ