به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، صابر مهمند سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به رادیو آزادی گفته است، حمایتهای بیشتر حکومت از آزادی بیان، ایجاد هماهنگیهای بیشتر میان حکومت و نهادهای رسانه ای و نیز ایجاد و حمایت از صندوق حمایت از خبرنگاران از مواردی اند که سبب شد، یونسکو افغانستان را از ساحه سرخ آزادی بیان خارج کند.
این در حالیاست که بر اساس آمار نهادهای حمایت از رسانهها، آمار خشونت در برابر خبرنگاران در سالهای اخیر رو به افزایش بودهاست.
قتل، لت و کوب و تهدید از موارد نگران کننده خشونت در برابر خبرنگاران در اینکشور خوانده میشوند.
در کنار مخالفان مسلح دولت، برخی مقامهای حکومتی نیز از سوی نهادهای رسانهیی به اعمال خشونت در برابر خبرنگاران متهم شدهاند.
حمله بر دفتر محلی تلویزیون ملی افغانستان در ننگرهار و حمله مهاجمان مسلح بر تلویزیون خصوصی شمشاد در کابل از موارد دیگری اند که در سال روان هجری شمسی اتفاق افتادهاند.
سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ به رادیو آزادی گفت، در دیداری که اخیراً او با مسئولان یونسکو داشته، از اقدامات حکومت وحدت ملی در ارتباط به پیگیری قضایای خشونت با خبرنگاران به آن سازمان گزارش داد که در نتیجه به گفته وی، یونسکو از این اقدامات حکومت افغانستان ستایش کردهاست.
به گفته آقای سانچارکی، مسئولان یونسکو جدولی را به او نشان دادهاند که نشان میدهد افغانستان از خط سرخ خارج شده و وارد خط سبز آزادی بیان شدهاست.
در همین حال نهاد حمایت از رسانههای آزاد افغانستان یا "نی" میگوید، حرفه ای شدن خبرنگاران نیز در خارج ساختن اینکشور از ساحه سرخ آزادی بیان، بیتأثیر نیست.
انتهای پیام/