به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از راشا تودی، بر اساس گفته اخترشناسان، جرم آسمانی جدیدی کشف شده است که به اندازهای غولآساست که نمیتوان آن را به عنوان سیاره طبقه بندی کرد.
این سیاره OGLE-2016-BLG-1190Lb نام گرفته است و گفته میشود از سیاره مشتری، بزرگترین سیاره در منظومه شمسی، 13 برابر بزرگتر است.
موسسه کیهانشناسی و علوم فضایی کره، کشف این سیاره را با انتشار مقالهای اعلام کرد.
این سیاره غولپیکر، که البته نامی بلند نیز دارد، در فاصله 22 هزار سال نوری زمین و در نقطهای که تعداد بسیاری ستاره نیز در آن وجود دارند، قرار گرفته است. به دلیل جرم بسیار زیاد آن، گفته میشود این سیاره ممکن است در حقیقت یک کوتوله قهوهای باشد.
کوتولههای قهوهای به اندازهای غولپیکرند که از خود حرارت تولید میکنند، اما اندازه این اجرام به حدی نیست که بتوانند فرآیند همجوشی هستهای که در ستارگان وجود دارد در خود حفظ کنند.
محققان در این رابطه اعلام کرده اند: «از آنجا که وجود بیابان کوتولههای قهوهای (مداری که در آن کوتولههای قهوهای نمیتوانند حضور داشته باشند) نشاندهنده مکانیزمهای مختلف در تشکیل ستارگان و سیارات است، نزدیکی بیش از حد این جرم آسمانی کشف شده به این بیابان کوتولههای قهوهای سوالی را درباره سیاره بودن آن از نظر مکانیزم تشکیل مطرح میکند.»
انتهای پیام/