مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: اجرای گسترده طرح مهارت آموزی به سربازان دیپلمه از سال آینده خبر داد.

اجرای گسترده طرح مهارت آموزی به سربازان از سال آیندهبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش در برنامه روی خط خبر در خصوص طرح آموزش مهارت آموزی به دیپلمه های نظری در دوره خدمت سربازی، اظهار کرد: از خردادماه امسال قرارگاه مهارت آموزی بر اساس تدابیر مقام معظم رهبری در ستاد کل نیروهای مسلح ایجاد و در آن از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی برای سربازان استفاده شد تا شادابی و مهارت آموزی لازم را کسب کنند.

وی افزود: آموزش و پرورش همکاری جدی در راستای تحقق این برنامه دارد و مهارت آموزی سربازان را دنبال می‌کند که برای دیپلمه‌های غیرهنرستانی بر اساس ضوابط ، فضایی برای آموزش مهارت‌های مختلف در نظر گرفته شده است.

مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش این امکان را دارد تا از هنرستان‌های سراسر کشور در نوبت دوم برای مهارت آموزی دیپلمه‌های نظری استفاده کند که از حدود 7 هزار و 100 هنرستان ما بیش از 4 هزار و 100 مرکز ویژه پسران است البته استفاده از ظرفیت کارگاه های آموزشی و سایر ظرفیتهای مشترک 2 دستگاه برای این امر میسر خواهد بود.

آذرکیش با اشاره به اینکه باید فرهنگ مهارت آموزی پیش از دوره سربازی با محتویات مهارت های اجتماعی تخصصی برای جمعیت گروه هدف در نظر گرفته شود، بیان کرد: عمده فعالیت‌ها در آموزش و پرورش با توجه به تکالیف اسناد بالادستی مهارت آموزی بوده که در متوسطه اول در قالب درس کار و فناوری ، متوسطه دوم در شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش ارائه می شود.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش در فرهنگ سازی و ایجاد توسعه مهارتهای عمومی و اجتماعی وارد عمل شده است، اظهار کرد: نشاط آفرینی، فرهنگ سازی، مهارت آموزی و توسعه اشتغال از اهداف اجرای طرح برای دیپلمه های نظری در دوره سربازی است.

مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: از خردادماه قرارگاه مهارت آموزی شکل گرفته و جلسات تخصصی در حال جمع بندی است که اکنون کارها به طور فازبندی در حال اجرا بوده و از سال 97 به شکلی گسترده تر شاهد اجرای آن خواهیم بود.

آذرکیش افزود: هنرستان ها به توسعه اقتصادی کشور کمک می کنند و با مهارت آموزی و حضور گسترده سربازان می توان به رشد و توسعه هر چه بیشتر در زمینه اقتصاد کمک کرد. همچنین این مسئله در کاهش آسیب های اجتماعی اثر دارد.

وی در مورد این که اجرای این طرح موازی کاری با سایر دستگاه های مهارت آموزی محسوب می شود یا خیر، گفت: گواهینامه های پس از اتمام طرح می تواند به افراد برای ورود به بازار کار کمک کند همچنین استمرار آموزشهای پیشین آنها باشد بنابراین نه تنها به عنوان موازی کاری محسوب نشده بلکه کمکی برای توسعه فرصت های شغلی آنها است.

مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آمایش سرزمینی و پایش لازم برای ورود مهارتها انجام شده است، افزود: هر استانی متناسب با نیاز بازارکار رشته های مورد نظر را اعلام کرده است.

آذرکیش به انعقاد تفاهم نامه با سایر دستگاه ها اشاره داشته و اظهار کرد: از جمله قراردادها با جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن بوده که با توجه به نیاز بازار کار و تکمیل هرم شغلی این دستگاه ها زمینه تعامل با آموزش و پرورش در حوزه آموزشهای مهارتی فراهم شد.

وی از افزایش ثبت نام در پایه دهم برای رشته های مهارتی خبر داد و اظهار کرد: 45 هزار نفر افزایش در ثبت نام پایه دهم داشتیم که رشدی معادل 4.1 درصد را شامل می شود و اکنون بیش از 630 هزار نفر در هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش مشغول به تحصیل بوده که ایجاد فرصت های شغلی با این افراد میسر است .

مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: رشته های کاردانش در 8 مجموعه وجود دارند که این مجموعه مجددا بازنگری شده همچنین 7 رشته جدید به آن اضافه کردیم که افراد متناسب با استعداد، علاقه و نیاز جامعه در این رشته ها تحصیل خواهند کرد البته وجود سیاست های تشویقی نظیر دریافت وام خوداشتغالی برای جذب بیشتر افراد در رشته های مهارتی کمک کننده است.


انتهای پیام/

طرح آموزش مهارت آموزی به دیپلمه های نظری در دوره خدمت سربازی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار