به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان ایلام اظهار کرد:هلالاحمر در اربعین امسال از سوی ستاد اربعین استان بهعنوان مسئول کمیته امداد و نجات تعیینشده و در این راستا کار خدماتدهی به زائران حسینی را در حوزه امداد و نجات بر عهده خواهد داشت.
محمد سلیمانی بیان کرد: بر اساس برنامهریزی انجامگرفته همزمان با ایام اربعین امسال دو فروند بالگرد این جمعیت باهدف تسریع در امدادرسانی در شهرستانهای ایلام و مهران مستقر میشوند.
وی ادامه داد: تعداد ۲۵ پایگاه امداد و نجات جادهای این جمعیت با بهکارگیری امدادگران آموزشدیده، آمبولانس و خودرو نجات در مسیر تردد زائران از مهران به ایلام از ۸ آبان تا ده روز بعد از اربعین بافاصله کمتر از ۱۰ کیلومتر برای خدماتدهی فعال خواهند شد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان ایلام گفت: تیمهای واکنش سریع همراه ۱۰ آمبولانس و ۳۰ نفر کادر برای شرایط اضطراری در نقطه صفر مرزی مهران برای خدماتدهی احتمالی در کشور عراق مستقر میشوند که مدارک خروج آنها نیز تهیهشده است.
وی افزود: تیمهای موتوری امداد و نجات این جمعیت در پایانه مرزی مهران تا پل زائر برای امدادرسانی مستقر میشوند.
مدیرعامل جمعیت استان ایلام گفت: در راستای خدماتدهی بهتر به زائران، قرارگاه جمعیت هلالاحمر کشور در مرز مهران استقرار پیدا میکند.
سلیمانی اظهار داشت: در صورت نیاز به اسکان اضطراری جمعیت هلال احمر استان آمادگی کامل برای اسکان زائرین را دارد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه بخشی از زائرین از محور اندیمشک-دهلران-مهران تردد میکنند علاوه بر دو پایگاه ثابت امداد و نجات جادهای دشت عباس و بیشه دراز دو پایگاه موقت نیز در این محورها مستقر میشوند.
سلیمانی افزود تعداد ۴۰۰ نفر از نیروهای امدادی و جوانان عضو هلال احمر در ایام اربعین فعالیت میکنند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان ایلام افزود: با توجه به ازدحام جمعیت از پایانه مرزی مهران تا پل زائر، ایجاد خط امداد نجات برای مواقع اضطراری از اقدامات مهمی است که باید در دستور کار مسئولین قرار بگیرد هرچند اقداماتی نیز در این راستا انجامشده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان ایلام هم گفت: حضور میلیونی مردم در همایش اربعین در استان ایلام فرصتی بسیار خوبی است تا استان ایلام همچون سالهای گذشته توانایی خود درزمینه مختلف ازجمله بهداشت و درمان را برای کشور نمایان کند.
با توجه به همایش بزرگ اربعین تمام بیمارستانهای استان برای خدماتدهی به زائرین در آمادگی کامل هستندصید نور علیمرادی در گفتگو با مهر بیان داشت: با توجه به همایش بزرگ اربعین تمام بیمارستانهای استان برای خدماتدهی به زائرین در آمادگی کامل هستند.
نماینده تمام اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ستاد سلامت اربعین افزود: بیش از دو هزار نفر از پرسنل بهداشت درمانی، فوریتهای پزشکی برای خدماتدهی در ایام اربعین آماده هستند.
وی بیان داشت: ۷۰ نیروی متخصص، ۱۱۰ پیراپزشک از استانهای دیگر هم برای خدماتدهی به زائرین در استان ایلام و مرز مهران مستقر میشوند.
علیمرادی اظهار داشت: متخصص طب اورژانس، جراح عمومی، متخصص ارتوپد، متخصص عمومی و متخصص عفونی و ۴۰ پزشک عمومی در استان مستقر میشوند.
رئیس فوریتهای پزشکی استان ایلام گفت: با توجه به تجهیز بیمارستان مهران، یک بیمارستان صحرایی برای مواقع اضطراری و پشتیبان بیمارستان مهران در پایانه مرزی راه اندازی میشود.
وی افزود: برای ارائه خدمات بهتر به زائران دو بیمارستان صحرایی سرپایی در نقطه صفر مرزی ایجاد میشود.
علیمرادی بیان داشت: گروههای مرکز فوریتهای پزشکی (اورژانس) این دانشگاه برای تأمین سلامت و ارائه خدمات درمانی به زائران اربعین حسینی در ۳۸ نقطه از جادههای ارتباطی استان ایلام تا مرز مهران مستقر میشوند و گروههای امدادی اورژانس به همراه تجهیزات و امکانات اولیه درمانی در این مراکز مستقر و خدماترسانی میکنند.
علاوه بر مشخص کردن ۱۵ مکان پد بالگرد، برای مواقع اضطراری هر ۱۰ کیلومتر یک ایستگاه موقت سیار اورژانس ایجاد میشودرئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان بیان داشت: با توجه به حجم بالای تردد در ایام اربعین علاوه بر مشخص کردن ۱۵ مکان پد بالگرد، برای مواقع اضطراری هر ۱۰ کیلومتر یک ایستگاه موقت سیار اورژانس ایجاد میشود.
وی ادامه داد: کادر فوریتهای پزشکی برای ارائه خدمات اورژانسی بهتر در این مناطق، ۱۳۰ دستگاه آمبولانس سبک، ۱۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲ فروند بالگرد از استانهای دیگر را در اختیار دارد.
علیمرادی افزود: تعداد ۱۵ دستگاه آمبولانس و ۴ اتوبوس آمبولانس در پایانه مرزی مهران برای خدماتدهی به زائران مستقر میشوند.
وی افزود: برای حفظ سلامت زائران در موکب هایی که ایجاد میشوند یک نفر بهصورت مستمر وظیفه نظارت بر انواع مواد غذایی، آشامیدنی در این موکب ها را بر عهدهدارد.
علیمرادی بیان داشت: ۳۰۰ نفر کادر بهداشتی با استقرار در مرز، سلامت و بهداشت زائران را در رفت و بهویژه برگشت کنترل میکنند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام عنوان کرد: گروههای غربالگری و بیماریابی با حضور در محلهای تجمع زائران، افرادی که دچار بیماریهای مختلفی چون تنفسی، آنفولانزا یا گوارشی یا علائم بالینی چون تب و لرز هستند را شناسایی و به مراکز درمانی ارجاع می دهند.
وی یادآور شد: در برگشت زائران از کشور عراق و بهمنظور کنترل و اطمینان از سلامت آنها نیروهای مبارزه با بیمارها و بهداشت درمان با دقت لازم غربالگری انجام میدهند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: با توجه به هماهنگیهای که بین بسیج پزشکی سپاه، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی صورت گرفته است، سپاه و ارتش با راهاندازی بیمارستان صحرایی در پایانه مرزی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی به کادر درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کمک میکنند.
علیمرادی افزود: با توجه به اینکه تعدادی از زائران از سمت خوزستان به شهرستان دهلران و مهران تردد میکنند، پیشبینی لازم برای خدماتدهی به حوادث احتمالی دیدهشده است.
وی بیان داشت: با توجه به بعد مسافت دهلران تا مرکز استان در تلاش هستیم با هماهنگی مسئولان بیمارستان دزفول برای ارجاع بیماران به بیمارستان گنجویان برای ایام اربعین رایزنی داشته باشیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: توصیه میشود زائران در زمان شرکت در پیادهروی اربعین از خوردن آبهای آشامیدنی غیربهداشتی و مواد غذایی فاسدشدنی پرهیز کنند.
علیمرادی تصریح کرد: استفاده از لوازم بهداشتی فردی و خود مراقبتی از مهمترین مباحث پیشگیری از بیماری است که زائران به نکات بهداشتی که در بستههای آموزشی در بین آنها توزیع میشود توجه جدی داشته باشند.
انتهای پیام/ع