به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی واحدی مدرس کارآفرینی و توانمندسازی و توسعه مشارکتهای مردمی در پنجمین نشست مشترک سازمان بهزیستی کشور با نمایندگان سمنهای فعال در حوزه کودکان کار و خیابانی که امروز(دوشنبه) برگزار شد، اظهار داشت: افزایش دانش و آگاهی سازمانهای مردم نهاد در خصوص چگونگی ارائه عملکردی بهتر و دقیق تر، از جمله دستاوردهای برگزاری این قبیل نشستها و همایشها به شمار میرود.
وی افزود: این افزایش دانش مدیران و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه کودکان کار و خیابانی در یک بازه زمانی میان مدت، تاثیر به سزایی در کاهش و کنترل معضل کودکان کار و خیابانی دارد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: هدف اصلی برگزاری نشستهای مرتبط با معضل کودکان کار و خیابانی ایجاد همبستگی میان سازمان های مردم نهادی است که با رویکردها و شیوههای متفاوت هدف مشترکی را با یکدیگر دنبال میکنند.
واحدی تصریح کرد: طی سال های اخیر یک تحرک میان سازمان های مردم نهاد فعال در خصوص کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی و به ویژه در حوزه کودکان کار و خیابانی ایجاد شده است و گردهمایی ها و نشستهای این چنینی نقش به سزایی در بهبود عملکرد این مجموعه ها دارد و این معضل اجتماعی را به مرور مرتفع می کند.
وی ادامه داد: سازمان های تصمیم گیر در حوزه کودکان کار و خیابانی باید تعاملات خود را با سمن های مرتبط در این حوزه افزایش دهند و حوزههای کارکردی بیشتری را به این فعالیت سازمان های مردم نهاد اختصاص دهند.
این مدرس کارآفرینی و توانمندسازی یادآور شد: سازمان های مردم نهاد به طور مستقیم با معضلات و آسیب های اجتماعی روبرو هستند و این آسیب ها را از نزدیک و به طور میدانی لمس می کنند. بر همین اساس بهتر است سازمان های تصمیم گیر دولتی اجازه بدهند تا نقش آفرینی و دایره اختیارات سازمان های مردم نهاد در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی افزایش یابد.
واحدی تاکید کرد: دیکته کردن رویه ها و دستورالعمل های ویژه برای سازمان های مردم نهاد در رابطه با معضل کودکان کار و خیابانی از سوی سازمان های دولتی، راه حل مناسبی برای کاهش این معضل نخواهد بود.
وی اظهار داشت: متاسفانه شکل گیری برخی از خیریه ها برای درآمدزایی و اهدافی مغایر با قوانین تاسیس مراکز خیریه، امری واقعی است و موضوع تازه ای نیست و اثرگذاری این قبیل مراکز نیز موضوعی حائز اهمیت است و روند فعالیت سایر مراکز را نیز با ختلال مواجه می کند.
این مدرس کارآفرینی تصریح کرد: شکل گیری مراکز خیریه مردمی یک جریان اجتماعی است و نمی توان جلوی آن را گرفت اما حمایت سازمانهای قانونگذار و ناظر بر عملکرد خیریه ها و همراهی مراکزی که در راستای کاهش آسیب های اجتماعی فعالیت می کنند، می تواند میزان اثرگذاری سمن های ناکارآمد را کاهش دهد.
واحدی افزود: اگرچه سازمان بهزیستی اقدامات بسیاری را در راستای کاهش معضلات اجتماعی انجام داده است، اما این اقدامات کافی نبوده و بهزیستی باید در جهت افزایش اجرای اصولی تر و تخصصی تر در جهت امور مرتبط با کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی تلاش خود را بهبود ببخشد.
وی یادآور شد: سازمان بهزیستی کشور باید در جلب اعتماد سازمان های مردم نهاد و جنبه های حمایتی این مجموعه ها کار زیادی را انجام دهد و پس از آن نیز نقش نظارتی خود را در فعالیت چنین مراکزی افزایش دهد.
انتهای پیام/