به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، نورالله حسن زاده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان اظهار داشت: خرمای استعمران استان خوزستان از سوی دفتر حمایت از مالکیت صنعتی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت به ثبت جغرافیایی رسیده که این امر موجب حفظ حقوق مالکیت معنوی، متمایز شدن از محصولات مشابه و بهره مندی از ارزش افزوده ایجاد شده برای تولیدکنندگان و تشکل های ذیربط خواهد شد.
وی تصریح کرد: نشان جغرافیایی نشانه ای است که بر روی کالاهایی که متعلق به یک منطقه جغرافیایی خاص بوده و کیفیت و شهرت آن بواسطه آن منطقه جغرافیایی است، به کار می رود.
این مقام مسئول در ادامه افزود: نشانه های جغرافیایی همچنین برای اطلاع مصرف کنندگان از منشا و کیفیت محصولات به کار می روند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همچنین با اشاره به تفاوت میان نشانه های جغرافیایی و علامت تجاری گفت: علامت تجاری نشانه ای است که توسط یک شرکت مورد استفاده قرار می گیرد تا کالاها و خدمات خود را از کالاها و خدمات سایر شرکت ها متمایز کند در حالی که نشانه جغرافیایی می تواند توسط تمام تولیدکنندگان که محصولات خود را در آن مکان جغرافیایی تولید می کنند، مورد استفاده قرار گیرد.
نورالله حسن زاده بیان کرد: این ظرفیت برای استان ما فرصت منحصربه فردی ایجاد می کند که بتواند یکی از مراکز تولید، فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی شود، لذا باید ضمن ایجاد بسترهای حقوقی لازم یاد بگیریم که چگونه از ظرفیت های حقوق مالکیت معنوی (صنعتی) در سطح ملی و بین المللی حداکثر استفاده را ببریم.
خرمای استعمران که با نام های سعمران، سایر، سمبرون، سمبارون در مناطق مختلف شناخته می شود، حدود 80-70 درصد نخیلات استان خوزستان از این گونه خرما هستند.
خرمای استعمران دارای ارزش تجاری بسیار زیاد و یکی از مهم ترین ارقام صادراتی خوزستان است.
از مهم ترین خصوصیات این رقم، نیمه خشک بودن آن است که امکان نگهداری آن را افزایش داده و این خاصیت سبب شده تا مناسب ترین رقم تجارتی و صادراتی ایران شود.
انتهای پیام/گ