به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ یک مقام آگاه سعودی در مصاحبه با این خبرگزاری اعلام کرد: اختلاس، ارتشاء، هدر دادن اموال عمومی، پولشویی و سوءاستفاده از قدرت، اتهامها مطرح شده علیه شاهزادگان و مقامات رسمی بازداشت شده در عربستان است.
به دستور «ملک سلمان»، پادشاه عربستان، روز شنبه ۱۱ شاهزاده، ۴ وزیر و دهها مقام سابق این کشور بازداشت شدند. این بازداشتها از سوی کمیته مبارزه با فساد عربستان انجام شد که ریاست آن را «محمد بن سلمان»، ولیعهد ۳۲ ساله عربستان، برعهده دارد. این ولیعهد جوان در دو سال گذشته بیشترین میزان قدرت را در عربستان تصاحب کرده و بسیاری او را پادشاه غیررسمی این کشور میدانند.
کمیته مبارزه با فساد عربستان از این اختیار برخوردار است تا از شاهزادگان و مقامات عالی رتبه این کشور بازجویی کند و در صورت لزوم حکم بازداشت، ممنوعیت خروج از کشور و یا توقیف اموال آنها را نیز صادر کند.
یکی از شاهزادگان بازداشت شده «ولید بن طلال» برادرزاده پادشاه و ثروتمندترین مرد عربستان است که به اختلاس و اخراجهای بی مورد مقامات متهم شده است.
شاهزاده «متعب بن عبدالله»، که ریاست گارد ملی عربستان را بر عهده داشت، نیز به اختلاس، استخدام نیروهای کار غیرحقیقی و برنده شدن در قراردادهای صوری به نفع شرکتهای تحت مالکیت خود متهم شده است. یکی از اتهامات «متعب» پیروزی در مناقصه قراردادهای بیسیم رادیویی «واکی تاکی» و جلیقههای ضد گلوله ارتش است که بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار ارزش داشت.
«ترکی بن عبدالله»، یک شاهزاده دیگر سعودی، متهم است در پروژه ساخت مترو ریاض اختلاس کرده و از قدرت نفوذ خود برای تصاحب قراردادهایی به سود شرکتهای تحت مالکیتش بهره برداری کرده است.
همچنین، «ابراهیم بن عبد العزیز عاسف»، وزیر دارایی سابق عربستان و یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت بزرگ نفتی آرامکو، متهم است در پروژه توسعه مسجدالحرام در مکه اختلاس کرده و با سوء استفاده از موقعیت و دسترسی به اطلاعات دولتی، چندین معامله پرسود را به نفع خود امضا کرده است.
با این وجود، برخی تحلیلگران هدف از طرح اتهامات مالی علیه این یازده شاهزاده را نوعی پاکسازی برای هموار کردن مسیر به قدرت رسیدن محمد بن سلمان - پسر پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی - عنوان کردهاند.
انتهای پیام/
اگر من بودم تمام این سعودی هارو داخل قیر می انداختم تا بسوزن و خاکستر بشن