فرماندار قصرشیرین در رابطه با چگونگی ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در مرز خسروی توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرامرز اکبری فرماندار قصرشیرین گفت: در سال جاری مقرر شده مرز خسروی نیز برای تردد زائران آماده تا زائران اربعین حسینی بتوانند در کنار مرز‌های شلمچه، چذابه و مهران از مرز خسروی نیز برای عبور و مرور در ایام اربعین حسینی استفاده کنند.

وی افزود: زائران می‌توانند از روز ۵ دی ماه، برای تردد از مرز خسروی استفاده کنند و پیش از آن نیز امکان تردد از سایر مرز‌ها فراهم است.

آخرین فرصت دستگاه‌های اجرایی برای ارائه خدمات در مرز خسروی

فرماندار قصرشیرین با اشاره به آخرین فرصت دستگاه‌های اجرایی برای انجام وظایف خود در مرز خسروی اظهارکرد: نخستین روز آبان ماه، آخرین فرصت برای انجام وظایف دستگاه‌های اجرایی در مرز خسروی است و تاکید شده که تا آن زمان همه دستگاه‌ها باید به وظایف خود عمل کنند.

اکبری تاکید کرد: فعالیت‌های خدماتی در مرز خسروی شبانه روزی است و در تلاش هستیم بهترین خدمات را به زائران اربعین حسینی ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه " خدمات استان‌های معین در مرز خسروی مطلوب نیست" اذعان کرد: استان‌های معین کرمانشاه، خدمات مطلوبی در مرز خسروی ارائه نمی‌کنند و همین موضوع نیز مشکل ساز شده است.

فرماندار قصرشیرین افزود: مجبور هستیم برای ارائه خدمات به زائران، از پتانسیل‌های موجود در استان استفاده کنیم و در این شرایط از توانایی‌های سایر استان‌های معین محروم هستیم.

پارکینگ‌های مرز خسروی ظرفیت استقرار ۶۰ هزار خودرو را دارند

وی در خصوص ظرفیت در نظر گرفته شده برای پارکینگ‌ها در مرز خسروی تصریح کرد: در مرز خسروی ظرفیت پارکینگ خودرو‌های شخصی ۵۰ تا ۶۰ هزار خودرو است و زائران می‌توانند از این پارکینگ‌ها استفاده کنند.

فرماندار قصر شیرین ادامه داد: برای اتوبوس‌ها نیز که اقدام به جا به جایی زائران اربعین می‌کنند پارکینگ اختصاصی در نظر گرفته شده و پارکینگ‌ها در مرز خسروی ظرفیت پارک ۳ هزار اتوبوس را دارند.

اکبری با با تاکید بر اینکه بهتر است زائران از اتوبوس برای عزیمت به مرز‌ها استفاده کنند اذعان کرد: توصیه ما این است که زائران اربعین حسینی برای اعزام به شهر‌های مرزی از اتوبوس استفاده کرده و کمتر با خودرو شخصی اقدام به سفر کنند.

تعیین ۶ استان معین برای کرمانشاه

وی با اشاره به تعیین ۶ استان معین برای ارائه خدمات در قصر شیرین خاطرنشان کرد: ۶ استان معین مسئولیت ارائه خدمات در مرز خسروی را برعهده دارند، اما متاسفانه آنطور که باید خدمات مطلوبی تاکنون از سوی استان‌های معین در قصرشیرین ارائه نشده است.

فرماندار قصرشیرین در خصوص خدمات ارائه شده از سوی شهرداری تهران در مرز خسروی بیان کرد: شهرداری منطقه ۱۴، در مرز خسروی مسئولیت ارائه خدمات را برعهده گرفته و تاکنون خدمات خوبی از سوی این شهرداری در مرز ارائه شده است.

تردد شبانه زائران از مرز خسروی ممنوع است

اکبری از ممنوعیت تردد شبانه زائران از مرز خسروی خبرداد و تصریح کرد: تردد شبانه از مرز خسروی ممنوع اعلام شده و زائران حد اکثر می‌توانند تا ساعت ۱۴ یا ۱۵ از این مرز تردد داشته باشند.

وی ادامه داد: به دلیل مسیر دشوار مرز خسروی، تصمیم گرفته شده که تردد شبانه از این مرز ممکن نباشد، اما در سایر مرز‌ها امکان اعزام شبانه زائران وجود دارد.

فرماندار قصر شیرین با اشاره به برنامه ریزی‌های صورت گرفته شده به منظور ارائه وعده‌های غذایی به زائران اربعین حسینی خاطرنشان کرد: به گونه‌ای برنامه ریزی شده که در هر وعده ۱۰۰ هزار پرس غذا به زائران اربعین حسینی ارائه شود و زائران در رابطه با تغذیه در پشت مرز با مشکل مواجه نخواهند شد.

اکبری از استقرار موکب‌های شخصی در مسیر مرز خسروی خبرداد و گفت: تعداد قابل توجهی موکب‌های شخصی در مسیر مرز خسروی استقرار یافته و با اتکا به ظرفیت این موکب ها، امیدوار هستیم که در ایام اربعین حسینی با مشکل کمبود امکانات مواجه نشویم.

پیش بینی تردد ۵۰۰ هزار زائر از مرز خسروی

وی در پاسخ به این پرسش که پیش بینی می‌شود چه تعداد زائر امسال از مرز خسروی تردد داشته باشند؟، اظهارکرد: پیش بینی اولیه ما این است که بیش از ۵۰۰ هزار زائر از مرز خسروی برای رسیدن به کشور عراق استفاده کنند، اما این تنها پیش بینی اولیه ما است.

فرماندار قصر شیرین با تاکید بر فراهم بودن تمام امکانات برای تردد زائران از مرز خسروی تصریح کرد: بستر لازم اکنون در مرز خسروی فراهم بوده و شهروندانی که امسال از این مرز برای حضور در کشور عراق استفاده می‌کنند بدون شک متوجه تفاوت این مرز با سایر مرز‌های کشور خواهند شد.

اکبری افزود: به لحاظ مسافت، مرز خسروی بهترین گزینه برای اعزام زائران به کشور عراق است، اما باید به این موضوع توجه شود که ظرفیت این مرز نیز محدود است.

امنیت مرز خسروی کاملا تامین است

وی در خصوص امنیت مرز خسروی بیان کرد: در مرز خسروی با مشکل امنیت مواجه نیستیم و زائران می‌توانند با خیال راحت از این مرز تردد داشته باشند.

فرماندار قصر شیرین ادامه داد: زائرانی که در ایام اربعین حسینی قصد حضور در کشور عراق را دارند باید بدانند که مرز خسروی یکی از امن‌ترین مرز‌های کشور است و بدون هیچ گونه مشکل می‌توانند از این مرز تردد داشته باشند.

اکبری با اشاره به تعدد شهر‌ها در مسیر مرز خسروی اظهارکرد: از شهر کرمانشاه تا مرز خسروی در هر ۲۰ کیلومتر یک شهر واقع شده و زائران می‌توانند از امکانات این شهر‌ها نیز استفاده کنند.

وی افزود: زائران می‌توانند از خدمات ارائه شده در شهر‌ها بهره برده و حتی در این شهر‌ها نیز اسکان داشته باشند.

فرماندار قصرشیرین ساماندهی تردد زائران در هنگام برگشت از مراسم اربعین حسینی را یک الزام دانست و خاطرنشان کرد: بدون شک زمان اعزام زائران به کشور عراق و برای تردد آن‌ها از مسیر مرز خسروی با مشکل مواجه نیستیم، اما در برگشت دیده شده که به یکباره حجم قابل توجهی زائر قصد حضور در کشور را دارند و این موضوع مشکلاتی را به همراه دارد.

استقرار اتوبوس در مرز خسروی برای بازگشت زائران

اکبری از توافقات صورت گرفته با معاونت حمل و نقل و پایانه‌های کشور به منظور فراهم کردن اتوبوس در مرز‌ها خبرداد و گفت: به گونه‌ای برنامه ریزی شده که تعداد قابل توجهی اتوبوس زمان بازگشت زائران فراهم شود تا افراد بتوانند بدون مشکل خود را به شهرهایشان برسانند.

وی با اشاره به فراهم شدن امکانات بهداشتی در مرز‌های کشور اذعان کرد: به گونه‌ای برنامه ریزی شده که امکانات بهداشتی لازم در مرز‌های کشور فراهم شود تا در صورت نیاز، زائران از خدمات بهداشتی نیز بهره‌مند شوند.

آخرین وضعیت سرویس‌های بهداشتی در مرز خسروی

فرماندار قصرشیرین در خصوص وضعیت سرویس‌های بهداشتی در مرز خسروی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرز خسروی امسال برای نخستین بار است که برای تردد زائران اربعین حسینی آماده شده است، تاکنون برای استقرار ۷۰۰ چشمه سرویس بهداشتی برنامه ریزی شده است.

اکبری ادامه داد: تعدادی از این سرویس‌های بهداشتی سیار، اما مابقی آن‌ها سرویس‌های بهداشتی دائم خواهند بود.

وی در رابطه با سهم هر یک از نهاد‌ها در راه اندازی سرویس بهداشتی در مرز خسروی اظهارکرد: شهرداری تهران اقدام به راه اندازی ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی کرده، سپاه ۱۰۰ چشمه سرویس بهداشتی سیار را به مرز خسروی آورده است، سازمان حمل و نقل و راهداری ۱۲۰ چشمه سرویس بهداشتی را متعهد شده و استان کرمانشاه نیز ۱۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در مرز دایر خواهد کرد.

فرماندار قصر شیرین افزود: در پایانه مرزی نیز حدود ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی موجود است که شهروندان می‌توانند از این سرویس‌های بهداشتی نیز استفاده کنند.

اکبری در خصوص خدمات ارائه شده به زائران در مرز‌های شلمچه، چذابه و مهران اظهارکرد: طی سال‌های اخیر زیر ساخت‌های لازم در مرز‌های شلمچه، چذابه و مهران فراهم شده و ما نیز امیدوار هستیم که با همکاری تمام دستگاه ها، زیرساخت‌ها در مرز خسروی نیز فراهم شود.

چرایی اعزام زائران از مرز خسروی از ۵ آبان ماه

وی در رابطه با چرایی اعزام زائران اربعین حسینی از ۵ آبان ماه از مرز خسروی گفت: طبق توافقات صورت گرفته، زائران از ۵ مهرماه قادر به تردد از مرز خسروی خواهند بود و ما نقشی در این تصمیم گیری نداریم.

فرماندار قصرشیرین با اشاره به تردد مسافران خارجی از مرز خسروی اذعان کرد: در طول سال، تعداد قابل توجهی مسافر خارجی از مرز خسروی تردد دارند و اگر ما بتوانیم زیرساخت‌های لازم را در مرز خسروی فراهم کنیم، مسافران در سایر ایام سال نیز می‌توانند از خدمات بهره‌مند شوند.

اکبری در رابطه با چرایی بسته شدن مرز خسروی خاطرنشان کرد: در یک بازه زمانی و پس از وقوع یک حادثه تروریستی در خردادماه سال ۹۲ در مرز خسروی، تردد از این مرز ممنوع اعلام شد.

وی ادامه داد: آن زمان و در این حادثه تروریستی، ۱۴ زائر ایرانی به شهادت رسیدند و بسته شدن مرز به منظور جلوگیری از سایر حوادث احتمالی بود.

فرماندار قصرشیرین در خصوص فاصله مرز خسروی تا کشور عراق اذعان کرد: فاصله مرز خسروی تا کشور عراق ۱۹۰ کیلومتر است و این فاصله در مقایسه با سایر مسیرها، اندک‌تر است.

تعیین ۲۹ گیت در مرز خسروی برای تردد زائران

اکبری در پاسخ به این پرسش که در مرز خسروی چه تعداد گیت برای تردد زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده است؟، بیان کرد: ۲۹ گیت در مرز خسروی برای تردد زائران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: قرار است ۵۸ تن کار نظارت بر مدارک هویتی زائران را برعهده داشته باشند و نظارت‌ها به طور دقیق صورت می‌گیرد.

فرماندار قصرشیرین با تاکید بر اینکه هیچ زائری نمی‌تواند بدون مدارک هویتی از مرز خسروی خارج شود خاطرنشان کرد: داشتن گذرنامه شرط اصلی خروج زائران از مرز خسروی است و افراد باید بدانند که به هیچ وجه بدون پاسپورت قادر به خروج از مرز خسروی نخواهند بود.

اکبری از آمادگی مدارس قصرشیرین به منظور اسکان زائران اربعین حسینی خبرداد و تصریح کرد: مدارس قصر شیرین در حال حاضر در آماده باش کامل قرار دارند و اگر نیاز باشد، مدارس نیز آماده ارائه خدمات اسکان به زائران اربعین حسینی خواهند بود.

وی افزود: تعداد قابل توجهی موکب برای اسکان زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده و تنها در شرایطی که شاهد رسوب زائران باشیم، از خدمات مدارس بهره برده می‌شود.

استقرار پد هلی کوپتر در مرز خسروی

فرماندار قصرشیرین در رابطه با خدمات امدادی در نظر گرفته شده در مرز خسروی اظهارکرد: بیمارستان شهر قصرشیرین اکنون تجهیز شده و نیرو‌های درمانی در این شهر، آماده ارائه هرگونه خدمات به شهروندان هستند.

اکبری ادامه داد: در مرز خسروی نیز یک درمانگاه استقرار داشته و خدمات درمانی مورد نیاز زوار، در این درمانگاه نیز به آن‌ها ارائه می‌شود.

وی از فراهم بودن شرایط به منظور استقرار پد هلی کوپتر در بیمارستان قصرشیرین و مرز خسروی خبرداد و خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، شرایط برای استقرار پد هلی کوپتر در مرز خسروی و بیمارستان قصر شیرین نیز فراهم است و با این کار، مشکلی در امدادرسانی و ارائه خدمات درمانی به زائران اربعین حسینی نخواهیم داشت.

اتباع بیگانه برای حضور در عراق به مرز خسروی نیایند

فرماندار قصرشیرین در مورد تردد اتباع خارجی از این مرز خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام ستاد مرکزی اربعین، اتباع کشور‌های دیگر تنها از مرز شلمچه امکان ورود به کشور عراق را دارند و هیچ یک از اتباع بیگانه نمی‌توانند از مرز خسروی عبور کنند.

وی تاکید کرد: به تمامی اتباع سایر کشور‌ها توصیه می‌کنیم به مرز خسروی نیایند چرا که امکان تردد از این مرز را نخواهند داشت.

اکبری با بیان اینکه امکان دارد در صورت افزایش تردد‌ها از مرز خسروی، با ایجاد حوضچه‌های انسانی چند ساعتی زائران را متوقف کنیم گفت: در صورت نیاز، حوضچه‌های انسانی را تشکیل خواهیم داد تا پس از تخلیه مرز، بار دیگر کار اعزام زائران در دستور کار قرار گیرد.

زائران اربعین کپی روادید خود را به همراه داشته باشند

فرماندار قصرشیرین از زائران خواست که حتما علاوه بر داشتن گذرنامه و روادید معتبر، از هر کدام از آن‌ها دو کپی گرفته و همراه خود داشته باشند چرا که در صورت مفقود شدن روادید در عراق، کپی این مدارک به کمک آن‌ها می‌آید.

اکبری با اشاره به بازگشت زائران از مرز خسروی تصریح کرد: همان طور که در مسیر رفت به زائران اقلام ممنوعه اعلام می‌شود، از آن‌ها می‌خواهیم که در مسیر بازگشت نیز از آوردن اقلام ممنوعه خود داری کنند. همچنین با توجه به اینکه در سال‌های گذشته مشکلاتی در ورود عروسک و اسباب بازی‌های کنترلی دارای باطری وجود داشت، بهتر است زائران از آوردن این اقلام به عنوان سوغاتی خودداری کنند و در خرید سوقاتی‌ها نیز دقت لازم را داشته باشند.

وی از آمادگی ناوگان حمل و نقل شهرستان قصرشیرین و شهر‌های همجوار خبرداد و خاطرنشان کرد: جاده مرزی قصر شیرین را بهسازی کرده ایم و زائران در مسیر بازگشت با مشکل مواجه نخواهند شد.

فرماندار قصرشیرین تاکید کرد: بهتر است زائرانی که با اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی به مرز می‌آیند با برنامه ریزی بلیت برگشت خود را تهیه کنند تا برای رسیدن به مقصد دچار مشکل نشوند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

 

ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در مرز خسروی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.