به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گل مژه یکی از بیماریهای عفونی و شایع چشم است که در پلک ایجاد میشود. هنگامی که فعالیت غدد سبومساز (چربی ساز) دچار اختلال شود، چربی به خوبی از آنها ترشح نمیشود، بنابراین چربی در ناحیه پلک تجمع پیدا میکند و نوعی عفونت موضعی را در چشم منجر میشود. در این مطلب روشهای خانگی را معرفی میکنیم که تاثیر بسزایی در روند بهبود گل مژه دارند.
یک لیتر آب را جوش بیاورید سپس اجازه دهید تا سرد شود. پس از ولرم شدن آب، تکهای پارچه تمیز را درون آن قرار دهید و روی گل مژه به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. هر چند دقیقه یکبار دستمال را عوض کنید.
اقاقیا میتواند نقش مهمی در تسکین دردهای گل مژه داشته باشد. کمی از گلهای اقاقیا را در ۲ لیوان آب جوش بریزید سپس صبر کنید تا محلول سرد شود. دستمال را درون محلول ولرم قرار دهید و به مدت کمتر از ۱۰ دقیقه روی گل مژه بگذارید.
گیاهان گواوا، اقاقیا و برگچای را در آب جوش بریزید و پس از ولرم شدن آب آنها را با استفاده از تکهای پنبه به محل گل مژه بزنید. استفاده منظم از این روش به کاهش تورم ناشی از گل مژه کمک شایانی میکند.
یک قاشق از دانههای گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید. پس از سرد شدن و صاف کردن محلول، آن را تا سه روز برای شست و شوی چشم استفاده کنید.
یک چای کیسهای را در آب گرم خیس کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی گل مژه بگذارید. این کار را روزانه و تا زمان بهبود کامل انجام دهید.
برگهای تازه جعفری را در یک ظرف آب بجوشانید. پس از گذشت مدتی دستمال تمیزی را در آن خیس کنید و روی چشم قرار دهید. این کار را روزانه ۲ بار، صبح و شب پیش از خواب انجام دهید.
کمی از برگهای بابونه را در ۲ لیوان آب جوش بریزید. این محلول را صاف و پس از سرد شدن پارچهای تمیز را در آن خیس کنید و روی گل مژه به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. این کار را روزانه ۲ بار انجام دهید.
یک قاشق پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بجوشانید تا حجم مایع به نصف برسد. سه قطره از این محلول را روزانه ۲ تا سه بار در چشم بچکانید.
یک گوجه فرنگی تازه را برش دهید و تکههای آن را به مدت پنج دقیقه روی چشم بگذارید. این کار را روزانه سه بار انجام دهید.
خیار را برش دهید و تکههای آن را روی چشم عفونی بگذارید تا التهاب و درد کاهش پیدا کند.
چند قطره از روغن میخک را روزانه ۲ تا سه بار در چشم بچکانید.
انتهای پیام/