به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ سیدجواد حسینی در جلسه کمیته تخصصی، فرهنگی پیشگیری از مصرف مواد مخدر که با حضور سازمانهای مردم نهاد فعال در این حوزه همراه بود؛ گفت: ۸۰ درصد امر پیشگیری ازاعتیاد توسط تشکلهای مردم نهاد اتفاق افتاده است در این راستا تقویت تشکلهای مردمی یکی از مواردی است که میتواند در جامعه منشاء اثر باشد.
ویافزود: امروزه پدیده مواد مخدر و روانگردانها فقط یک آسیب اجتماعی نیست بلکه علاوه بر آن یک تهدید امنیتی نیز میباشد لذا در کنار ۳ بحران جهانی یعنی بحران هسته ای، بحران زیست محیطی و بحران جمعیتی ما با بحرانی به نام مواد مخدر روبرو هستیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در جهان امروز بدلیل اینکه دگرگونیهای اجتماعی فراگیر و سریع شده اند، بحران هویت، بحران اضطراب و برخی بحرانهای دیگر خصوصا در جوانان فراگیر شده است و مواد مخدر راهی برای آرامش بخشی انها شده است.
حسینی گفت: به همین دلایل مصرف این مواد دو و نیم برابرافزایش یافته است و تنوع آن از ۷ نوع به ۷۰۰ نوع رسیده است.
وی با اشاره به مجاورت مرزی کشور ما با افغانستان افزود: در کشور افغانستان سالانه ۶ هزار تن مواد مخدر تولید میشود، این کشور ۸۰ درصد مواد مخدر دنیا را تأمین میکند و مهمترین کشور ترانزیت مواد مخدر دنیاست.
معاون استاندار راههای مبارزه با پدیده مواد مخدر را رویکردهای سلبی، رویکردهای ایجابی، رویکردهای اجتماعی، واستفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد دانست افزود: باید مردم را به شکل نظامند برای کنترل و کاهش این پدیده وارد عرصه کرد و از طریق گسترش کمی و کیفی تشکلهای غیردولتی، مبارزه با این پدیده شوم را به یک موضوع اجتماعی تبدیل کرد.
وی تصریح کرد: تشکلهای غیردولتی از ۵۴۰ تشکل در سال ۹۳ به ۹۳۹ تشکل رسیده است که رشد ۷۳.۵ درصدی آنها را شاهد هستیم.
حسینی افزود: ۸۰ درصد امر پیشگیری از اعتیاد توسط تشکلهای مردم نهاد اتفاق افتاده است در این راستا تقویت تشکلهای مردمی یکی از مواردی است که میتواند در جامعه منشاء اثر باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تشکلهای غیردولتی، سند جامع تقسیم کار ملی پیرامون کنترل و کاهش آسیبها، روستاهای پاک، مناطق عاری از اعتیاد و ایجاد ۱۸۳ هزار فرصت شغلی جدید را از راهکارهای کنترل و کاهش پدیده شوم مواد مخدر دانست و افزود: با همین نگاه امروز ۳۸ سمن در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، ۶۶ سمن در حوزه درمان، کاهش آسیبها و حمایتهای اجتماعی و نیز ۱۶۵ تیم اجتماع محور در استان فعالند.
وی با اشاره به طرحهای سازمانهای مردم نهاد در حوزه مواد مخدر گفت: ۵۵ طرح سازمانهای مردم نهاد در حوزه مواد مخدر از طریق دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به تهران ارسال شد که ۲۴ طرح مورد موافقت قرار گرفته و این طرحها با تحت پوشش قرار دادن ۴۶۷۵۰ نفر در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری و ترک و درمان اعتیاد به اجرا گذارده خواهد شد.