شماری از آگاهان امور سیاسی و نظامی تاکید می‌کنند که واگذاری جنگ افغانستان به شرکت‌های خصوصی امنیتی و نظامی، دامنه ناامنی‌ها در افغانستان را گسترش خواهد داد.

واگذاری جنگ افغانستان به شرکت های خصوصی؛ دامنه ناامنی را افزایش می دهدبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، شماری از آگاهان امور سیاسی و نظامی تاکید می‌کنند که واگذاری جنگ افغانستان به شرکت‌های خصوصی امنیتی و نظامی، دامنه ناامنی‌ها در افغانستان را گسترش خواهد داد.

رویترز به تازگی در گزارشی نوشته است که شرکت‌ خصوصی امنیتی و نظامی بلک واتر تلاش دارد تا مقام‌های آمریکایی را متقاعد بسازد که جنگ افغانستان به شرکت‌های خصوصی امنیتی واگذار شود.

این روزنامه به نقل از اریک پرنس بنیانگذار شرکت "بلک واتر" نوشته است که برای سرکوب تروریست ها در افغانستان باید شرکت‌های خصوصی امنیتی وارد عمل شوند.

اریک پرنس گفته است که او با شماری از مقام‌های بلند پایه آمریکایی درباره واگذاری جنگ افغانستان به بخش خصوصی دیدار و گفتگو کرده است. بنیانگذار بلک واتر افزوده که وی طرح‌های خود در این بخش را با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) شریک ساخته است.

در همین حال شماری از آگاهان امور سیاسی و نظامی تاکید می‌کنند که واگذاری جنگ افغانستان به شرکت‌های خصوصی امنیتی، یک اشتباه بوده و پیامدهای سنگینی برای افغانستان در پی خواهد داشت.

«محمد آگل مجاهد»، آگاه امور نظامی در این باره گفت: "شرکت‌های خصوصی نظامی به خصوص بلک واتر به هیچ عنوان مسئولیتی در برابر جنگ احساس نمی‌کنند و این کاری است که جنگ را به ویژه در افغانستان شدت می‌بخشد".

آقای مجاهد بیان داشت که شرکت‌های خصوصی امنیتی به هیچ قانونی پایبند نبوده و در هر جایی که وارد عمل شده‌اند فاجعه خلق کرده‌اند.

وی افزود:" شرکت بلک واتر به هیچ قانونی پایبند نیست؛ در گذشته هم در کشورهای خلیج و قبلا در افغانستان حضور داشت و کارهای فراقانونی بسیاری را مرتکب شده و مورد انزجار مردم این کشورها قرار گرفت".

این آگاه امور نظامی تصریح نمود: "این واضح است که مخالفین مسلح دولت، منطقه و خانه‌های مردم را به عنوان سنگر استفاده می‌کنند حال آنکه بلک واتر برای پیروزی در جنگ خانه‌ها و مردم بی گناه بسیاری را هدف قرار خواهد داد".

آقای مجاهد تاکید کرد که اگر آمریکا می‌خواهد به جنگ افغانستان پایان دهد می‌تواند با زیر فشار قرار دادن پاکستان و اقدمات کوبنده علیه گروه‌های تروریستی، امنیت را در افغانستان تامین کند.

وی مطرح شدن طرح واگذاری جنگ افغانستان به شرکت‌های خصوصی امنیتی از سوی آمریکایی‌ها را خلاف تمام قوانین داخلی و بین المللی خواند و تاکید کرد که آمریکا نمی‌تواند طرح خصوصی سازی جنگ افغانستان را مطرح کند.

این آگاه مسائل سیاسی تاکید کرد که تجهیز و تمویل نیروهای امنیتی و دفاعی افغان، زیر فشار قرار دادن پاکستان و اقدامات صادقانه آمریکا در سرکوب تروریستان راهکارهایی اند که می‌توان با آن به جنگ افغانستان پایان داد.

«عبدالهادی قریشی»، آگاه مسائل نظامی نیز تاکید می‌کند افغانستان با این گونه طرح‌ها به جایی نخواهد رسید.

آقای قریشی بیان داشت که برای تامین امنیت و برقراری صلح در کشور به جنگجویان اجاره‌ای نیازی نیست بلکه برای رسیدن به صلح باید یک حکومت قومی و مردمی در کشور ایجاد شود و همه مردم افغانستان علیه گروه‌های تروریستی بسیج شوند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.