به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، رویترز در مطلبی نوشت: سیاستمداران و بانکداران لبنانی معتقدند عربستان قصد دارد با کشور آنها نیز همان طور رفتار کند که با قطر رفتار کرد. احتمالا عربستان از متحدان عرب خود میخواهد تا زمانیکه خواستههای ریاض در مورد لبنان محقق نشده، تحریمهای اقتصادی را علیه این کشور اعمال کنند.
برخلاف قطر که دارای بزرگترین منابع گاز طبیعی در جهان است و فقط ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، لبنان فاقد هرگونه منابع طبیعی یا مالی است تا بتواند در مواقع بحران بر آنها تکیه کند. همین موضوع موجب نگرانی مردم این کشور شده است.
بیش از ۴۰۰ هزار لبنانی در کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به کار هستند و پولی که از طریق آنها به کشور منتقل میشود سالیانه ۷ تا ۸ میلیارد دلار است. این حجم از نقدینگی کمک زیادی به پابرجا ماندن اقتصاد شکننده لبنان و همچنین دولت مقروض این کشور میکند.
یک مقام عالی رتبه لبنانی در این باره به رویترز گفت: اینها نگرانیهای جدی هستند که لبنان در شرایط کنونی با آنها مواجه است. اگر عربستانیها انتقال پول را به لبنان متوقف کنند، برای ما یک فاجعه خواهد بود.
بحران لبنان از زمانی آغاز شد که «سعد حریری»، نخست وزیر این کشور، در اقدامی غیرمنتظره، ۴ نوامبر در ریاض اعلام استعفا کرد. به عقیده سران سیاسی لبنان، حریری تحت فشار عربستان این کار را انجام داد.
حریری که هنوز به کشور بازنگشته است، روز یکشنبه هشدار داد ممکن است لبنان تحت تحریم کشورهای عربی قرار بگیرد و زندگی چند صد هزار لبنانی که در کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به کار هستند نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
سپس حریری شرط مورد درخواست عربستان را برای اینکه لبنان تحت تحریم قرار نگیرد، اعلام کرد: «حزب الله، به عنوان یک قدرت سیاسی در لبنان و بخشی از ائتلاف حزب حاکم این کشور، باید دست از دخالت در درگیریهای منطقه بردارد!»
یک منبع لبنانی درباره اظهارات اخیر حریری گفت: سخنان او نشان میدهد اگر به تفاهمی با عربستان نرسیم، هر اتفاقی ممکن است در انتظارمان باشد.
بسیاری باور دارند اقدام عربستان علیه لبنان در حقیقت تلاش این کشور برای جبران شکستهای خود در برابر ایران است.
انتهای پیام/