به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،اسفندیار امینی اظهار داشت: تبدیل اراضی شیبدار به باغات دیم، زمینه ساز دست اندازی به عرصه های مرتعی و جنگلی کشور می شود که بسیار خسارت بار خواهد بود.
وی بیان داشت: برنامه ملی تبدیل اراضی شیب دار به باغات (بند پ ماده ۳۱ برنامه ششم توسعه) در ۳۰ استان کشور در وسعت ۵۰۰ هزار هکتار هدفگذاری شده است.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: پرسش مبنایی که مطرح می شود آن است که حجم آبی که قرار است به مصرف باغ در اراضی شیبدار برسد هم اکنون به کجا می رود.
وی ادامه داد: توسعه باغ در اراضی شیبدار حتی به صورت دیم و متکی به بارش نیازمند مصرف بخشی از روان آبها است.
امینی اضافه کرد: روان آبها در شرایط کنونی یا به صورت جریان سطحی در آبراههها و رودخانهها جریان مییابند و تأمینکننده حقابه محیط زیست رودخانهها و تالابها و سایر مصارف هستند و یا صرف تغذیه آبخوانها میشوند.
وی گفت: ایجاد باغ در اراضی شیبدار به منزله تلهاندازی و مصرف بخشی از منابع تجدیدپذیر و بارگذاری بر منابع محدود و شکننده آب در حوضههای آبریز است. بنابراین، هر نوع تلهاندازی و مصرف آب در این مناطق موجب کاهش جریانهای سطحی و زیرسطحی حوضه میشود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: همچنین، لازمه تبدیل اراضی شیب دار به باغات، تخریب و تغییر کاربری مراتع و جنگلهای طبیعی است که منجر به کاهش پایداری خاک در برابر فرسایش و از دست رفتن خاک سطحی خواهد شد که موجب تشدید فرسایش خواهد شد.
وی افزود: همچنین، در مناطقی که فاقد پوشش گیاهی است، نمیتوان انتظار ایجاد باغ با اتکا به بارش را داشت زیرا، طبیعت در طول زمان، مناسبترین نوع پوشش گیاهی و متناسب با شرایط محیطی هر منطقه را ارائه کرده است.
امینی بیان داشت: وقتی مناطقی به طور طبیعی استعداد رویش گیاه در طول هزاران سال را نداشته است، چگونه میتوان انتظار داشت که استعداد ایجاد باغ مثمر را داشته باشد.
انتهای پیام/م