به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛افشین پایانیفر،قائممقام کمیته امداد استان قم ،با اشاره بهضرورت کاهش ماندگاری مددجویان در کمیته امداد اظهار داشت: رویکرد این نهاد برای خارج شدن مددجویان از چرخه حمایتی، توانمندسازی خانوارهای تحت حمایت همراه با حفظ کرامت و عزت آنهاست.
وی بابیان اینکه در برنامه جدید حمایتی این نهاد نسخه خروج از فقر برای مددجویان تحت حمایت صادر میشود، گفت: کمیته امداد درمانگاه فقر است و همانطور که در تعریف مراکز درمانی برای بیماران، درمانگاه، محل بستری شدن نیست در تعریف جدید حمایت نیازمندان در کمیته امداد هم، افراد با مراجعه به دفاتر این نهاد پسازاینکه استحقاق آنها برای دریافت خدمت تأیید شد، نوع خدماتی که میتوان به مددجو ارائه کرد و مدتزمان ارائه این خدمت برای خروج از فقر مددجو مشخص میگردد.
قائممقام کمیته امداد استان قم نحوه اجرای برنامه توانمندسازی برای مددجویان را متناسب با نیازهای خانوار برشمرد و بیان کرد: علت فقر، نیازهای کوتاهمدت فوری و بلندمدت در این برنامه تحلیل و بررسی میشود تا بهصورت دقیق و کارشناسی مشخص شود که هر خانوار چه مدت و از کدام خدمات این نهاد بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه کسی که برای دریافت کمک به این نهاد مراجعه میکند در کمترین زمان، توانمند و در جامعه به یک فرد مؤثر تبدیل میشود گفت: با تحقق این برنامه به اقتصاد مقاومتی کمک میشود.
قائممقام کمیته امداد استان قم خدمات حمایتی کمیته امداد را در دو بخش کوتاهمدت و دائمی نام برد و گفت: درگذشته حدود 30 درصد از مددجویان تحت حمایت خدمات کوتاهمدت دریافت میکردند و از چرخه حمایتی خارج میشدند و متأسفانه 70 درصد از آنها سالهای طولانی با عنوان مددجوی تحت حمایت کمیته امداد در این نهاد باقی میماندند که همین روش با اصل عزتمندی و حفظ کرامت آنها منافات داشت.
وی با تأکید بر لزوم توانمندسازی خانوارهای تحت حمایت گفت: اگر کسی خود را همیشه وابسته به یک خیریه یا نهاد حمایتی بداند، هرگز نمیتواند روحیه خودباوری را در خود زنده کند و به توانمندی برسد.
قائممقام کمیته امداد قم القاء تفکر «من میتوانم» را در بسیاری از نیازمندان جامعه ضروری عنوان کرد و افزود: کمیته امداد در برنامه جدید حمایتی خود، تلاش میکند با ارائه خدمات کوتاهمدت بین شش ماه تا دو سال 70 درصد از مددجویان را خودکفا و از چرخه حمایتی این نهاد خارج کند تا بتوانند سالهای طلایی زندگی خود را برای توانمندی خود صرف کنند. این طرح شامل بیماران خاص، صعبالعلاج و سالخوردگانِ نیازمند نیست.
وی با اشاره به اینکه در مسیر توانمند شدن مددجویان تحت حمایت مشکلات و موانعی وجود دارد، گفت: در توانمندسازی و اشتغال، سطح سلامت جسمی، نیازهای آموزشی خانوار و آسیبهای اجتماعی که خانوارها را تهدید میکند، بررسی میشود تا هم کیفیت خدمات ارائهشده به نیازمندان افزایش یابد و هم شاهد توانمند شدن آنها و سریعتر خارج شدن مددجویان از چرخه حمایتی این نهاد باشیم.
پایانی فر با ابراز امیدواری از اینکه اجرای دقیق این برنامه به ریشهکنی فقر در جامعه کمک میکند، اظهار داشت: خروج نیازمندان از چرخه فقر و خودکفایی آنها، تقویت اقتصاد مقاومتی است.
قائممقام کمیته امداد قم با قدردانی از کمکهای خیران و مؤسسات خیریه در مبارزه با فقر افزود: کمکهای مقطعی و بدون مطالعه به فقرا سبب ایجاد وابستگی آنها و از بین رفتن روحیه تلاش و خودباوری در آنها میشود.
وی نقش خیران و مؤسسات خیریه را در تحقق برنامه توانمندسازی کمیته امداد بسیار راهگشا دانست و گفت: همکاری خیران و مؤسسات خیریه که بهصورت تخصصی فعالیت میکنند با کمیته امداد کمک میکند تا این نهاد بتواند باهم افزایی کمکها، فقر را در جامعه در زمان کوتاهتر و بهصورت ریشهای از بین ببرد.
انتهای پیام/ح