علی اصغر بهبهانی رییس اتحادیه توليدكنندگان و فروشندگان كالای كشباف و جوراب در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت بازار تولیدات کشباف اظهار کرد: بازار فروش این دسته از محصولات از ماه مهرماه با آغاز فصل پاییز شروع و تا اواخر آذرماه ادامه دارد ، به همین سبب اکنون شرایط بازار نسبت به دیگر صنوف در وضعیت مناسبی قرار دارد و مشکل خاصی متوجه کسبه این صنف نخواهد بود.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان کالای کشباف و جوراب از چندماه قبل از شروع فصل پاییز به تولید می پردازند تا در مدت زمان کوتاه سه ماه از میزان فروش مطلوبی برخوردار باشند.
بهبهانی در خصوص اینکه میزان تولید کالای کشباف جوابگوی نیاز بازار بوده، ادامه داد: واردات بی رویه جوراب از کشور چین و ترکیه، سبب می شود تا بخش زیادی از تولیدات داخلی در گوشهای از انبار و واحدهای صنفی خاک خورده و تنها تولیدکنندگان را متضرر میسازد.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب با تاکید بر اینکه واردات بی رویه و غیرقانونی این محصولات چرخه تولید کشور را با مشکل مواجه میسازد، افزود: واردات غیرقانونی جوراب بیش از 50 درصد از میزان کالاهای موجود در بازار را شامل شده و این امر موجب می شود تا کارگران و تولیدکنندگان ایرانی بیکار شده و به جای آنها کارگران چینی و کره ای مشغول شوند.
بهبهانی با توجه به اینکه تولیدات داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار بوده اما در مقابل تنوع محصولات خارجی زیاد است ، بیان کرد: تولیدکنندگان داخلی با مشکلاتی نظیر کمبود ماشین آلات صنعتی و یا مواد اولیه مواجه نبوده، اما بخش زیادی از طرح های موجود در بازار از دیگر کشورهای اطراف الگو برداری شده، به همین دلیل طرح و نقش های تولیدات خارجی بیشتر به چشم می خورد.
رییس اتحادیه گفت: برخی از کالاهای کشباف داخلی توان صادرات و عرضه شدن در بازارهای خارجی را دارند اما مشکلات بانکی و عدم ارتباط برخی کشورها با بانک های داخلی موجب می شود تا تولیدکنندگان داخلی برای دریافت مطالبات خود با مشکل مواجه شده و نتوانند در بازارهای جهانی حضور پیدا کنند.
وی در خصوص تولید جوراب های نانو توسط برخی از تولیدکنندگان فعال در این صنعت گفت: جورابهای نانو حدود 2 الی 3 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده اند. این محصولات به موجب بالا بودن هزینه تولیدشان از قیمت بالایی نسبت به دیگر جوراب ها داشته و مردم هنوز نتوانسته اند خود را با قیمت این دسته از کالاها منطبق کنند.
انتهای پیام/