ریاست صنایع روستایی ولایت بامیان می‌گوید که امسال میزان درآمد بانوان تجارت پیشۀ بامیان از ناحیۀ تولید و فروش صنایع دستی، افزایش یافته است.

افزایش عواید بانوان تجارت‌پیشه در بامیانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، ریاست صنایع روستایی ولایت بامیان، می‌گوید که امسال میزان درآمد بانوان تجارت پیشۀ بامیان از ناحیۀ تولید وفروش صنایع دستی، افزایش یافته است.

مقامات می‌گویند که هم اکنون در سطح ولایت بامیان، بیش از ۲۳۰ گروپ تولیدی کوچک و بزرگ فعالیت دارد که هرکدام آنان ده‌ها نوع محصولات محلی را تولید وبه بازار عرضه می‌کنند.

محمدعلم بهزاد، رئیس دفتر صنایع روستایی ولایت بامیان، می‌گوید که این گروپ‌های تولیدی کوچک به حمایت آنان ایجاد شده که حدود ۱۵۳گروپ آن را زنان تشکیل می‌دهند.

آقای بهزاد، می‌افزایدکه این گروپ‌های تولیدی کوچک در بخش زنبور عسل، تولید صنایع دستی، لبنیات، گلدوزی، خیاطی و سایر حرفه‌های کوچک فعالیت دارند.

ادارۀ صنایع روستایی ولایت بامیان، می‌گوید که عاید خالص سالانۀ ۲۳۰ گروپ تولیدی کوچک در این ولایت به بیش از چهار میلیون افغانی می‌رسد که برخی از این گروپ‌ها و انجمن‌های تجاری، اکنون به خودکفایی اقتصادی رسیده‌اند.

از سویی هم بانوان تجارت‌پیشه، برگزاری برخی از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را برای عرضۀ محصولات‌شان مفید خوانده و خواستار حمایت‌های بیش‌تر دولت اند.

رگزاری نمایشگاه‌ها از دلایل عمدۀ فروشات صنعت‌کاران زن ولایت بامیان، خوانده شده است

​زنان تجارت‌پیشۀ بامیان، انواع صنایع‌دستی چون لباس‌های خامک دوزی، چادرهای وطنی، بیک و بوت‌های گلیمی، واسکت‌های برک را تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

عذرا لعلی، مسئول انجمن تولیدی صلصال، می‌گوید که در این نمایشگاه، بیش‌تر محصولات تولیدی زنان در روستاهای بامیان به نمایش گذاشته شده و تولیدات محلی که قبلآ تولید نمی‌شد، اکنون در حال رشد است و طرف‌داران خاصی پیدا کرده است.

زنان تجارت پیشه و تولیدکنندگان صنایع دستی، می‌گویند که در صورت حمایت‌های بیش‌تر دولت، آنان بهترین و با کیفیت‌ترین اجناس مورد نیاز مردم را تهیه و به بازارهای داخلی و خارجی، عرضه خواهند کرد.

لطیفه صفدری، یکی دیگر از بانوان تجارت‌پیشه، می‌گوید که این محصولات تولیدی محلی، چیزهایی اند که توسط خود زنان با امکانات اندک در خانه تهیه می‌شود و اگر چنین نمایشگاه‌هایی، بیش‌تر برگزار شود زنان می‌توانند به خودکفایی اقتصادی برسند و بیش‌تر تشویق شوند.

بانوان تجارت‌پیشۀ بامیان، می‌گویند که پس از اشتراک در برخی از نمایشگاه‌های صنایع دستی در کشورهای خارجی، اکنون این محصولات متقاضیان بیشتر خارجی را نیز به سوی خود جلب کرده است.

اما برخی از بانوان تجارت‌پیشۀ محلی در بامیان، خواهان همکاری‌های بیش‌تر دولت شده و می‌گویند که این صنایع، مارکیت مشخص و بازار مناسب فروش تا کنون در داخل وخارج افغانستان ندارد.

این در حالی است که مقامات می‌گویند، در سال‌های اخیر، بیش از ۱۲۳ نمایشگاه صنایع‌دستی و تولیدات محلی در داخل و خارج از افغانستان به منظور فراهم‌آوری بازار مناسب و افزایش فروشات این محصولات محلی از سوی دولت برگزار شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.