به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ واشنگتن پست در مطلبی آمار به دست آمده از تمامی اظهارات دروغ و یا گمراه کننده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در 298 روز گذشته تا کنون را منتشر کرد.
در این مطلب آمده است: مجموع این اظهارات دروغ و یا گمراه کننده 1621 ادعا در طول 298 روز بوده است که به این ترتیب، رئیس جمهور آمریکا روزانه 5.5 ادعای دروغ و یا گمراه کننده بیان کرده است. تخمین زده میشود وی تا پایان سال نخست ریاست جمهوریاش، تعداد این دروغها را به 1999 عدد برساند. همچنین، مشخص است در صورتی که وی به روند ماههای گذشته ادامه دهد، تعداد اظهارات غیرواقعی و گمراه کننده او به بیش از 2000 ادعا خواهد رسید.
اگر با نحوه گفتار رئیس جمهور آمریکا آشنا باشید، میدانید که وی اظهارات خود را تکرار میکند. اطلاعات منتشر شده از اظهارات دروغ وی نیز نشان میدهد وی دستکم 50 ادعای دروغ خود را 3 بار و یا بیشتر تکرار کرده است.
بررسی واشنگتن پست نشان میدهد ادعایی که ترامپ بیشترین بار آن را تکرار کرده، این بوده است که قانون مراقبت مقرون به صرفه (قانون بیمه درمانی آمریکا ملقب به اوباماکر، برگرفته از نام رئیس جمهور پیشین این کشور) در حال مرگ است و یا «اساسا مرده است.» دفتر بودجه کنگره اعلام کرده است تراکنشهای مالی اوباماکر، علیرغم مشکلات موجود، نه تنها دچار بیثباتی نشده است، بلکه پیشبینی میشود در آینده نیز باثبات باقی بماند.
ترامپ همچنین بارها رویدادها و یا تصمیمهای تجاری را که روند انجام آنها پیش از راه یافتن وی به کاخ سفید آغاز شده بود به نام خود اعلام کرده است. وی 55 بار ادعا کرده است جمعآوری سرمایهگذاریها در کسب و کار و سطحی از اشتغالزایی که پیش از برگزیده شدن وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا اعلام شده بودند و حتی با جستجو در گوگل نیز قابل دسترسی هستند، از دستاوردهای دولت وی بوده اند.
همچنین، در شرایطی که کنگره آمریکا برای تصویب یک برنامه مالیاتی جدید تحت فشار قرار گرفته است، دو ادعای رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر اینکه کاهش مالیات آینده در تاریخ آمریکا بیسابقه خواهد بود و اینکه آمریکا یکی از کشورهایی است که بیشترین مالیات را از شهروندانش دریافت میکند، بیشتر و بیشتر تکرار شده اند.
ترامپ این دروغ که بیشترین کاهش مالیات در تاریخ آمریکا در دولت وی صورت گرفته است را 40 بار تکرار کرده است. با این حال، آمار منتشر شده از سوی وزارت خزانهداری آمریکا نشان میدهد این کاهش مالیات، هشتمین کاهش مالیاتی بزرگ در تاریخ آمریکا بوده است. همچنین، رئیس جمهور آمریکا 50 بار ادعا کرده است کشورش بیشترین سطح از مالیات را از شرکتها دریافت میکند (19 بار) و یا از کشورهایی است که بیشترین مالیات را برای شهروندان خود در نظر گرفته است (31 بار). بر اساس گزارش واشنگتن پست، ادعای دوم وی دروغ است و ادعای اول وی گمراه کننده است؛ زیرا نرخ مالیاتی که شرکتهای آمریکایی پرداخت میکنند از نرخ مالیات قانونی این کشور کمتر است.
واشنگتن پست همچنین به بررسی اظهارات عجیب رئیس جمهور آمریکا پرداخته است. ترامپ در رقابتهای انتخاباتی سال 2016 آمریکا، به حامیان خود میگفت نرخ بیکاری در این کشور 42 درصد است و آمار رسمی منتشر شده حقیقت ندارند. اکنون وی 33 بار اعلام کرده است آمار بیکاری در آمریکا در 17 سال گذشته به پایینترین سطح ممکن رسیده است. واشنگتن پست اعلام کرده است هنگامی که ترامپ در انتخابات آمریکا پیروز شد، نرخ بیکاری در این کشور 4.6 درصد قرار داشت و پایینترین سطح خود در یک دهه گذشته را تجربه میکرده است و به این ترتیب، اظهارات وی گمراه کننده بوده است.
همچنین ترامپ 57 بار ادعای رونق در بازار سهام را بیان کرده است. این در حالی است که وی در رقابتهای انتخاباتی خود گفته بود رونق در شاخص سهام آمریکا، «حباب» بوده است و به محض آنکه بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخ بهره بانکی را آغاز کند، این حباب از بین خواهد رفت. اکنون، بانک مرکزی آمریکا از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، 3 بار نرخ بهره بانکی را افزایش داده است اما پیشبینیهای ترامپ به حقیقت نپیوسته است. افزایش نرخ بهره بانکی، به روند صعودی بهای سهام در بازار آمریکا که از سال 2009 و در دولت اوباما آغاز شده بود، ادامه داده است.
رئیس جمهور آمریکا هرگز علت تغییر نگرش خود نسبت به بازار سهام کشورش را توضیح نداده است. با اینحال، وی در سفر خود به آسیا بارها درباره آن صحبت کرده است.
نگارنده این مطلب اعلام کرد این آمارها محصول بررسیهای دقیق سخنرانیهای ترامپ و مصاحبههای تلویزیونی و رادیویی او بوده است. با اینحال، یافتن این مصاحبهها امری دشوار است، به خصوص به این دلیل که کاخ سفید آنها را به طور مرتب در وبسایت خود قرار نمیدهد. علاوه بر این، ترامپ تمایل دارد با مصاحبهکنندههای راستگرا گفتگو کند که اغلب وی را به چالش نمیکشند و هنگامی که وی ادعاهای دروغی بیان میکند، از وی پرسش نمیکنند. به این ترتیب، در این مصاحبهها حجم بالایی از ادعاهای گمراهکننده مشاهده میشود و به نظر میرسد خبرنگاران آمریکایی نیز در این مورد پیگیریهای لازم را انجام نمیدهند.
به این ترتیب، سنجش اعتبار ادعاهای ترامپ به دست یک مقام خارجی بسیار جالب به نظر میرسد. در روز 13 نوامبر، ترامپ با مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا، و شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن دیدار و گفتگو کرد و بار دیگر یکی از ادعاهای دروغ خود مبنی بر اینکه آمریکا «تقریبا در مقابل تمام کشورها کسری تجاری دارد» تکرار کرد.
با اینحال، ترنبول به یکباره به ترامپ پاسخ داد: «به غیر از ما.»
ترامپ نیز گفت: «به غیر از شما» و ادامه داد: «شما تنها استثنا هستید.» پس از آن، وی گفت باید آمار را بررسی کند اما ترنبول با اطمینان به وی گفت از این مسئله اطلاع کامل دارد.
در حقیقت، بر اساس گزارش دفتر نماینده تجاری آمریکا، واشنگتن با استرالیا، مازاد تجاری 13 میلیارد دلاری در بحث کالا و مازاد 15 میلیارد دلاری در بخش تجارت خدمات دارد.
ممکن است ترامپ در اظهار اینکه استرالیا تنها کشوری است که آمریکا با آن مازاد صادرات دارد، مزاح کرده باشد. زیرا اطلاعات کمیسیون تجاری بینالمللی نشان میدهد صادرات آمریکا به کشورهایی مانند هلند، انگلیس، برزیل، بلژیک، سنگاپور، هنگ کنگ، شیلی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و چند کشور دیگر از واردات از آنها بیشتر است.
انتهای پیام/