به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پی وقوع زلزله استان کرمانشاه و در راستای وظایف و اقدامات معاونت بهداشت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، کارشناسان بهداشت محیط ضمن حضور گسترده در مناطق زلزله زده کرمانشاه و ارزیابی سریع بهداشتی منطقه، اقدام به کنترل عوامل محیطی موثر بر سلامتی بازماندگان زمین لرزه کردند.
این نیروها که در قالب تیمهای عملیاتی 2 نفره با تجهیزات پرتابل کنترلی در منطقه حضور دارند، در قالب بیش از 20 تیم عملیاتی زبده که از استان کرمانشاه و دانشگاههای معین تامین شده اند، نسبت به کنترل و نظارت بر تامین و توزیع آب اشامیدنی، دفع بهداشتی فاضلاب و زباله، نظارت و کنترل بهداشتی مواد غذایی توزیع شده، کنترل حشرات، جوندگان و ناقلین و گند زدایی سطوح محیطی و نظارت بر احداث سرویس های بهداشتی اقدام کردند.
بر اساس این گزارش، این گروه ضمن نظارت بر بهداشت منابع و مخازن تامین و توزیع آب آشامیدنی، نسبت به 1461 مورد کلر سنجی و کلرینه نمودن مقدار 5619000 لیتر آب آشامیدنی و تحت پوشش قرار دادن 4233 خانوار با کلر مادر اقدام کردند. همچنین در جهت کنترل مناسب تر آب آشامیدنی و اطمینان از کیفیت مناسب آب، نسبت به 159 مورد نمونه برداری میکروبی اقدام شد.
بر پایه این گزارش کارشناسان بهداشت محیط در جهت مناسب تر شدن محیط مناطق زلزله زده جهت ادامه مطلوب تر زندگی هموطنان اقدام به گندزدایی 20913 متر مربع و سمپاشی 6250 متر مربع از مناطق نیازمند گندزدایی و سمپاشی در این مناطق کردند.
کارشناسان بهداشت محیط به منظور کنترل اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در منطقه، 930 بازدید از این اماکن و مراکز موجود در مناطق زلزله زده داشتند، همچنین در راستای آموزش مردم در رابطه با رعایت موازین بهداشتی نسبت به آموزش بیش از 3994 نفر از بازماندگان حادثه اقدام شد.
از دیگر فعالیت های این گروه می توان به 202 مورد نظارت بر دفع بهداشتی فضولات دامی، 4520 مورد نظارت بر جمع آوری و دفع بهداشتی پسماند های عادی و بیمارستانی و 205 مورد نظارت و بازدید از بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی اشاره کرد. هم اکنون تانکرهای سیار آب(علاوه بر آب های بسته بندی) با نظارت و پایش کارشناسان بهداشت محیط مستقر در منطقه به صورت شبانه روزی در حال آبرسانی به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه هستند.
انتهای پیام/