به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علیرضا یزدانی مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: استان اردبیل از شرایط آب و هوایی مناسبی برای کشت این محصول برخوردار است و یکی از برنامههای اساسی در این طرح این است که کشت این محصول را به صورت پائیزه در دشت مغان گسترش دهیم.
وی افزود: در راستای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی طرح توسعه کشت چغندر قند در راستای خوداتکایی شکر در دستور کار وزارت کشاورزی قرار گرفته که این طرح با دو هدف افزایش عملکرد در واحد سطح در ارتباط با چغندرقند بهاره و توسعه کشت چغندر قند پائیزه است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکی از اهداف اساسی که دولت در کشت بهاره چغندر قند دنبال میکند این است که این زراعت به شیوههای نوین آبیاری تحت فشار مدیریت شود و با کشت نشاء چغندرقند بتوانیم به عملکرد قابل قبول با درصد بالای عیار قند این محصول دست یابیم.
یزدانی در خصوص سیاستهای حمایتی از چغندرکاران استان اردبیل تصریح کرد: برای خرید ماشینآلات تخصصی کاشت و برداشت چغندر قند دولت 30 تا 50 درصد یارانه بلاعوض پرداخت میکند تا این عده از کشاورزان بتوانند ماشینآلات و ادوات مورد نیاز خود را به سهولت و با نازلترین قیمت خریداری و در عرصه تولید این محصول ارزشمند بهکارگیرند.
وی بیان کرد: استفاده از روش آبیاری موسوم به «تیب» باید در مزارع چغندرکاری استان نهادینه شود و چغندرکاران به منظور افزایش راندمان آبیاری به این روش مزارع خود را آبیاری کنند که به همین منظور ما تسهیلات ارزان قیمت بانکی در اختیار کشاورزان قرار میدهیم تا با استفاده از این شیوه مزارع خود را آبیاری کنند و دستگاههای نشاکار چغندرقند در اختیار زارعان انجام میدهیم تا به سهولت و دقت عملیات کاشت را انجام دهند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما از بخش خصوصی در خصوص تولید بذر چغندرقند نیز حمایت میکنیم و آماده همکاری هستیم و انتظاری که از بخش خصوصی و چغندرکاران داریم این است که اصول فنی را در کاشت داشت و برداشت رعایت کنند تا شاهد محصول تولیدی با عیار قند بالا و کیفیت قابل قبول در استان اردبیل باشیم.
انتهای پیام/ح