به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، در چهارمین نشست مسئولان سیاسی و گمرکی شهرهای مرزی آستارای جمهوری اسلامی ایران و آستارای جمهوری آذربایجان که دوشنبه شب در محل اداره کل گمرک آستارای ایران برگزار شد، هئیت آذری متشکل از دلاور فرضعلی یف مدیر کل امور بینالملل گمرک جمهوری آذربایجان، میر محمود میر آتایف مدیر کل گمرک آستارای جمهوری آذربایجان، الله ورن محمود اف معاون فرماندار شهرستان آستارای آذربایجان و واله آقایف معاون حوزه حمل و نقل و مسافر گمرک آستارای این کشور با حضور در مرز و گمرک آستارای ایران با همتایان ایرانی خود به گفتگو نشستند.
در این نشست مشترک مرزی که ریاست طرف ایرانی را محمد شهبازی ناظر گمرکات استان گیلان و با حضور محمد رضا داداشی نماینده وزارت خارجه در استان گیلان، یونس رنجکش فرماندار آستارا، جلال دیانسایی مدیر پایانه مرزی آستارا، رسول امیدی مدیر کل گمرک آستارا، سرهنگ نوذر مرادی فرمانده هنگ مرزی آستارا و سرهنگ رسول عزیزی فرمانده انتظامی شهرستان آستارا برگزار شد و سرپرستی هیئت آذری را دلاور فرضعلی یف بر عهده داشت، دو طرف بر تعاملات مثبت مرزی و گمرکی در زمینه تسهیل و روانسازی در امر ترانزیت و مبادلات کالا و تردد ۲۴ ساعته مسافر از مرز زمینی آستارای دو کشور و رفع موانع موجود تاکید کردند.
ناظر گمرکات استان گیلان در این نشست با اشاره به روابط خوب دو کشور در زمینههای تجاری و مسافری اظهار کرد: ارتباط فرهنگی و دوستانه مردم ایران با جمهوری آذربایجان بیشتر از سایر کشورهای توریستی است و از این فرصت باید برای تسهیل روابط تجاری و اقتصادی دو کشور استفاده شود.
محمد شهبازی با بیان اینکه تمام شرایط لازم برای ۲۴ ساعته شدن گمرک مرزی آستارای جمهوری اسلامی ایران فراهم است، افزود: دستگاههای اجرایی مستقر در مرز آستارای ایران با برگزاری نشستهای ماهیانه تمام شرایط لازم را برای ۲۴ شدن گمرک آستارا فراهم کرده اند و هیچ گونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
فرماندار شهرستان مرزی آستارا نیز در این نشست با بیان اینکه مرز زمینی آستارا با تردد بیش از ۸۰۰ هزار نفر مسافر داخلی و خارجی در سال، از پرترددترین مرزهای جمهوری اسلامی ایران است و افزایش ساعات کاری گمرکات دو کشور در این مرز پرتردد ضرورت دارد، اظهار کرد: بسترهای لازم برای اجرایی شدن ۲۴ ساعته خدمات گمرکی در مرز آستارا از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و در صورت همکاری طرف آذری این اقدام میتواند نقش مهمی در تسهیل خدمات داشته باشد.
یونس رنجکش لغو مجوز کالای همراه مسافر در مرز آستارا و توسط جمهوری آذربایجان را یادآور شد و گفت: پیشتر مسافران میتوانستند تا سقف هشتاد دلار کالا با خود حمل کنند که متاسفانه این مجوز از سمت کشور آذربایجان به صورت یک طرفه لغو شده است و از همین رو برای رونق داد و ستد محلی نیازمند تجدید نظر در این زمینه از طرف مسئولان آذری هستیم.
مدیر کل گمرک آستارای ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه دو کشور همسایه ایران و جمهوری آذربایجان عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) هستند و توسعه روابط اقتصادی دو کشور از نظر آن سازمان مهم است، گفت: راه اندازی دروازه مشترک مجازی مرزی بین دو کشور که در ماههای آینده انجام میگیرد، به افزایش سرعت در تبادل اطلاعات تجاری ایران و آذربایجان در مرز آستارا منجر میشود.
رسول امیدی افزود: پس از راه اندازی راه آهن بین المللی آستارا-آستارا و تکمیل کریدور شمال-جنوب اهمیت مرز آستارا دو چندان میشود.
مدیرکل گمرک آستارای جمهوری آذربایجان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه درباره ۲۴ ساعته شدن گمرک آستارای آذربایجان به لحاظ روند اجرایی کار، هیچ مشکل و مانعی وجود ندارد، اظهار کرد: گمرک آستارای جمهوری آذربایجان آماده اجرای دستورات صادره از سوی مسئولان عالیرتبه این کشور است.
میر محمود میر آتایف با اشاره به حرکت ۲۰۰ دستگاه اتوبوس زائران حسینی از کشور جمهوری آذربایجان به سمت کشور عراق و کربلای معلی از طریق مرز زمینی آستارای ایران و در روزهای آینده، گفت: از خدمات جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسلمان و همسایه آذربایجان به زائران حسینی آذری در شهر مرزی آستارای ایران سپاسگزاریم.
وی به مصوبه بار همراه مسافر در گمرک مرزی آستارای جمهوری آذربایجان اشاره کرد و افزود: بار همراه مسافر اگر در قالب وسایل شخصی مسافر از گمرک عبور کند، مشکلی در این زمینه وجود ندارد، ولی اگر از یک کالایی به تعداد فراوان همراه مسافر باشد، منع قانونی پیدا میکند.
مدیر کل گمرک مرزی آستارای آذربایجان تصریح کرد: مسافران ایرانی میتوانند بر اساس قانون گمرک جمهوری آذربایجان تا سقف معینی از یک نوع جنس را با خود به ایران حمل کنند.
بررسی ایجاد دروازه مشترک مرزی در مرزهای گمرکی آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان و همچنین تسهیل در انجام تبادل کالا و اسناد گمرکی، تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و توسعه روند تبادلات کالا از دیگر مباحث این نشست مشترک مرزی و گمرکی بود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با بیش از ۹۱ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان قرار دارد و یک قطب بزرگ صادراتی و ترانزیتی کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/ف