به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک فوق تخصص شبکیه چشم گفت: عیبهای انکساری و تنبلی چشم شایعترین بیماریهای چشم در کودکان است و بسیاری از کودکان با این عارضه مواجه هستند. البته تشخیص دیرهنگام این عارضه میتواند منجر به تنبلی چشم شود و بر دید کودک در بزرگسالی تأثیر غیرقابل بازگشت داشته باشد. «فریدون فرهی» اظهار کرد: با اجرای طرح معاینه کشوری کودکان پیش از ورود به مدرسه بسیاری از این مشکلات رفع شده است.کودک در 5 تا 6 سالگی معاینه میشود و در صورت تشخیص هرگونه مشکل تحت درمان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اگر عیبهای چشم کودک چون عیبهای انکساری و انحراف چشم تا سن 9 یا 10 سالگی درمان نشود، کودک برای همیشه با تنبلی چشم و محدودیت بینایی مواجه میشود. البته در اجرای این طرح نیاز است برخی از کودکان در سن پایینتر معاینهتا در صورت وجود هرگونه مشکل درمان شوند.
وی افزود: منظور از انکسار در واقع مسیری است که شعاعهای نورانی از روی اشیای موجود در میدان بینایی ما تا تشکیل تصویر واضحی در داخل چشمها طی میکنند. سیستم بینایی چشم ما پس از دریافت نور و پردازش شعاعهای نورانی بهصورت امواج الکتریکی و سپس ارسال آن به سمت مغز، منجر به «دیدن» میشود.
این پزشک اظهار کرد: هرگونه انحراف از همراستایی صحیح چشمها را لوچی یا استرابیسم میگویند. انحراف چشم شامل ناهماهنگی حرکت عضلات چشم یا تمرکز نداشتن بین 2 چشم است که سبب میشود چشمها در جهتهای متفاوتی قرار گیرند.
این بیماری یکی از مشکلات شایع چشمپزشکی است و در گروه سنی اطفال و بزرگسالان مشاهده میشود. وی با اشاره به عوامل ایجادکننده عیبهای انکساری و انحراف در چشم کودکان گفت: بسیاری از عیبهای انکساری و انحراف چشم، جنبه ژنتیکی و ارثی دارند و در این زمینه معمولا پیشگیری وجود ندارد و تنها راه غربالگری و درمان این عارضههاست.
این پزشک فوق تخصص شبکیه چشم افزود: خوشبختانه بیماریهای چشمی در کودکان قابل پیشگیری و کنترل شده هستند،زیرا کودک در بدو تولد با معاینه کلی و در صورت مشاهده موارد مشکوک درمان میشود. وی ادامه داد: با بررسیهای انجام شده مشخص شد مهمترین دلیل نابینایی در کودکان عوامل ارثی است که قابل پیشگیری نیست و فقط شاید بتوان با کنترلهای قبل از تولد و دخالتهای ژنتیکی در جنین این موارد را رفع کرد.
فرهی اظهار کرد:عیبهای انکساری و انحراف چشم اغلب با عینک و اعمال جراحی درمان می شوند و بسیاری از عیبهای انکساری چشم کودکان با تجویز عینک رفع میشود، درباره انحراف چشم نیز برخی با عینک و برخی با جراحی درمان میشوند، البته شانس موفقیت و درمان در این زمینه به شرط همکاری والدین بسیار بالاست. وی گفت: بیمارانی که از ناحیه چشم دچار مشکل میشوند و تحت عمل جراحی قرار میگیرند همواره نیاز به مراقبت و پیگیری دارند . در بیماریهای داخلی چشم ، افرادی که دچار عارضه میشوندتا آخر عمر باید تحت مراقبت و درمان باشند.
اگر عیبهای چشم کودک چون عیبهای انکساری و انحراف چشم تا سن 9 یا 10 سالگی درمان نشود، کودک برای همیشه با تنبلی چشم و محدودیت بینایی مواجه میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/