مصطفی ترک همدانی وکیل دادگستری در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: پرونده موسوم به «پالم» سرانجام پس از سه سال بسته شد.
وی افزود: هر چند به دلیل مجرمانه نشناختن ترک فعل نظارت، متهمان تبرئه شدند، اما در چند جلسه تشکیلی و تفهیم اتهام و اخذ دفاعیات از معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، رئیس سابق استاندارد مشخص شد که اگر رسانهها به ماجرای پالم ورود نمیکردند، هنوز نیز باید شاهد وجود روغن پالم در شیر خوراکی خردسال و کهنسال بودیم.
این وکیل دادگستری بیان داشت: دستور وزیر بهداشت در برچیده شدن این بساط، مایه افشای این کار زشت شد، هر چند که هنوز هم در لبنیات از این روغن مضر استفاده میشود.
ترک همدانی افزود: متهمان در دفاع از خود صداقت نداشتند و عملا پس از شکایت شکات، اقدام به شکایت و تشکیل پرونده قضایی علیه کارخانهها متخلف لبنی کردند. اما با این وجود متهم ردیف اول که مدیریت سازمان غذا و دارو را بر عهده داشت، حاضر به اجرای دستور قضایی مبنی بر معرفی متخلفان به مردم نشدند.
وی گفت: این در حالی است که به موجب قانون مربوط به مواد خوراکی و آشامیدنی، وزارت بهداشت مکلف به معرفی کارخانههای متخلف بود.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: نکته مهم این است که در قوانین کشور به دلیل نبود قانون نظارت بر امور حیاتی مانند نظارت بر خوراک و داروی مردم مجرمانه تلقی نمیشود( مانند ماده 688 قانون مجازات اسلامی) و متهمان با استفاده از این ترفند از چنگ قانون گریختند.
انتهای پیام/