به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: ارزش تولیدات این منطقه در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۵ درصد افزایش نشان میدهد و ارزش صادرات از این منطقه نیز نسبت به مدت زمان مشابه ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: راهبرد و هدف دولت در چابهار تقویت اقتصاد منطقهای است که با راهکار ایجاد شهرکهای تخصصی، ایجاد صنایع پاییندست فولاد و پتروشیمی و ... پیگیری میشود.
کردی گفت: جلب مشارکت جوامع محلی برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، گسترش کارآفرینی برای اهالی شهرهای اطراف نیز در دستور کار قرارگرفته است.
وی با اشاره به این که نفت در اقتصاد ملی یکی از راهبردهای مهم با ۳ هدف مشخص در این منطقه بود، افزود: یکی از اهداف این راهبرد، ساخت صنایع پتروشیمی در چابهار بود که خوشبختانه سایتی بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار با آماده سازی تاسیسات شهری آب، برق، مخابرات و سیستم جمعآوری آبهای سطحی ساخته شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: بر همین اساس ۱۸ مجتمع پتروشمی در منطقه آزاد چابهار طراحی شده است که ۶ مجتمع مجوز محیط زیستی گرفته اند و علاوه بر آن یک مجتمع با پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصد در حال ساخت است و ۲ مجتمع نیز در مرحله تجهیز کارگاه قرار دارند.
کردی با اشاره به هدفگذاری تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار گفت: براساس اسناد بالادستی نظام، صنایع آب برباید به سمت دریا هدایت شوند در همین راستا تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار برنامه ریزی شده است.
وی افزود: با اجرای این پروژه در منطقه آزاد، چابهار به یک بندربدون رقیب در منطقه تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به صادرات ۲۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی به خارج از کشور از راه بندر چابهار، تصریح کرد: قرارداد اختصاص ۲۰ هکتار زمین در بندر "شهید بهشتی" چابهار برایاحداث مخازن و پایانهها به صورت اجاره به مدت ۲۰ سال بین سازمان بنادر و شرکت پایانههای نگین مکران منقعد شده است.
کردی گفت: پروژه شهرک پتروشیمی "نگین مکران" چابهار با تولید سالانه ۸.۵ میلیونتن متانول در فاز اول و با سرمایهگذاری ۱۸ میلیارد دلاری بخش خصوصی در پیکره هشتم منطقه آزاد چابهار در حال احداث است که پیشبینی میشود فاز اول آن تا اواسط سال ۹۸ به بهرهبرداری برسد.
وی همچنین به توسعه گردشگری در منطقه آزاد چابهار نیز اشاره کرد و افزود: تلاش بخش خصوصی و دولت برای کاهش هزینههای سفر دریایی، هوایی و زمینی به چابهار سبب رونق صنعت گردشگری و توسعه کسب و کار و اشتغال در این منطقه میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مذاکراتی با سرمایه گذاران و ایرلاینهای مختلف انجام شده تا بستههای پیشنهادی را برای سفر به چابهار تهیه و بتوانیم هزینههای سفر به این منطقه را کاهش دهیم.
کردی افزود: با هدف ارزان سازی سفر به منطقه آزاد چابهار و خدماتدهی خوب به مسافران، مجوز ساخت ۵ هتل به بخش خصوصی ارائه شده است که تا ۳ سال آینده به بهره برداری میرسند.
وی گفت: بر اساس هدفگذاریهای ستاد اقتصاد مقاومتی برای منطقه آزاد چابهار، جذب گردشگر در این منطقه نسبت به سال گذشته باید ۱۰ درصد رشد داشته باشد که خوشبختانه در نیمه نخست امسال ۴۸ درصد از این هدف گذاری محقق شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: جذب گردشگر داخلی و خارجی علاوه بر توسعه گردشگری در ایجاد اشتغال محلی نیز نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
انتهای پیام/ع