به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛این روزها زائران اربعین حسینی از سراسر جهان و از جمله ایران اسلامی، قدم در مسیر عشق و دلدادگی می گذارند.
پیاده روی در این سفر و به یاد غُربت و مظلومیت اهل بیت عصمت و طهارت و خاندان مطهر ایشان (ع)، برنامهای است که هر سال، با شکوه و عظمت بیشتری برگزار میشود.
اگرچه هر نوع سختی یا پیشامد، بیماری و رنج در این سفر معنوی، برای عاشقان سهل و آسان است،اما همواره تدابیری وجود دارد تا مسافران مسیر عشق بتوانند با توجه به آنها بیش از پیش از معنویات این سفرسراسر شور و شعور حسینی بهره مند شوند.
مروری بر مهمترین این راهکارها، تقدیم به مسافران سفر عشق تا در آن لحظات شور و معنویت،همه جا ماندگان از سفر را یاد کنند:
الف . تدابیر قبل از سفر
1. در نخستین فرصت و به عنوان یکی از مهمترین مقدمات سفر، حجامت کنید. تردیدی وجود ندارد که این مهم، برای پیشگیری از بسیاری از بیماریهای احتمالی در سفر، مفید خواهد بود.
2 . تمرین پیاده روی در این روزهای پیش از سفر، بسیار مفید است. برای این تمرین میتوان در این روزها، از میزان سوار شدن بر اتومبیل کاست و با حداقل نیم ساعت پیاده روی مستمر در هر روز، به استقبال پیاده رویاربعین حسینی رفت.
3 . تهیه کفش مناسب، یکی دیگر از مقدمات سفر است. پیشنهاد میشود که برای پیاده رویها، از راحت ترین و سبک ترین کفش ممکن – که میتواند برای هر فرد، جلوهای متفاوت داشته باشد – استفاده شود؛ البته پیشنهاد عمومی این است که اصولا صندل و یا حتی دمپایی راحتی، میتواند مناسبتر از کفش یا کتانی باشد؛ اما با این حال ممکن است برخی در کفش یا کتانی، احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
4 . کوله همراه مسافر در سفر، باید تا آنجا که ممکن است سبک باشد؛ بنابراین پیشنهاد میشود که وسایل آماده کرده برای سفر را در چند نوبت، کم و کمتر کنید و تنها وسایل بسیار ضروری را همراه ببرید.
5 . تهیه کردن برخی داروهای گیاهی یا همراه داشتن برخی موارد، کمک بسیار زیادی برای مقابله با بیماریهای مرسوم فصلی و به ویژه سرماخوردگی و گلودرد خواهد داشت.
یکی از مهمترین پیشنهادها، تهیه یا ساخت داروی امام کاظم (ع) است که ترکیبی از هلیله سیاه، مصطکی و شکر سرخ یا قهوه ای (شکر نیشکر و نه شکر سفید چغندر قند) است. این سه مورد را به نسبت وزنی مساوی (مثلا از هر کدام 10 گرم) آسیاب و سپس ترکیب کنید تا پودری یکدست به دست آید.
چنانچه در سفر به سرماخوردگی یا گلودرد دُچار شدید هر شب و تا بهبودی، یک قاشق مرباخوری از این پودر را بخورید همچنین برای پیشگیری از سرماخورگی میتوانید از حالا، این پودر را مصرف کنید و البته هر 10 روز یکبار هم آن را مجددا و به مقدار یک قاشق مرباخوری بخورید.
لازم به ذکر است که این دارو، در تقویت عمومی بدن نیز بسیار موثر است و بهتر است که به صورت خشک (بدون آب) مصرف شود و تا دو ساعت بعد از مصرف آن هم، چیزی خورده نشود.
همراه داشتن مقداری نمک دریا هم برای این سفر بسیار مفید خواهد بود. زائر میتواند هر شب مقداری از این نمک دریا را به صورت محلول در آب، قرقره کند که هم برای بهداشت دهان و دندان و هم برای جلوگیری از سرماخوردگی، بسیار مطلوب است. همچنین خوردن اندکی از این نمک در هر روز هم برای پیشگیری و درمان گلودرد توصیه میشود.
اگرچه ساکنان شهرها و روستاهای عراق و همچنین موکبهای فعال در مسیرها، بهترین پذیرایی را از زائران به عمل میآورند، اما با این حال، همراه داشتن اندکی عسل طبیعی، سویق، انجیر و البته مویز، همیشه مطلوب است و مصرف آن بصورت ناشتا، هم در تقویت عمومی بدن و هم برای جلوگیری از بیماریها، توصیه شده است؛ البته یکی دیگر از خوراکیهای بسیار مفید، خُرماست که در عراق به وفور یافت میشود و نباید از آن غفلت کرد.
ب . تدابیر حین سفر
1 . یکی از مهمترین مسائل رایج در پیاده رویهای اربعین حسینی، تاول زدن پا است.
برای جلوگیری از این مسئله، توصیه میشود که ضمن استفاده از جوراب حولهای، شستشوی مرتب پاها با آب و خشک کردن کامل انجام شود و همچنین شبها و به هنگام استراحت، پاها با روغن بنفشه پایه زیتون (گل بنفشه در روغن زیتون)، روغن مالی شود و یا اینکه پاها را تا صبح در حنا بگذارند.
البته باید توجه داشت که انتخاب کفش مناسب و استراحت کافی در زمانهای میان پیاده روی هم در جلوگیری از تاول زدن پاها موثر است.
در عین حال باید توجه داشت که در صورت تاول زدن، نباید تاول را دستکاری کرد و یا آن را ترکاند؛ بلکه باید آن را با عسل و گُلاب، پماد گرفت تا خودش، کم کم خوب شود. ترکیب عسل و گلاب برای عرق سوزی احتمالی هم مناسب است.
2 . همراه داشتن یک عصای سبک یا تهیه یک چوب مناسب برای حرکت در مسیر پیاده روی هم از توصیههایی است که به راهپیمایان اربعین حسینی میشود.
3 . یکی دیگر از توصیهها برای جلوگیری از سرماخوردگیها و گلودردهای فصلی، خوردن پیاز هر منطقه همراه با غذا است.
4 . بستن شال کمر (نه به صوت خیلی محکم) و همچنین پوشاندن سر با کلاه یا چیزی شبیه چفیه و البته پوشاندن پا با جوراب حوله ای هم برای جلوگیری از سرماخوردگی توصیه میشود، چراکه باد پاییزی اصولا ضرر دارد؛ پس اگر احساس سرما هم نمی کنید، لباس نسبتا گرم فراموش نشود.
5 . در مسیر پیاده روی، شبها از حرکت کردن پرهیز کنید و به موقع بخوابید، این امر سبب میشود تا ضمن تجربه استراحتی کافی و آرامش بخش، از فیوضات سحرها هم بی بهره نمانید.
6 . شستن مکرّر دستها در طول روز و با آب و صابون، برای پیشگیری از سرماخوردگی، گلودرد و بیماریهای عفونی بسیار موثر است.
7 . برای جلوگیری از عرق سوز شدن و همچنین برای رفع خستگی از بدن و رفع و پیشگیری از گرفتگی عضلات، هر شب دوش بگیرید؛ البته با این توضیح که پس از حمام کردن، پاها را با آب سرد بشویید، خود را کاملا خشک کنید و تا چند ساعت، ضمن پوشاندن کامل بدن و بویژه سر و پاها، از قرار گرفتن در معرض باد بپرهیزید.
8 . با توجه به تنوع فراوان غذاهای مسیر پیاده روی، توصیه میشود که از ریزه خواری و البته پُرخوری پرهیز شود. با این حال مصرف چند عدد انجیر خشک در طول روز و همچنین مصرف سبزیجات شسته شده و میوه، به نرم شدن دستگاه گوارش کمک میکند و از یبوست احتمالی – که به هیچ وجه برای سلامتی عمومی بدن مطلوب نیست - جلوگیری خواهد کرد.
از یاد نبرید که باید در این سفر و برای تأمین انرژی کافی برای بدن، از غذاهای متنوع مصرف کرد؛ اما به شرطی که این همه چیزخواری در یک وعده غذایی اتفاق نیفتد.
9 . از نوشیدن آب بسیار سرد پرهیز کنید.
10 . قبل از احساس گرسنگی غذا نخورید و قبل از احساس سیری دست از غذا بکشید و در عین حال، غذا را به خوبی بجوید، همچنین در حین حرکت و پیاده روی، غذا نخورید.
امید است که زائران حسینی در این سفر به یاد ماندنی، با عمل به این این توصیهها، سفری در کمال صحت و سلامتی را تجربه کنند و بیشترین بهره معنوی را ببرند.
انتهای پیام/ش