به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نوبخت با بیان اینکه 5 پروژه ریلی در سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه 6 توسعه بسیار با اهمیت است افزود: پروژه راه آهن تهران همدان که افتتاح شد و تست گرم ادامه این خط که به ملایر و کرمانشاه است باید ظرف هفته های آینده انجام شود.
وی در ادامه اظهار کرد: پروژه بعدی مراغه به سمت ارومیه است که از وزارت راه و شهرسازی انتظار داریم ظرف ماه های آینده به سرانجام برساند.
نوبخت به نبود قطعه ریلی مسیر آستارای ایران به قزوین اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورهای شمالی ایران برای انجام سفر ریلی به خلیج فارس خواستار راه اندازی قطار این مسیر هستند که امیدواریم هرچه سریعتر راه اندازی شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: انتظار می رود با راه اندازی قطار میانه به بستان آباد و تبریز شبکه ریلی استان آدربایجان شرقی تکمیل و دو خطه شود.
نوبخت با بیان اینکه ما به منابع مالی کافی برای سرمایه گذاری و تکمیل این پروژه ها نیازمند هستیم افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور باید به جای قفل، کلید بازگشایی منابع مالی برای پروژه ها باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: به وزارت راه و شهرسازی اطمینان می دهیم که منابع مالی پروژه های راه و شهرسازی و از جمله طرح های ریلی را تأمین خواهیم کرد.
وی پرداخت مالیات را یکی از اصلی ترین منابع برای تامین مالی این پروژه ها دانست و گفت: ظرفیت پرداخت مالیات از سوی شرکت ها پر شده و انصاف نیست که نرخ مالیات را در این حوزه افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: بخشی از منابع مالی پروژه برقی شدن راه آهن تهران به مشهد با رایزنی های وزیر راه وشهرسازی از طریق فایناس خارجی تامین و 15 درصد از منابع مالی این پروژه توسط ایران باید تامین شود که سازمان برنامه و بودجه موظف است آن را پرداخت کند.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به راههای تامین مالی برای توسعه شبکه ریلی نیز اشاره کرد و افزود: منابع ما در بودجه از مالیات و نفت تامین میشود که متاسفانه در آمدهای نفتی طی سالهای اخیر کاهش قابل توجهی داشته و دیگر پاسخگو نیست.
وی تاکید کرد: راهکار دولت برای تامین منابع انتشار اسناد خزانه است .
نوبخت در پایان گفت: تاکنون دولت توانسته از این راه بخشی از بدهی خود به پیمانکاران را تسویه کند و تا حدی تامین مالی انجام دهد.
بر اساس این گزارش نوبخت در جمع خبرنگاران در خصوص مسکن اجتماعی افزود: برای این موضوع نیز امروز جلسه ای تشکیل و توافق شد تا با توجه به اولویت های بخش مسکن شامل مسکن اجتماعی، مسکن حمایتی و مسکن روستایی اقداماتی انجام گیرد و باید به روند ساخت ۲۰۰ هزار مسکن روستایی دست یابیم .
وی تاکید کرد:با توجه به اهمیت بهسازی بافت فرسوده سازمان برنامه و بودجه موظف به حمایت مالی از این موضوع است.
انتهای پیام/