به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ داریوش جاوید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد با اشاره به فعالیت دانشگاه آزاد در دهه سوم عمر خود اظهار داشت: با توجه به کاهش شدید جمعیت دانشجویی و افزایش مراکز آموزش عالی، با افت شدید دانشجو در تمامی واحدهای دانشگاهی ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد مواجه شدهایم.
وی افزود: برای کیفی سازی آموزشها در دانشگاه آزاد به منابع مالی نیاز است و این موضوع میطلبد در دهه چهارم فعالیت این دانشگاه در بحثهای مدیریتی و مالی تمرکز خاصی داشته باشیم و در راستای منویات مقام معظم رهبری بیشتر به دنبال اقتصاد مقاومتی و درست مصرف کردن هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد ۲۰۰ عضو هیئتعلمی تماموقت و حدود ۳۰۰ حقالتدریس دارد که با دارا بودن ۳۱۴ هکتار زمین، ۹۶ کارگاه آزمایشگاهی و حدود ۱۲۰ هزار جلد کتاب پتانسیلهایی بالقوه در این شهر ایجاد کرده که باید بالفعل تبدیل شوند.
وی با اشاره به میزان ریزش دانشجو در واحد دانشگاه آزاد بروجرد طی سالهای اخیر بیان کرد: در نیمسال اول سال تحصیلی امسال میزان پذیرش دانشجو به کمتر از نصف در مقایسه با سالهای گذشته تقلیل یافته و این نشاندهنده کاهش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است و از سویی با توجه به ارتقا شغلی اساتید حقوقها افزایشیافته، اما درامدهای این دانشگاه به نصف رسیده است.
جاوید یادآور شد: در شهرستان بروجرد با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت حدود ۱۴ مرکز آموزش عالی وجود دارد که اگر این تعداد دو تا سه مرکز بودند مطمئناً دانشگاه آزاد نیاز به توسعه داشت، اما در شرایط فعلی ساخت فضای جدید دانشگاهی ضرورتی ندارد و این سیاست کلان دانشگاه است.
وی بابیان اینکه بهقدری سرانه آموزشی مساعد است که نیازی به ساختوساز جدید وجود ندارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد واحد بروجرد حتی به یک مترمربع بهجز در شاخههای پزشکی و پیراپزشکی که رسالت این دانشگاه توسعه این رشتههاست، نیازی به توسعه فضا ندارد و به دنبال بهسازی و تغییر کاربری هستیم و در آیندهای نزدیک چند تا از املاک این دانشگاه را به درمانگاهها و بیمارستانهای خصوصی تبدیل میکنیم تا اینگونه املاک این دانشگاه برای درآمدزایی بیشتر تبدیل به احسنت شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد با اشاره به مشارکت این واحد دانشگاهی در طرح های اقتصادی شهرستان بروجرد گفت: در این مدت چندین طرح برنامهریزیشده که شامل گردشگری سلامت و ورود در طرح های اقتصادی همچون طرح پارک آبی در کنار گردشگری سلامت و تلهکابین است تا از فرصتهای بالقوه شهر در راستای پویایی شهر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: نخستین برنامه دانشگاه آزاد واحد بروجرد با توجه به کاهش شدید دانشجو گام برداشتن در کار سرمایهگذاری و اقتصادی است بنابراین در اولین قدم باید بتوانیم حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از درآمدها را از محل غیر شهریه و از طریق موضوعات اقتصاد دانشبنیان کسب کنیم.
جاوید افزود: از سویی با توجه به افزایش رشته در شاخههای علوم انسانی و فنی مهندسی و عدم رغبت مردم به تحصیل در این رشتهها و با توجه به اینکه از گذشته شهرستان بروجرد پایلوت رشتههای پیراپزشکی و پزشکی در غرب کشور بوده طی جلسات مختلفی به دنبال راهاندازی بیمارستان خصوصی و کلینیک تخصصی هستیم تا بتوانیم با استفاده از این بیمارستان خصوصی و کلینیک، رشتههای پزشکی و پیراپزشکی را توسعه دهیم.
انتهای پیام/م