به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا یوسفی پور در خصوص مصرف بهینه و ایمن از گاز طبیعی توسط مشترکان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، با افزایش ۳۴ درصدی مرگ خاموش ناشی از وسایل گاز سوز گاز طبیعی روبرو بوده ایم.
وی ادامه داد:همچنین تعداد حوادث نسبت به مصرف کل کشور در بخش خانگی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۸/. درصدی روبرو بوده است.
یوسفی پور با اشاره به قطعی عمدی گاز در سه شهر زلزله دیده سر پل ذهاب ,قصر شیرین و سلاس باباجانی یادآورشد :به علت تمرکز ناشی از زلزله در مناطق فوق ,همکاران به منظور کنترل ها و چک های ایمنی اقدام به قطع عمدی گاز کرده اند.
یوسفی پور بیان کرد: امسال استان اردبیل بیشترین و سیستان و بلوچستان کمترین میزان حادثه خیزی در کشور را به خود اختصاص داده اند که در این بین تهران وضعیت تقریبا مناسبی دارد. خوزستان با وجود آب و هوای گرمی که دارد هشتمین رتبه حادثه خیزی را در کل کشور از آن خود کرده است.
رییس HSE شرکت ملی گاز ایران درباره عوامل مؤثر در تولید انتشار گاز مونواکسید کربن در سال گذشته گفت: دودکش ها با سهم 71.43 درصد، نواقص وسایل گازسوز به میزان 16.53 درصد، نبود تهویه مناسب به میزان 8.68 درصد و استفاده از وسایل پخت و پزجهت گرم کردن محیط به میزان 3.36 درصد، شایع ترین عوامل مؤثر در انتشار گاز سمی مونواکسید کربن که در گاز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد به شمار می روند.
یوسفی پور گفت: طبق آمار پزشکی قانونی در سال گذشته، 839 نفر دچار مرگ خاموش شدند که این آمار نسبت به سال 94 با افزایش 34 درصدی روبه رو بوده است.
یوسفی پور یادآورشد: طبق بررسی های انجام شده 30 درصد از839 نفر یعنی 256 نفر به مرگ خاموش ناشی از وسایل گازسوزگاز طبیعی دچار شده اند.
رییس HSE شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: هر چند این آمار در مقایسه با آمار ناشی از تصادفات و حوادث این چنینی کم است اما بسیار تکان دهنده و دلخراش است.
وی با بیان اینکه ایران به لحاظ حوادث طبیعی 75 درصد از کل حوادث طبیعی دنیا را در بر دارد اظهار کرد: ایران، یکی از کشورهای حادثه خیز جهان است که در ده های گذشته در حوزه صنعت گاز کشور با دومین کشور گازی ژاپن به نام اوزاکا به بررسی تجهیزات صنعت گاز پرداخته و شرکت ملی گاز ایران بیش از 16 سال با آن ها کار خود را آغاز کرده است.
یوسفی پور ادامه داد: همیشه در دنیا در خصوص سلسله حوادث ناشی از گاز طبیعی بعد ازوقوع حوادث طبیعی، نگرانی هایی وجود داشته است از این رو در مناطق مستعد به زلزله که دارای خطوط گاز رسانی هستند نظارت دقیقی انجام شده و همچنان انتظار می رود که بعد از حوادثی چون زلزله، شاهد نشتی گاز در خارج و داخل منازل باشیم.
وی گفت: هم اکنون در صنعت گاز، آمادگی خوبی برای روبه روی با این حوادث وجود دارد و بعد از زلزله دیشب ما شاهد هیچگونه قطعی گاز نبوده ایم.
یوسفی پور تأکید کرد: ماهیت تأسیسات گازی، آسیب پذیر نیست اما به علت بافت ساختمان ها و احتمال فرو ریختن آن ها بر تجهیزات، تخریب تأسیسات و سلسله حوادث بعد از آن دور از انتظار نخواهد بود.
انتهای پیام/