سند جامع سلامت خراسان رضوی با ۱۱۸ اولویت سلامت و با رویکرد اجتماعی به مقوله سلامت تدوین شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛سیدجواد حسینی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گفت: سند جامع سلامت استان با ۱۱۸ اولویت سلامت و با رویکرد اجتماعی به مقوله سلامت تدوین شده است.

وی افزود: در این سند به فرصت ها، چالش‌ها و شاخص ها، به صورت سخت افزاری اشاره شده و آنچه در این سند مورد تاکید است رویکرد اجتماعی به سلامت و رویکرد الکترونیکی به مسائل اداری است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت:: در سند جامع سلامت به علل بیماریها، مدل‌های بیماری، سبک زندگی و ارتقای سلامت توجه ویژه شده و نقش عوامل اجتماعی در این سند پررنگ دیده شده است.

حسینی افزود: در این سند پیام آوران سلامت، مشارکت خیرین سلامت و رابطین سلامت دیده شده و خروجی این سند در مدت ۱۰ سال توسط گروه ارزیاب خارج از سازمان‌ها ارزیابی می‌شود تا نقش عوامل اجتماعی و سایر نهاد‌ها در امر سلامت برجسته شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت:: سند جامع بیماری‌های غیرواگیردار استان نیز در جلسه آینده کارگروه سلامت و امنیت غذایی به تصویب می‌رسد.

حسینی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مرگ و میر‌ها به عوامل غیرواگیردار ارتباط دارد که بیشتر به مسائل اجتماعی و سبک زندگی مرتبط است، افزود: هم اکنون از موج بیماری‌های مرتبط با میکروب و دارو خارج شده و به موج بیماری‌های مرتبط با رفتار انسان رسیده ایم.

وی گفت: مجمع سلامت خراسان رضوی برای دستیابی به شاخص‌های سلامت سطح منطقه، افزایش آگاهی، مسئولیت پذیری و مشارکت در تامین، حفظ و ارتقای سلامت و تقدیر فعالان حوزه سلامت تشکیل می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: نخستین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال در سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف گسترش فرهنگ مصرف محصولات حلال در حوزه غذا، دارو، پوشاک، توسعه صادرات با برچسب حلال و رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: فرآورده‌های حلال محور‌های اصلی این همایش است که تاکنون ۴۵ مقاله بین المللی ارسال شده و ۱۱۴ سخنران بین المللی در آن به ایراد سخن می‌پردازند.

حسینی گفت: در رویداد مشهد ۲۰۱۷ تعداد ۱۷۵ رویداد بین المللی پیش بینی شده که تاکنون ۱۰۰ رویداد آن محقق شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: در شهرستان سبزوار به ازای هر هزار نفر ۱،۶ تخت بیمارستانی وجود دارد که نسبت به ۱.۵ تخت میانگین کشوری وضعیت این شهرستان بهتر است و حال آنکه استاندارد مطلوب این بخش ۲،۶ تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر است.

حسینی گفت: در دولت یازدهم و با اجرای طرح تحول سلامت، ۳۳ درصد به تخت‌های بیمارستانی، ۱۱ درصد اشتغال تخت‌های بیمارستانی، ۴۵ درصد تعداد تخت به جمعیت و ۱۱ درصد تعداد پزشک به جمعیت در شهرستان سبزوار افزوده شده است.

وی افزود: در این مدت همچنین ۱۸۸ درصد تخت‌های ویژه بیمارستان و ۳۰۰ درصد تخت‌های روانپزشکی نیز افزایش داشته و راه انداری پایگاه اورژانس هوایی، تجهیز ۶ بیمارستان، اجرای هتلینگ و کسب رتبه برتر برخی از دستاورد‌های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بوده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: بهره برداری از سلامتکده طب سنتی، ایجاد پنج پایگاه سلامت در حاشیه شهر سبزوار، افزایش خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت از دیگر دستاورد‌های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بوده است.

وی گفت: در شهرستان سبزوار مرگ و میر بیماری‌های قلبی و عروقی هفت درصد بهبود یافته و میزان مرگ و میر در نوزدان کمتر از یک ماهگی، زیر یک سال و مادران باردار به ترتیب ۲،۵ درصد،۷،۸ و ۱۳ درصد بهبود یافته است.

حسینی با تاکید بر رفع مشکلات بهداشتی و زیست محیطی کشتارگاه دام شهرستان سبزوار افزود: اعتباراتی برای ساماندهی این میدان اختصاص می‌یابد و مجوز ایجاد کشتارگاه جدید سبزوار نیز در این کارگروه مصوب می‌شود تا صدور پروانه آن تسهیل شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت:: پس از واگذاری زمین مناسب برای احداث کشتارگاه، ۵۰ میلیارد ریال از محل ستاد تسهیل و رونق تولید برای تامین آن اختصاص خواهد یافت.

وی افزود: حدود ۲۰ میلیارد ریال نیز برای ساخت و تجهیز مراکز سلامت در مناطق هدف شهرستان سبزوار تخصیص خواهد یافت.

۳۷ مرکز بهداشتی و درمانی، ۱۹۴ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب و داورزن واقع غرب خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام // ز.‌ی



تشکیل جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.