به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، ۱۶ کشور عضو اتحادیه اروپا برای پذیرفتن ۳۴ هزار پناهجو از شمال آفریقا و خاورمیانه اعلام آمادگی کردهاند.
این خبر در حالی منتشر شده است که سازمان ملل، اتحادیه اروپا را به توقف پناهجویانی که قصد رسیدن به کشورهای اروپایی داشتهاند، متهم کرده است.
پیشنهاد پذیرش پناهجویان بیشتر، با هدف کمیسیون اروپا برای پذیرش دستکم ۵۰ هزار پناهجو در طی ۲ سال آینده همخوانی دارد. کمیسیون اروپا این اقدام را به منظور بازداشتن پناهجویان از انجام سفرهای پرخطر در دریای مدیترانه اتخاذ کرده است.
مسئول بخش مهاجرتی اتحادیه اروپا در این باره گفت: «اکنون که تعهد کشورها به پذیرش ۳۴ هزار پناهجو اعلام شده است، من از پایبندی مستحکم کشورهای عضو اتحادیه اروپا به کاهش عبور و مرور از مسیرهای خطرناک و نیز بهبود راههای ایمن و قانونی و نشان دادن همبستگی آنها با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا استقبال میکنم.»
او همچنین ابراز امیدواری کرد لهستان، مجارستان و جمهوری چک موضع خود را تغییر دهند و پذیرفتن مهاجرانی که از طریق یونان و ایتالیا و تحت قوانین سهمیهای کنونی وارد اتحادیه اروپا شدهاند را بپذیرند. او هشدار داد در صورتی که این کشورها از انجام این اقدام خودداری کنند، مورد پیگرد حقوقی قرار خواهند گرفت.
در حال حاضر، با سرازیر شدن هزاران پناهجو از مناطق جنگزده در شمال آفریقا و خاورمیانه به قاره سبز، اتحادیه اروپا با بحران پناهجویان دست و پنجه نرم میکند.
بسیاری از ناظران مسئولیت این بحران را بر عهده کشورهای بزرگ اروپایی میدانند و معتقدند سیاستهای آنها موجب پیدایش تروریسم و جنگ در مناطق مختلف شده است و مردم را ناچار کرده است خانههای خود را ترک کنند و به خارج از کشورهایشان پناه ببرند.
زید رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد، وضعیت مهاجران بازداشت شده در لیبی را «بیحرمتی به وجدان بشر» خوانده است.
انتهای پیام/