سفیر اتحادیه اروپا در کابل هشدار داده است که اگر با فساد اداری مبارزه جدی نشود، این اتحادیه کمک‌هایش را به افغانستان قطع خواهد کرد.

هشدار اتحادیه اروپا به افغانستانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، پیری مابدون، سفیر اتحادیه اروپا در کابل گفت: "زمانیکه مالیه دهندگان اروپا کمک می‌کنند آنها قربانی را متحمل می‌شوند. آنها این کار را از روی سخاوتمندی و حس بشر دوستی می‌کنند. ما هدر رفتن این پول را نمی توانیم تحمل کنیم. اگر ما قضایای فساد را دریابیم، بگونه عاجل آنرا مطرح خواهیم کرد و ممکن برنامه‌های مربوطه را توقف دهیم. این مسوولیت ما است و ما این موضوع را جدی می‌گیریم."

این دیپلومات ارشد اروپایی از اعلام راهبرد مبارزه با فساد اداری ازسوی حکومت وحدت ملی استقبال کرده اما تاکید دارد که باید این راهبرد، باجزییات عملی شود.

آقای مابدون همچنان گفت که فساد در تمام بخش‌ها بشمول انتخابات در افغانستان وجود دارد پی‌آمدهای آن فاجعه‌بار است.

همچنان ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو درگفتگو با تلویزیون یک، برتعهد همیشگی این پیمان و متحدانش از افغانستان و نیروهای امنیتی این کشور تاکید کرده، گفت: "شفافیت در انتخابات؛ آزاد و عادلانه بودن آن به تکرار از سوی ناتو و دیگر سازمان های جهانی برجسته شده است. اصلاحات نیز از موارد مهم دیگریست که باید به اجرا گذاشته شود، زیرا تعهد قوی حکومت بر اجرایی شدن این دو مورد سبب ادامه پشتیبانی جامعه جهانی از افغانستان خواهد شد".

دبیرکل ناتو هم چنان تاکید می کند که طالبان در میدان های نبرد پیروزی نخواهند داشت زیرا نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان با ادامه همکاری های ناتو و متحدانش قویتر می شوند و نخواهند گذاشت طالبان از راهجنگ به اهداف شان برسند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در این گفتگو همچنان گفت: "ناتو و متحدانش بارها بر این مساله تاکید کرده اند که هیچ کشور به شمول پاکستان نباید از هراس افگنان حمایت کند و صلح و امنیت در افغانستان را با خطر روبه رو کنند. این مساله بارها ازسوی ناتو به پاکستان گوشزد شده است".

تمرکز قدرت
به باور برخی تمرکزقدرت، سبب گسترش فساد و افزایش مشکلات در کشور شده است، اما سفیر اتحادیه اروپا غیرمتمرکزکردن قدرت را در دموکراسی‌های نوپا مانند افغانستان دشوار دانسته افزود: "اما حقيقت کاملا پیچیده است. نظر به مشاهدات متعدد در سطح جهان، همه می‌دانیم که غیرمتمرکزکردن بدون نیروی بشری و سرمایه مالی یک كلمه پوچ است. ما نمی‌خواهیم این امر در افغانستان اتفاق بیافتد."

پیش از این رییس قبلی اتحادیه اروپا در افغانستان تاکید کرده بود که غیرممترکزکردن قدرت در افغانستان یک نیاز است و اتحادیه اروپا دراین راستا هزینه‌های زیادی را متحمل شده است، موضوع که واکنش‌های زیاد را به همراه شد.

ظاهرا با اظهار این دو دیدگاه متفاوت، حالا روشن نیست، سیاست اتحادیه اروپا درمورد افغانستان تغییر کرده یا نیاز به غیرمتمرکزسازی قدرت با توجه به مشکلات موجود درسیاست‌های خارجی‌ها نسبت به افغانستان کمرنگ شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار