به گزارش حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دیواری حدودا یک و نیم متری با آجرهای قرمزرنگ، جلوی ساختمان مجلس قدیم را پوشانده است و میراث فرهنگی و شورای شهر تهران را نگران کرده است.
بنابر آنچه مسئولان شهری می گویند، مجلس بدون اخد مجوز از شورای شهر تهران اقدام به دیوارکشی جلوی ساختمان مجلس قدیم کرده است که یکی از آثار تاریخی ملی محسوب می شود و این اقدام مغایر با هویت ملی و تاریخی تهران است. نمای مجلس قدیم اصلی ترین نماد میدان بهارستان است و به همین دلیل فعالان میراث فرهنگی نسبت به این ساخت و ساز حساس شدند.
فعالان میراث فرهنگی به ساخت این دیوار جلوی مجلس شورای ملی و موانع عمودی مقابل مجلس شورای اسلامی معترض شدند، بعد اعتراضات به نطق دو عضو شورای شهر تهران و یکی از مجلسیها کشید و صدای سازمان میراث فرهنگی و اداره میراث استان تهران هم بلند شد که «این کار خلاف قانون است».
شهرداری منطقه 12 هم اعلام کرده، برای دیوارچینی مقابل مجلس مشروطه در میدان بهارستان هیچ مجوزی از سوی شهرداری صادر نشده است.
در اطلاعیه شهرداری منطقه 12 آمده است: «باید پیش از آغاز دیوارچینی هماهنگیها انجام میشد و مجوزهای لازم اخذ میشد که این کار صورت نگرفته است. باید مصوباتی که در این خصوص وجود دارد، به شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش ارایه شود تا براساس آن مجوزهای لازم صادر شود.»
علاوه بر شهرداری، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران هم در اظهار نظرهای مختلف اعلام کرد که از این موضوع بیاطلاع بوده و درخواست کرده کار را متوقف کنند.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، میگوید: «به امور حقوقی سازمان سپردهایم و به استان تهران هم نامه زدهایم. به ریاست مجلس شورای اسلامی و معاونت پشتیبانی، حقوقی و امور مجلس هم نامه زدهایم تا کار را متوقف کنند. چون روشهای دیگری برای افزایش امنیت ساختمانهای مجلس وجود دارد. به علاوه که دیوارکشی جلوی اثر تاریخی مسلما اشکال دارد».
این دیوارکشی و نصب ستونهای بلند به گفته او از سوی اداره پشتیبانی مجلس انجام شده و با هدف حفظ امنیت بوده است و گفت: «البته آنها حق دارند که امنیت خود را افزایش دهند اما نه به این روش. قانون میگوید حریم و عرصه این اثر باید رعایت شود و هر طرحی دارند باید براساس قوانین میراث فرهنگی پیگیری شود.»
مرتضی شکوهی، مدیرکل امور مجلس معاونت حقوقی، مجلس و استانهای سازمان میراث فرهنگی هم میگوید: «ما نامهای را از طریق معاونت میراث فرهنگی، تهیه کردیم و امروز (دوشنبه) برای معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی خواهیم فرستاد. در این نامه تقاضا کردیم که هر چه سریعتر جلوی این کار را بگیرند. اگر این کار انجام نشد باید ببینیم در قدم بعدی چه برنامهای داریم».
شکوهی اضافه میکند: «آنها میگویند با این دیوارها دستکم دیگر کسی با خودرو نمیتواند به ساختمان بکوبد اما امیدواریم که با سازمان میراث فرهنگی همکاری کنند چون حرف ما حرف قانون است.»
مدیر کل امور حقوقی سازمان میراث فرهنگی ادامه میدهد: «تلاش ما این است که مشکل را از راه تعامل حل کنیم و براساس آییننامه قانونی پیش برویم. از نظر سازمان میراث فرهنگی، این دیوار منظر عمومی ساختمان تاریخی را خراب کرده و قانون حرایم را زیر پا گذاشته است، بر همین اساس از مجلس خواستهایم قانون را رعایت کند.»
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران هم در چهاردهمین جلسه رسمی شورای شهر تهران رئیس شورای شهر تهران در خصوص تغییر و تحولات ایجاد شده در میدان بهارستان اظهار کرد: درخواست ما این است که هر چه سریعتر تکلیف ساخت و سازها در میدان بهارستان مشخص شود.
هاشمی تاکید کرد: مسئولان مجلس باید مدارک و توافقات خود با شهردار قبلی را به شورای شهر ارائه دهند. ما باید بدانیم که چه کسی باساخت و سازها موافقت کرده و این توافق در چه بازه زمانی صورت گرفته است.
این اقدام موجبات اعتراض مردم را نیز فراهم کرد و موضوع در شبکه های مجازی آنقدر دست به دست شد که نهایتا اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و کمیسیون معماری و شهرداری شورای شهر تهران را به محل مجلس قدیم کشاند.
محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این بازدید گفت: موضوع دیوار کشی اطراف مجلس در جلسه ای با حضور نمایندگان اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، شورای شهر و استانداری تهران تعیین تکلیف می شود.
وی با اشاره به اینکه دیوار کشی مقابل ساختمان قدیمی مجلس دغدغه مردم است که نگران حفظ میراث فرهنگی هستند، افزود: اعضای شورا روز گذشته در صحن علنی شورا دو تذکر در این خصوص ارائه کردند .
حق شناس با بیان آن که میدان بهارستان یکی از مراکز مهم میراثی تهران و کشور است که به ثبت ملی رسیده است، گفت: مجلس مشروطه و مدرسه عالی شهید مطهری و میدان بهارستان که یاد آورد خاطرات دوره قاجار و پهلوی همگی به ثبت ملی رسیده است. این میدان از نظر هویت شهری واجد اهمیت است و باید حفظ شود. احداث دیوار به منظر شهری آسیب می رساند.و در حال حاضر دیوار کشی متوقف شده است.
طبق گزارش ها، اعضای شورای شهر قرار است روز چهارشنبه در مورد تصرف خیابانهای اطراف بهارستان توسط مجلس و موضوع دیوار کشی جلسه ای با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی داشته باشند.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز گفته بود: دیوارکشی و نصب موانع عمودی مقابل مجلس شورای اسلامی و مجلس شورای ملی به هویت تاریخی و میراثی این بناها و میدان بهارستان خسارت اساسی وارد می کند. یکی از معابر جبهه شرقی مجلس که عرصه آن متعلق به شهر و شهرداری تهران است، بدون مجوز و پرداخت بها مسدود و به نوعی تصرف شده، مغایر قانون است.
وی تصرف این خیابان توسط مجلس بدون توافق و تصمیم شورای شهر تهران اعلام کرده بود و گفته بود: از شهردار و کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا خواست دراین زمینه اقدام جدی کنند.
سالاری با اعتراض به مجلس نشینان گفت: متاسفانه امروز در محل قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران شاهد هستیم که به هیچ یک از قوانین توجه نشده و در این محدوده شاهد نبود قانونپذیری هستیم به شکلی که بارگذاریهای مقابل مجلس شورای اسلامی در حقیقت ساختمانهایی که درحال ساخت است، در حریم مجلس مشروطه، مدرسه عالی شهید مطهری و میدان بهارستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن برای اجرای نمای شیشهای درحالیکه مردم را در ساختوسازهای خود مکلف کردهایم که نقشه ساختوساز و نما را به کمیته نمای مناطق ببرند، اما مجلس قانونگذاری این اصول را رعایت نمیکند.» سالاری به بسته شدن خیابان «مردم» از سوی مجلس شورای اسلامی هم اشارهای کرد: «شورای هماهنگی ترافیک شهرهای کشور مصوبهای داشته که براساس آن مصوبه خیابان «مردم» به روی عبور و مرور مردم بسته شده است.
گزارش از شاهین شکوهی
انتهای پیام/
احتمالاً برخی خواص قصد دارند در آنجا میهمانی خانوادگی برگزار کنند، که صحیح نمی دانند عوام داخل ساختمان را ببینند.
و من ا... توفیق