به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، به نقل از شرکت ملی حفاری ایران، با ساخت محل استقرار و نصب 2 دستگاه حفاری، کار برپایی دکل های حفاری 93 و 94 فتح در موقعیت عملیاتی رگ سفید روی لوکیشن های A و C از بامداد امروز جمعه آغاز شد.
ستاد راهبری مهار فوران چاه 147 رگ سفید – 2 اعلام کرد: گروه های عملیاتی، فنی و مهندسی و پشتیبانی شرکت های ملی مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری در تلاشی بی وقفه و هماهنگ موفق شدند کار ساخت محل استقرار و نصب 2 دکل حفاری (لوکیشن) را در کوتاه ترین زمان ممکن به اتمام برسانند.
احداث این محل ها به روال معمول چند ماه به طول می انجامد، اما با وجود کوهستانی بودن منطقه، سختی زمین و گرمای محیط به لحاظ نزدیک بودن به آتش چاه در حال فوران، این کار در کم تر از 20 روز محقق شد.
براساس برنامه ریزی و جدول زمانبندی در چارچوب کارشناسی و مهندسی، همزمان با ساخت این محل ها، تجهیزات دستگاه حفاری سنگین 93 و 94 نیز به همت تیم های تخصصی جابجایی ترابری سنگین ملی حفاری در حال انتقال به منطقه است و کار نصب و برپایی دکل ها جلوتر از برنامه شروع شده است.
این دستگاه ها برای حفر 2 حلقه چاه امدادی تدارک دیده شده تا همزمان با تلاش برای بستن و ایمن سازی چاه از دهانه آن به روش (TOP KILL) که در اصطلاح به کشتن چاه موسوم است، بستن چاه از عمق و ورود به لوله جداری یا (BOTTOM KILL) نیز اجرا و فوران چاه کنترل گردد.
این در حالی است که با کاربست دستگاه های آتی واگن و راه اندازی سیستم کولینگ و آب افشان ها، مهارگران به عملیات پاکسازی و خارج کردن باقیمانده تجهیزات و سازه دکل 95 فتح از کانون آتش شتاب بخشیده اند.
تعریض راه های دسترسی، اتخاذ تدابیر لازم در زمینه تردد به محل در صورت بارندگی، پیشبرد مراحل اجرایی احداث استخر دوم به ظرفیت 70 هزار بشکه برای پشتیبانی از عملیات و شبکه های لازم آب در کنار برپایی اردوگاه های دکل های 93 و 94 فتح، ایجاد توقفگاه ها، بسیج امکانات آتش نشانی و خدمات ایمنی و فوریت های پزشکی از دیگر اقدامات به عمل آمده در راستای برنامه های مهار و کنترل چاه 147 رگ سفید می باشد.
پشتیبانی و تدارکات تامین نیازهای مهارگران و نیروهای مستقر در منطقه از نظر رفاهی، بهداشت و درمان و حمل و نقل سبک و سنگین و حضور موثر افسران و کارشناسان HSE در موقعیت عملیات در راستای نظارت بر رعایت مقررات ایمنی و حفظ سلامت مهارگران از نکات قابل توجه در عملیات میدانی در منطقه است.
رصد لحظه به لحظه پیشرفت عملیات، جلسات مستمر روزانه ستاد راهبری مهار فوران و حضور مستمر و همراهی گام به گام مدیران عامل شرکت های ملی حفاری ایران و ملی مناطق نفتخیز جنوب در منطقه رگ سفید از مواردی است که در پیشبرد برنامه ها و شتاب بخشیدن به اجرای عملیات بسیار تاثیرگذار بوده است.
انتهای پیام/گ