به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران گفت: همایش ملی ملاعلی و شیخ آقا حسن فاخری در روز پنج شنبه دوم آذر امسال در دو نوبت صبح و عصر در سالن شهید رسولی حدفاصل بین چالوس و نوشهر برگزار میشود.
وی افزود: بخش علمی همایش صبح روز دوم آذرماه از ساعت ۸ تا ۱۲ با حضور اساتید دانشگاه، روحانیون و فرهنگیان و بخش فرهنگی همایش از ساعت ۱۴ تا ۱۸ همان روز با حضور عموم مردم با اجرای تعزیهای از فاخر و برنامههای دیگر، خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران گفت: با راه اندازی سایت همایش منابع مورد نیاز محققان در سایت جهت استفاده بارگزاری شد و تا ۱۵ مرداد امسال ارسال چکیده مقالات و تا ۱۵ مهر ارسال اصل مقالات انجام گرفت.
خانم یوسفی دبیر کمیته علمی این همایش با بیان اینکه ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد، گفت: از این تعداد ۷۷ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که از این تعداد ۱۱ مقاله به عنوان مقالات برتر در قالب سخنرانی در صبح روز همایش هر کدام به مدت ۱۲ دقیقه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: ۶۶ مقاله نیز به صورت پوستر در همایش ارائه خواهد شد.
علامه ملاعلی فاخری، فقیه، ادیب، عارف و حماسه سرای قرن ۱۳ هجری در سال ۱۱۸۸ هجری شمسی متولد شد.
وی در حوزه علمیه ایران و نجف اشرف به تحصیل علوم دینی و فقهی پرداخته و با طی مدارج اجتهاد و مراحل سیر و سلوک عرفانی و با حکم شرعی آیت الله مهدی آل کاشفالغطاء در امور شرعیه به مازندران و زادگاه خود روستای سنار که اکنون از توابع بخش مرزن آباد شهرستان چالوس است مراجعت کرد.
این فقیه توانا ضمن رسیدگی به امور شرعیه منطقه، در ترویج احکام اسلامی و فرهنگ عاشورایی تلاش زائدالوصفی داشته و با بهره گیری از قریحه سرشار ادبی و علوم و معارف اسلامی، وقایع زندگی معصومین (ع) به ویژه واقعه عاشورا را به صورت تعزیه و مرثیه در قالب اشعار حماسی و عرفانی به نظم کشیده است.
تعزیه فاخر، مرثیه فاخر، منظوم بخشی از رساله عملیه آیتالله محمد مجتهد تنکابنی و گزیده اشعار چهار مجموعه شعر علامه ملاعلی فاخری محسوب میشوند.
این عالم فرزانه و عارف وارسته در سال ۱۲۶۶ هجری شمسی دعوت حق را لبیک گفته و به دیدار حق شتافت.
آرامگاه ایشان در وادی السلام نجف اشرف در جوار مرقد امام علی (ع) قرار دارد.
عارف و روحانی وارسته شیخ آقا حسن فاخری متخلص به زاده فاخر در سال ۱۲۴۹ ه. ش. در خانوادهای آشنا به علوم و ادب و عرفان اسلامی در علویکلای چالوس دیده به جهان گشود.
از کودکی نزد والد ارجمندش ملاعلی که از مفاخر علمای زمان خویش بوده، به تحصیل مقدمات علوم دینی همت گمارد.
ایشان پس از کسب فیض از محضر آن عالم جلیلالقدر برای تکمیل تحصیلات به تهران عزیمت کردند و مدارج عالی علوم اسلامی را در مدرسه عالی سپهسالار سابق گذرانده و سرانجام در حوزهی علمیّهی قم تحصیلات خود را به کمال رساندند.
فضایل معنوی و شایستگیهای علمی و فقهی وی موجب وثوق او نزد علمای عصر گردیده و به موجب حکمی از جانب آیات اعظام آیت ا.. شیخ عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه قم و آیت ا.. ابوالحسن اصفهانی (ره) به عنوان مسئول امور شرعیهی منطقه کلارستاق (شامل چالوس، مرزن آباد و کلاردشت امروزی) تعیین شدند.
وی پس از مراجعت از قم ابتدا به جمعآوری آثار والد بزرگوارش ملاعلی پرداخت و از آنجاییکه ایشان هم مانند والد بزرگوارش از طبعی لطیف و ذوقی سرشار برخوردار بود به سرودن اشعار نغز و بدیع در منقبت اهل بیت عصمت و طهارت و سرودن مراثی در رثای شهدای کربلا به ویژه امام حسین (ع) و یاران با وفایش همت گماشت.
از این عالم ربانی تاکنون آثاری، چون «مرثیه فاخر»، «کعبه مقصود» و «لطایف کلام» به چاپ رسیده است.
این عالم جلیل القدر پس از عمری تلاش در اشاعه فرهنگ حسینی در شب لیله القدر سال ۱۳۱۰ ه. ش. دعوت حق را لبیک گفت.
آرامگاه ایشان در جوار امامزاده علی بن موسی الرضا (ع) روستای سماء مرزن آباد قرار دارد.
انتهای پیام/آ