وزارت بهداشت در هفته‌گذشته با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته  با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

7 میلیون ایرانی بیمه بازنشستگی‌ ندارند

علی ربیعی‌ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وی با بیان اینکه متأسفانه وضعیت جامعه از نظر سلامت روانی خوب نیست و درصد قابل توجهی از افراد نیازمند مراقبت‌های روانی هستند خاطرنشان کرد: به طور کلی وضعیت کنونی‌ جهان‌ هشداردهنده‌ است‌ که علت اصلی آن مسائلی مانند تروما‌ و عوامل فیزیکی، حوادث، سوء استفاده از مواد مخدر و کمبود مواد معدنی‌ است.

وی ادامه داد: متأسفانه در جامعه ما جنبه شادی از بین رفته است و به نظر من شاد کردن جامعه هزینه‌های زیادی را در بر ندارد.

ربیعی اظهار کرد: 7 میلیون ایرانی دفترچه‌ بازنشستگی‌ ندارند و ما در همین راستا بیمه اجتماعی فراگیر‌ را پیگیری می‌کنیم و خوشبختانه تا به امروز 11 میلیون ایرانی حاشیه‌نشین شهرها‌ بیمه شده‌‌اند.

ابتلای سالانه ۹ میلیون نفر به پوکی استخوان

 محمد پژوهی رئیس شبکه تحقیقات کشوری استئوپروز (پوکی استخوان) با اشاره به آمار ابتلا به پوکی استخوان در دنیا، گفت: از هر سه زن و هر پنج مرد بالای 50 سال یک نفر مبتلا به شکستگی‌ ناشی از پوکی استخوان می‌شود و در هر سه ثانیه‌ در جهان یک شکستگی‌ ناشی از پوکی استخوان بروز می‌کند.

وی ادامه داد: افزایش امید به زندگی‌ و بالا رفتن سن مهم ترین علت پوکی استخوان محسوب‌ می‌شود؛ سالانه 9 میلیون شکستگی‌ ناشی از پوکی استخوان در جهان بروز می‌کند که 40 درصد این افراد قادر نیستند کارهای روزمره‌ خود را انجام دهند و بار اضافی‌ در جامعه تحمیل می‌کنند، همچنین 80 درصد افراد‌ گرفتار شکستگی ناشی از پوکی استخوان نمی‌توانند کارهای‌ اولیه‌ خود را انجام دهند.

رئیس شبکه تحقیقات کشوری استئوپروز با اشاره به عوامل‌ ابتلا به پوکی استخوان، گفت: سن بالا، سابقه‌ خانوادگی، مصرف سیگار و الکل، داروهای استروئیدی‌، لاغری مفرط‌ و برخی بیماری‌های گوارشی‌ عامل ابتلا به پوکی استخوان محسوب می‌شوند.

بیماری‌هایی که سلامت دانش آموزان را تهدید می‌کند

مجتبی امیری، متخصص پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه بقیه‌الله با بیان اینکه در دختران در سنین مدرسه ریزش موی کششی شیوع دارد که مربوط به دخترانی است که موی بلند دارند و محکم آن را می‌بندند، گفت: ریزش مو در ناحیه شقیقه و پیشانی است که اگر توجه شود و موها محکم بسته نشود، از آن پیشگیری می‌شود. پیشگیری از شپش سر نیز نیاز به آگاهی دادن دارد.

وی در خصوص راهکارهای پیشگیری از شپش در دانش آموزان افزود: تراشیدن سر که از قدیم مرسوم بوده کار اشتباهی است و اصلا توصیه نمی‌شود. شپش باید درمان شود. آن هم با شامپوی مخصوص و نه شامپوی معمولی. شپش یک حشره است که راه می‌رود، پرواز نمی‌کند و خارش شدیدی ایجاد می‌کند.

برنامه‌های اورژانس برای حفظ سلامت زائران راهپیمایی اربعین

 پیرحسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: برای انجام برنامه های ویژه اربعین در مرزهای مهران، چزابه، شلمچه و خسروی بیش از 9 هزار کادر پزشکی و بهداشتی مستقر می شوند.

وی با بیان اینکه 6 هزار نفر از این تعداد پیراپزشک ، سه هزار نفر پزشک عمومی و 420 نفر نیز پزشکان متخصص هستند، افزود: 500 دستگاه آمبولانس نیز در ایام بازگشت زائران از عتبات عالیات در مرزهای چهارگانه  مستقر می شود.

کولیوند عنوان کرد: 2 بیمارستان صحرایی 30 تخت خوابی متعلق به ارتش جمهوری اسلامی برای آمادگی در برابر حملات تروریستی ، بیوشیمیایی ، هسته ای و بیولوژیک در مرزهای چزابه و شلمچه استقرار پیدا می کنند تا در صورت لزوم به حادثه دیدگان امدادرسانی کنند و درمانگاه های سرپایی نیز در مرزها راه اندازی می شود.

اختلالات روانی در 27.5 درصد از زنان و 23 درصد از مردان کشور

آرش میراب‌زاده دبیر علمی سی و  چهارمین کنگره انجمن علمی روان پزشکان ایران در سی‌و‌چهارمین کنگره سالیانه انجمن علمی روان پزشکان ایران اظهار کرد:

وی در ادامه با اشاره به اینکه حدود 27.5 زنان و 23 درصد مردان کشور دچار اختلالات روانی هستند گفت: با این آمار باید به سلامت روان افراد توجه ویژه‌ای شود.

دبیر علمی سی‌و‌چهارمین کنگره انجمن علمی روان پزشکان یادآور شد: اگر میزان سطح سواد افراد افزایش پیدا کند بهداشت روانی ارتقا پیدا می‌کند و به طبع آن میزان بروز اختلالات روانی کاهش پیدا می‌کند.

12 درصد شاغلان كشور افسرده هستند

 رئيسى معاون بهداشت وزارت بهداشت بيان اينكه جمعيت افراد بالاى ١٥ سال ما بيش از ٥٠ ميليون نفر است، افزود: ٣٨ درصد از اين جمعيت ٥٠ ميليونى شاغل هستند، به عبارتى بيش از ٢٠ ميليون نفر در محيط كار شاغل هستند و اين جمعيت بالا نشان از آن دارد كه بايد توجه ويژه‌اى به بهداشت روان در محيط داشته باشيم همچنين اين ٢٠ ميليون نفر جمعيت مولد كشور هستند و به همين دليل بايد به سلامت روان توجه ويژه اى داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بر اساس بررسى ها صورت گرفته در جهان نشان داده شده است كه ١٠ درصد شاغلان به دليل افسردگى مرخصى استعلاجى مى گيرند بررسی ها نشان داده است كه اين افراد ٣٦ روز در سال به دليل افسردگى مرخصى مى گيرند. 

رئيسى با بيان اينكه ٢٣.٦ درصد جمعيت كشور دچار نوعى اختلالات روان شناختى هستند، گفت: بيش از ٦٠ درصد اين افراد به افسردگى مبتلا هستند، حدود ١٢ درصد افراد شاغل كشور افسردگى دارند و اين افراد ٣٦ روز در سال به دليل افسردگى مرخصى مى گيرند، زنان ١٠ درصد بيش از مردان دچار افسردگى دارند و ٢٥ درصد مبتلايان به افسردگى در كشور را تشكيل مى دهند.

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار