خریداران هوشیارباشند؛چرا که سودجویان اقدام به فروش لوازم خانگیِ بی کیفیت و قاچاق در پوشش بِرَندهای صاحب نام می کنند.

 فروش لوازم خانگی بی کیفیت در پوشش برندهای صاحب نام/خریداران هوشیار باشندبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،موضوع،واردات لوازم خانگیِ بی کیفیتِ و قاچاق و یا تولید زیر زمینی آن بصورت غیر استاندارد از معضلاتی است که در سالیان اخیر با ظهور و بروز هر چه بیشتری همراه شده،عارضه ای که متقاضیان و خریداران محصولات این چنینی را دچار ضرر و زیان و خسارات بسیار می کند.
 
بازار لوازم خانگی از نمونه حوزه هایی به شمار می رود که  از گردش مالی قابل توجهی برخوردار است و به طور معمول مشتریان و خریداران پر و پا قرصی را به خود اختصاص می دهد.
 
در میان متقاضیان خرید،عده ای خود را درگیر مُد روز و نوسازی وسایل و لوازم خانگی می کنند و برخی دیگر برحسب نیاز واقعی و تشکیل زندگی مستقل و جدید به خرید محصولات مذکور اقدام می کنند.
 
اگرچه رکود سالیان اخیر در صحنه اقتصادی کشور،بازار لوازم خانگی را نیز بی نصیب نگذاشته اما این موضوع،از اهمیت صنعت اشتغالزا و پر سود لوازم خانگی کم نمی کند.
 
موضوع کیفیتِ لوازم خانگی و گارانتی پشتیبانی آن، از مولفه هایی است که برای بسیاری از خریداران و متقاضیان از اولویت و ضرورت قابل توجهی برخوردار است.با وجود چنین اهمیتی، در سالیان اخیر ضریب سودجویی ها و سوء استفاده ها در بازار مذکور (همچون بسیاری از عرصه های دیگر)شدت یافته است.
 
سخن از واردات اقلام و محصولات بی کیفیتی است که بصورت قاچاق روانه بازار ایران می شود و متاسفانه برخی سودجویان که تنها و تنها منافع خویش را در نظر می گیرند با الصاق و چسباندن مارک ها و گارانتی هایی در ظاهر معتبر و بِرَند ،اما در واقع جعلی و بدون پشتوانه،به فروش محصولات مذکور مبادرت می ورزند.
 
مابه تفاوت قیمت ها میان این محصولات و اقلام برند و اورجینال باعث می شود تا خریدارانِ این محصولات،به گمانِ مقرون به صرفه تر بودن آن و خریدِ به اصطلاح زیر قیمتِ معمول،از اقلام این چنینی استقبال کنند،غافل از اینکه نه عنوان و برند این محصولات هویت واقعی دارد و نه گارانتی آن از اعتبار و پشتوانه کافی برخوردار است.
 
سعید توکلی،یکی از توزیع کنندگان لوازم خانگی در غرب استان تهران،در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،با اشاره به تنوع و تکثر انبوه لوازم خانگی اظهار کرد:گوناگونی و مدل های متنوع لوزام خانگی آن چنان انبوه و متکثر شده که تقریبا مطابق با هر میل و سلیقه ای،محصولات مورد علاقه متقاضیان در بازار یافت می شود.

وی افزود:متاسفانه به موازات این تکثر و گوناگونی،ضریب و حجم محصولات و لوازم خانگی بی کیفیت نیز مضاعف شده و در صورت عدم آشنایی کافی خریداران به لوزام خانگی و یا خرید از فروشگاه های غیر معتبر و غیر مجاز،امکان فریب خوردن و خریداری محصولات بی کیفیت و جعلی کم نخواهد بود.

اسعدیان عنوان کرد:به طور معمول اصلی ترین و بارز ترین نشانه و شاخص میان کیفیت مطلوب و غیر استاندارد بودن چنین محصولاتی،به قیمت این اقلام معطوف می شود و در اکثریت قریب به اتفاق مواقع،فاصله قیمتی موجود میان محصولی خاص با برند واحد،دال بر قلابی و غیر استاندارد بودن کالایی است که به قیمت پایین تر به فروش می رسد.

این توزیع کننده لوازم خانگی در غرب استان تهران گفت:به عنوان مثال،دستگاه آبمیوه گیری یک برند،از قیمت مشخصی برخوردار است و به تبع در شرایطی که این محصول تحت عنوان همان برند معروف با قیمت بسیار نازل تر و پایین تر به فروش می رسد، این تفاوتِ قیمتی دلیل مشخصی دارد که  علت آن به جعلی و بی هویت بودن آن محصول گره می خورد.

تولید محصولات بی کیفیت در مراکز زیر زمینی

شهرام طهماسبی،یکی از فعالان حوزه تولید لوازم خانگی در غرب استان تهران،در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،با اشاره به ضرورت حمایت هر چه بیشتر از تولیدات داخلی،گفت:بر اساس برآوردهای انجام شده،گردش مالی لوازم خانگی در ایران حدود 8 هزار میلیارد تومان است که در نوع خود، رقم و عدد قابل توجهی به نظر می رسد.

وی افزود:خوشبختانه صنعت لوزام خانگی در سالیان اخیر از شکوفایی و توسعه مطلوبی برخوردار بوده و کیفیت تولیدات ایرانی نیز تا حدود بسیار قابل توجهی ارتقاء یافته است.

طهماسبی عنوان کرد:در برخی از محصولات،تولیدات ایرانی از حیث کیفی،کم از نمونه های اروپایی و برندهای جهانی ندارد اما متاسفانه اطلاع رسانی کافی در این خصوص انجام نمی شود و همچنان برخی از مردم گمان می کنند،لوازم خانگی ایرانی بی کیفیت هستند که این ذهنیت و تصور غلطی است که با تبلیغات و اطلاع رسانی اصولی،دقیق و مستمر قابل اصلاح خواهد بود.

این فعال در عرصه تولید لوازم خانگی گفت:اگرچه در سالیان اخیر،محصولات خارجی بسیاری به بازار لوازم خانگی ایران نفوذ پیدا کرده اما همچنان 70 درصد از لوازم خانگی موجود در بازار توسط مراکز تولیدی داخلی تامین می شود.

وی افزود:متاسفانه تولید لوازم خانگی بی کیفیت در مراکز زیر زمینی آفتی است که باعث بدبینی جامعه و مصرف کنندگان به تولیدات ایرانی می شود و متاسفانه برخی افراد سودجو بدون در نظر گرفتن ابعاد و پیامدهای مخرب تولید محصولات بی کیفیت،تنها به منافع خویش می اندیشند غافل از اینکه این رویکرد نامیمون،یکی از صنایع توانمند این مرز و بوم را دچار آسیب خواهد کرد.

قیمت تمام شده بالا،پاشنه آشیل لوازم خانگی ایرانی در عرصه رقابتی

طهماسبی در ادامه با اشاره به لزوم حمایت و پشتیبانی هر چه بیشتر دستگاه های ذیربط از صنعت مذکور گفت:در صورت بازاریابی حرفه ای و عرضه و حضور هر چه بیشتر لوازم خانگی ایرانی در بازار کشورهای خارجی،میزان توفیقات حاصله در سایه فعالیت در این حوزه،به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و به واقع می توان با برنامه ریزی دقیق،حجم انبوهی از صادرات غیر نفتی ایران را به این حوزه اختصاص داد.

وی افزود:حصول چنین موفقیتی،مستلزم رعایت قواعد و اصول خاص به خود است که مهمترین آن به کاهش هزینه های مرتبط با قیمت تمام شده باز می گردد.

این فعال در حوزه تولید لوازم خانگی گفت:به واقع به دلیل بالا بودن هزینه تولید،میزان استقبال در محصولات و تولیدات لوازم خانگی خارجی بیشتر از محصولات ایرانی خواهد بود و این موضوعی است که به کرات در بازار کشورهای خارجی تجربه شده است.

طهماسبی بیان کرد:متاسفانه برخی از تصمیمات در ارتباط با واردات لوازم خانگی از کشور ترکیه،عرصه را برای فعالان داخلیِ تولید لوازم خانگی سخت و دشوار ساخته و انتظار می رود با افزایش تعرفه ها،امکان رقابت با چنین محصولاتی فراهم شود.

وی در خاتمه گفت:در صورت حمایت هر چه بیشتر از مراکز تولیدی داخلی و محدود ساختن فضا برای واردات لوازم خانگی خارجی و همچنین افزایش ضریب و تیراژ لوازم خانگی از سوی تولید کنندگان ایرانی،هزینه تمام شده محصولات این چنینی نیز کاهش می یابد و بستر رقابت سازنده و موثر برای تولید کنندگان ایرانی در دو بازار داخلی و خارجی بیش از پیش هموار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۶
باید نظارت بیشتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۶
واقعا جای تاسفه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۶:۵۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۶
آره تعرفه هارا افزایش دهید تالوازم خانگی هم یه چیزی بشه مثل صنعت خودرو
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۲۳:۴۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
اینام از لوازم خانگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
مردم هوشیار باشند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۲۲:۴۶ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
من سه ماه پیش یخچال گرفته ام
متاسفانه بعد از یک هفته صدای وحشتناک موتورش خواب را شب ها بر ما حرام کرده است
مردم بهوش باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
دولت باید هوشیار باشه شما فکر کردی چند در صد مردم حواسشن به اخبار شما هست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
۲ماه پیش یک یخچال خریدم بعد فهمیدیم که این یخچال فقط اسمش ایرانیه که به سفارش این شرکت در چین ساخته شده وبرند این شرکت ایرانی را روی اون حک کردند . الان صدای قطار از اون در میاد لرزش عجیب وروشن نشدن چراغ اون هم تازگی به عیوبش اضافه شده ما تا کی باید پول بهتریهای دنیا را بدیم وبدترینها راتحویل‌بگیریم فقط به خاطر این که حمایت از تولید ملی کرده باشیم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
مردم هم بايد حواسشون باشه مسئولين باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
این همان کالاهای قاچاق هست که کامیون کامیون ازقاچاقچیان گرفتند!؟؟!!امان از قدرت وپولی که ازراه حرام بدست آمده باشه؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
h
۱۲:۱۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
وقنی نه نظارت درستی هست نه سازمان حمایت از مصرف کننده کارش درست انجام میده باید هم اینجوری بشه خدا دست سو استفاده گر ها رو از این کشور قطع کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۶
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
همش مردم باید هوشیار باشند؟ وظیفه دولت چیست؟ اگه نمیتونید نظارت کنید استعفا بدهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
در اصل ما چيزي بنام توليد داخل نداريم زيرا خود شركتهاي داخلي مشغول به مونتاژ كاري ميباشند " توليد زماني معني دار ميباشد كه از صفر تا صد محصول توليد داخل باشد وأين باعث اشتغال ميگردد نه مونتاژ كاري
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۸ ۲۷ آبان ۱۳۹۶
دقیقا. یه شرکت تولیدکننده یخچال ایرانی داریم که از چین یخچال وارد میکنه و فقط میذارش توی کارتن ایرانی!!! افسوس که نمیتونم اسم یخچال رو بگم
آخرین اخبار