به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آیتالله محمد حاجابوالقاسم دولابی جمعه شب در سلسله جلسات تفسیر موضوعی قرآن کریم که با عنوان سبک زندگی اسلامی و با موضوع شجاعت برگزار شد با مرور موضوعات جلسات قبلی اظهار کرد: در جلسات گذشته چگونه زیستن از نگاه قرآن را در مراحل مختلف زندگی مورد بحث قرار دادیم.
وی با اشاره به یکی دیگر از ویژگیهای مؤمن که شجاعت است، گفت: براساس روایات مؤمن شجاع است، شجاعت بهمعنای قوت قلب و صلابت قلبی بوده که سبب میشود او در برابر دشمن مقاوم باشد و در برابر ناگواریها نیز میدان را خالی نکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با ابراز اینکه شجاعت از جمله ویژگیهای انبیا و اولیای الهی است به چندین روایت در این خصوص اشاره و خاطرنشان کرد: از امام صادق(ع) روایتی وجود دارد که میفرماید: خداوند متعال به پیامبرانش ویژگیهایی داده و هرکس این ویژگیها را در خود یافت باید شکرگزار باشد و اگر این ویژگیها را در خود ندید بهدنبال کسب این ویژگیها باشد که یکی از این 10 ویژگی شجاعت است.
وی افزود: در روایت دیگری از امیرالمؤمنین علی(ع) آمده است: انسانهای شجاع شکستناپذیرند و به زانو در نمیآیند، امام حسین(ع) از جمله این شخصیتها بودند که در هیچ شرایطی حاضر به تسلیم در برابر یزید نشدند.
آیتالله حاجابوالقاسم با تأکید بر اینکه شجاعت سبب عزت هرانسانی میشود، گفت: جامعهای که شجاع باشد نیز عزتمند شده و در نگاهها تلألو خاصی دارد که بهتأکید امیرالمؤمنین علی(ع) پیروزی در شجاعت است.
وی با تصریح اینکه انسان محافظهکار و ملاحظهگر در برابر دشمن شکست میخورد، بیان کرد: اگر قرار بود سیدالشهدا(ع) با یزید بدهوبستان کند و توافق کنند اتفاقات کربلا روی نمیداد و این توافق بهطور یقین رسمیت دادن به یزید یعنی باطل بود که حضرت اباعبداللهالحسین(ع) در هیچ شرایطی حاضر به چنین کاری نشد.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری به روایتی دیگر از امام علی(ع) اشاره و اظهار کرد: آن حضرت میفرماید که اگر خداوند فردی را دوست داشته باشد به او شجاعت میدهد یعنی انسان شجاع محبوب خداوند است.
وی با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) انسان شجاعی بود، افزود: ابهت امام(ره) سبب شده بود که رژیم طاغوت و ساواک در هنگام دستگیری ایشان از ایشان بترسند اما خود امام(ره) ذرهای از راهی که انتخاب کرده بود، عقبنشینی نکرد.
آیتالله حاجابوالقاسم با اظهار اینکه امام خمینی(ره) تجلی ویژگیهای 10گانه بود، گفت: در قرآن کریم نیز خداوند متعال نمونههای شجاعت را برای ما معرفی کرده که از جمله آنها حضرت ابراهیم(ع) است، آن حضرت در دوران نوجوانی در مقابل بتپرستی ایستاد.
وی با بیان اینکه بتهای امروز رنگ و بویی دیگر به خود گرفته است، خاطرنشان کرد: بت آن روز چوب و سنگ بود و بت امروز نیز تکنولوژی و ابزارهای جنگی است، آمریکاییها و دشمنان دین ما را از بتهای امروز و سلاحهای جنگی میترسانند و برخی از انسانهای ترسو نیز در داخل با آنها همنوا میشوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: عجیب است یکی از مسئولان ما گفته بود که اگر آمریکا به ما حمله کند در عرض 10 دقیقه کل سیستم دفاعی ما از کار میافتد، این فکر همان فکری است که ابراهیم(ع) را از بتها میترساند.
وی با اظهار اینکه "در روایات ما به شجاعتهای مثالزدنی پیامبر(ص) نیز اشاره شده است"، ابراز کرد: گاهی ما از پیامبر(ص) فقط عبادت، مهربانی و کمک به فقرا را شنیدیم، اما شجاعت آن حضرت سبب شده تا امام علی(ع) در روایتی به تحسین شجاعت پیغمبر(ص) بپردازند.
آیتالله حاجابوالقاسم با اعلام اینکه شجاعت برای همه انسانها خوب بوده اما برای حاکمان واجب و لازم است، گفت: حاکم دینی باید شجاعترین مردم باشد و در جامعه دینی کسی باید در رأس قرار گیرد که از تهدید و ارعاب دشمن ترسی به دل راه ندهد.
وی بیان کرد که خداوند در قرآن کریم و در سوره انفال میفرماید: ای مؤمنان اگر در جنگ دیدید تعداد کفار زیاد است، فرار نکنید و هرکس به دشمن پشت کند گرفتار غضب الهی شده و جهنمی خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات سراسر شجاعت مقام معظم رهبری در مقابل سخنان رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد: همه میبینند که رهبر معظم انقلاب چطور قاطعانه میایستد و بر دهان رئیس جمهور آمریکا میزند در حالی که بیشتر کشورهای دنیا از رئیس جمهور آمریکا میترسند و حتی برخی کشورهای حوزه خلیج فارس با یک اخم سفیر آمریکا خود را میبازند.
وی با یادآوری اینکه امثال شهید حججیها در بند دشمن نیز ذرهای از صلابتشان کاسته نمیشود، عنوان کرد: این قدرتی که خداوند متعال به مردم ما داده است بهخاطر شجاعت رهبران و دلیرمردان این کشور است.
آیتالله حاجابوالقاسم با ابراز اینکه شجاعت مراتبی دارد، گفت: یکی از جلوههای شجاعت همان شجاعت در برابر دشمن است یعنی در مقابل ارعاب و تهدید نترسیم چرا که دشمن حرف زیاد میزند، قسم دوم شجاعت ایستادگی در برابر هوا و هوس است که طبق فرمایش پیامبر(ص) شجاعترین مردم کسانی هستند که در مقابل هوا و هوس بایستند.
وی گفت: شجاعت در برابر ملامتها قسم سوم شجاعت است که خداوند متعال در سوره مائده میفرماید "بندگان خوب خدا از ملامت ملامتگران نمیترسند"، نیروهای انقلابی چنین هستند این نیروها هیچگاه با برچسب از میدان بیرون نخواهند رفت چرا که مردمی که انقلاب کردند در برابر دشمن شجاعت به خرج دادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: شجاعت در اعلام خطا و اشتباه یکی دیگر از جلوههای شجاعت است، کشور ما چهار سال درگیر یک تجربه از اساس اشتباه برجام بود، مقام معظم رهبری بارها اعلام فرمودند که "بنده از این جهت موافق مذاکره هستم" تا همه بفهمند آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی یادآور شد: عدهای سادهلوح در خصوص برجام میگفتند که جان کری قول داده است در حالی که قرآن کریم بهصراحت گفته که رهبران کفر عهد و پیمان را بهرسمیت نمیشناسند، امروز بر همه آشکار شده که دشمنان ما اهل ماندن بر عهد و پیمان نیستند و بعضیها بهاشتباه چهار سال سرمایههای هستهای کشور را به هدر دادهاند.
آیتالله حاجابوالقاسم با اظهار اینکه "اگر قدر تجربه برجام را بدانیم ارزشمند خواهد بود"، گفت: برخی باید شجاعت اعلام اشتباه خود را داشته باشند اما این افراد میترسند که اقرار به اشتباه و خطای خود کنند چرا که با همین برجام از مردم رأی گرفتهاند.
وی با بیان اینکه "بدترین تحریم ها در طول تاریخ علیه کشور ما تصویب میشود"، عنوان کرد: دشمن امروزه موضوع دفاعی کشور را پیش کشیده که مقام معظم رهبری شجاعانه اعلام کردند که آنها حق ورود به مسائل دفاعی ما را ندارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه برخی هنوز بر اشتباه خود اصرار دارند و بهدنبال برجامهای بعدی هستند، اظهار کرد: برخی میگویند که ما حاضریم در خصوص مسائل منطقه نیز مذاکره کنیم که این یعنی دست کشیدن از دفاع از مظلومان، یعنی ما بهعنوان مثال در خصوص یمن برویم و با آلسعود و آمریکا مذاکره کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه مهمترین عامل در شجاع بودن تقویت ولایت خداوند و اولیای خدا است، گفت: کسی که مأموریتی از طرف خداوند دارد نباید ترسی به دل راه دهد.
آیتالله حاجابوالقاسم راجع به سفری که بههمراه آیتالله اراکی به کشور تونس داشتند، نیز خاطرنشان کرد: تونس مقر اصلی داعش است، عدهای در داخل تأکید میکردند که این سفر انجام نشود اما با تصمیم آیتالله اراکی این سفر انجام و همایش بسیار خوبی در راستای وحدت شیعه و سنی در این کشور برگزار و بهگفته برخی دوستداران جمهوری اسلامی سد حضور ایران در تونس شکسته شد.
انتهای پیام/ز