به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، مشاور رئیس جمهور سوریه همکاری دولت سوریه با ایران و حزب الله را دارای اهمیت تاریخی و جغرافیایی برای تمام طرفها دانست.
بثینه شعبان مشاور سیاسی و رسانهای رئیس جمهور سوریه در گفتگوی ویژه با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: حضور نیروهای ترکیه را در خاک سوریه اشغالگری به حساب میآوریم. اقدامات این نیروها در شمال سوریه به مثابه خروج از توافقنامه آستانه است. حضور نیروهای ترکیه در خاک سوریه غیر قانونی است و بر این اساس در وقت مناسب با آن واکنش نشان خواهیم داد.
شعبان تصریح کرد: نیروهای ائتلاف بین المللی شهر الرقه را در سایه سکوت کامل جامعه بین الملل به صورت کامل ویران کردند. دولت سوریه از تلاش برای آزادسازی رقه دست نخواهد کشید. وی افزود: آنچه در کردستان عراق رخ داد باید درس عبرتی برای گروه موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» در سوریه باشد که مورد حمایت آمریکا قرار دارد.
شعبان درباره تحولات عراق گفت: آنچه در عراق اتفاق افتاد باید درسی برای درگیریهای جدایی طلبانه باشد. وی افزود: گفتگو با اردن درباره گذرگاه نصیب ادامه دارد. سوریه هیچ گونه شرکاتی را در نظارت بر گذرگاه مرزی نصیب با اردن نمیپذیرد.
شعبان خاطر نشان کرد: اسرائیل ثابت کرده است که دستی طولانی در جنگ علیه سوریه دارد و اکنون تلاش میکند از جنگی که علیه سوریه با همراهی برخی کشورهای دیگر راه انداخته است بهره برداری کند. سوریه در دفاع از خود در مقابله با طمعهای اسرائیلی هیچ گونه تردیدی به خود راه نمیدهد. دولت سوریه همچنان در پاسخ مثبت به هر گونه تلاشی برای حل سیاسی پیش قدم بوده و همچنان هست. دولت سوریه آماده حضور در کنفرانس سوچی در روسیه است.
شعبان درباره تحولات اخیر لبنان گفت: استعفای نخست وزیر لبنان در کشوری دیگر درخور لبنان نیست. امنیت لبنان و سوریه با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارد. ایجاد فضای رعب و وحشت از سوی عربستان شبیه اقدامات اسرائیل است و ریاض هرگز نمیتواند امنیت لبنان را دستخوش خواستههای خود کند.
مشاور رئیس جمهور سوریه افزود: اسرائیل به خوبی از توانمندی مقاومت آگاه است و هرگز تهاجم ماجراجویانه دیگری را انجام نخواهد داد. به لحاظ تاریخی و جغرافیایی ثابت شده است که همکاری ما با حزب الله و ایران برای همه طرفها دارای اهمیت بسیار زیادی بوده است. هرگز اجاره نمیدهیم حزب الله به صورت یک جانبه هدف قرار گیرد چرا که سرنوشت ما مشترک است.
شعبان در مورد تحولات مربوط به بحران قطر با کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: بنیانگذار عربستان سعودی از سال ۱۹۴۵ موافق برپایی کشور اشغالگر اسرائیل بود. کشورهای حاشیه خلیج فارس یک روز تلاش درخور برای آزادسازی فلسطین انجام نداده اند. نقطه اصلی در اختلافات قطر و عربستان بر سر مسأله چگونگی حل مسأله فلسطین است. اعتراف قطر به ایفای نقش در بحران سوریه مقدمهای برای اعتراف سایر کشورهاست.
انتهای پیام/