حسین انتظامی در برنامه چشم شب روشن گفت: ارشاد هر ساله با ارائه بسته حمایتی به مطبوعات اولویت‌‌های این رسانه را مشخص می‌کند.

گفتگو با معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در «چشم شب روشن»/ چالشهای شبکه های اجتماعی چیست؟به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی برنامه «چشم شب روشن»؛ سیدعلی کاشفی خوانساری کارشناس مجری «چشم شب روشن»، میزبان حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

انتظامی درباره پیوند خود با مطبوعات اظهار کرد: من مهندسی نفت خوانده‌ام. یادم است سال‌ها پیش که آقای غرضی وزیر نفت بودند و در دولت بعدی برای وزارت پست و تلگراف و تلفن آن زمان مطرح شدند، یکی از مخالفان ایشان در مجلس گفت من تعجب می‌کنم کسی که وزیر نفت بوده حالا بخواهد وزیر پست بشود، الا اینکه بخواهد نامه‌های مردم را آتش بزند! من هم موقعی که وارد کار مطبوعات شدم دانشجوی رشته نفت بودم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در طی این سالیان، کارم همیشه مطبوعات بوده است، درباره مطالعه افزود: سرانه مطالعه شامل مطبوعات هم می‌شود و چه بسا، مطبوعات نقطه عزیمت به مطالعه برای خیلی‌ها باشد. سال 83 که در هیات نظارت بر مطبوعات نماینده مدیران مسئول شده بودم، برنامه‌ام این بود که مرتب با مدیران مطبوعات جلساتی داشتم. به آنها گفتم من وکیل شما هستم و شما می‌دانید من مخالف نشریات زرد هستم بنابراین جهت‌گیری‌ام در این هیات در جهت محدود کردن این نشریات است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری گروه رسانه‌ای خبر ادامه داد: یکی از همکاران مجله سنگین ادبی و روشنفکری داشت به من گفت تو که من و مجله‌ام را می‌شناسی اما اگر وکیل ما هستی از تو می‌خواهیم این مسیر را دنبال نکنی. به این خاطر که کسی که می‌خواهد وارد حیطه خواندن مجلات سنگین شود، حتما از مجلات زرد شروع کرده است. بنابراین اگر شما بخواهید این نقطه ورود را قطع کنید، نوعی انقطاع حاصل شده است. بنابراین ما باید تلاش کنیم این فرهنگ با روش‌های مختلف گسترش پیدا کند.

انتظامی تصریح کرد: اکنون شوربختانه تیراژ روزنامه‌ها رو به کاهش است و جمع تیراژ روزنامه‌های کشور که بالغ بر 170، 180 عنوان است کمتر از 800 هزار نسخه است. تازه نسخه فروش رفته این روزنامه‌ها رقم پا‌یین‌تری است.

وی ادامه داد: بر دولت‌ها فرض است که یارانه‌ای را به مطبوعات اختصاص بدهند، اگرچه این مقدار خیلی کم است اما سایر ابزار را باید به خدمت گرفت. طی سال‌های گذشته طرح‌هایی اجرا شده تا ما در برابر موج از بین رفتن مطبوعات کاغذی منفعل نباشیم و تلاش خودمان را بکنیم. اگرچه این تغییر الگوی مصرف رسانه ای را قبول می کنیم اما کاملا با افرادی هم رای نباشیم که می‌گویند دوره مطبوعات کاغذی تمام شده است. در خارج از کشور هم اینگونه نیست.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تصریح کرد: ما طرح‌هایی داریم همچون خرید مجلات برگشتی برای اینکه نگذاریم اینها خمیر شوند و مجلات را در اختیار جاهایی که توان خرید مجله ندارند مثل پایانه‌ها، کتابخانه‌های روستایی، زندان‌ها و بیمارستان‌ها بگذاریم تا اوقات فراغت به سمت مسیر فرهنگی حرکت کند.

انتظامی درباره وضعیت مطبوعات گفت: ما بالغ بر 8 هزار نشریه دارای مجوز اعم از چاپی و الکترونیک داریم. چیزی حدود 2500 تا از این ها سایت‌های خبری هستند. بخشی حدود 300 عنوان هم نشریه های غیربرخط هستند که بر روی داده منتشر می‌شوند.

وی ادامه داد: ما حدود دو دهه است نشریات کودکی داریم که بسیار موفق هستند. ابتدای هر سال وزارت ارشاد بسته حمایتی در حوزه مطبوعات اعلام می‌کند تا صاحبان مطبوعات بدانند چه اولویت هایی برای وزارت ارشاد وجود دارد و با پرداختن به این 13 اولویت می توانند تا سه برابر کمک بیشتر دریافت کنند.

موسس روزنامه جام جم درباره ساماندهی شبکه‌های اجتماعی که مخاطبان زیادی دارند، اظهار کرد: این شبکه‌ها را به عنوان رسانه‌های اجتماعی قبول داریم نه رسانه جمعی مثل رادیو، تلویزیون و مطبوعات. در رسانه‌های جمعی راستی آزمایی و دروازه بانی خبر وجود دارد و این اعتماد آفرین است اما یکی از چالش‌هایی که ما با رسانه‌های اجتماعی داریم این است که در صحت اخبار و مطالب پزشکی و... آنها تردید داریم. البته برخی رسانه‌های جمعی که از شبکه‌های اجتماعی به عنوان رسانه مکمل استفاده می‌کنند این مشکل را ندارند.

«چشم شب روشن» به تهیه‌کنندگی امیر قمیشی و با اجرای محمد صالح علا، شنبه تا چهارشنبه هر شب ساعت ۲۳ از شبکه چهار سیما روی آنتن می‌رود.

 

انتهای پیام/

میزبانی برنامه چشم شب روشن از معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.