به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مهدی مقدری امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: تصور میکنم اگر بنا بر این بود که به واسطه اعتقادم به دین اسلام از حقوق نمایندگی، عضویت و خدمت در شورای شهر اصفهان محروم شوم قطعاً چنین محرومیتی را مصداق نقض حقوق شهروندی و اجتماعی خود تلقی میکردم.
وی افزود: باور دارم که نباید «آنچه را بر خود نمیپسندم، بر دیگری نیز بپسندم»؛ از این رو وظیفه خود میدانم که نسبت به تعلیق «سپنتا نیکنام» از عضویت در شورای شهر یزد اعتراض کنم و متصدیان امر را برای پایداری برادری بین اقوام و مذاهب ایرانی دعوت به قسط کنم.
عضو کمیسیون حمل و نقل، محیطزیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: توسعه ایران و مشخصاً شهر اصفهان بدون پیوستگی و مشارکت همه شهروندان فارغ از دین، مذهب و قومیت و رعایت همطراز حقوق شهروندی آنان محقق نخواهد شد.
وی تصریح کرد: امروزه، ثابت شده است که حضور پیروان مذاهب، فرهنگها و اقوام مختلف در یک شهر و تشکیل جامعهای متکثر و چند فرهنگی، نقطه اتکایی مستحکم به منظور پیشبرد سعادت و رفاه آن جامعه است، به شرط آن که همراه با حکمرانی خردمندانه و توزیع عادلانه منابع و فرصتها شود.
مقدری عنوان داشت: از این منظر، اصفهان میراثی ارزشمند از همزیستی مسالمتآمیز پیروان ادیان و اقوام مختلف بوده است؛ زرتشتیان، یهودیان و ارامنه در کنار مسلمانان سالیان سال دوستانه زیستهاند و بر توسعه میراث انسانی و فرهنگی اصفهان نقشی غیر قابل انکار داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: فراموش نمیکنیم که چگونه حضور صنعتگران ارمنی و گرجی در کنار مردمان هنردوست اصفهان، این شهر را به نصف جهان تبدیل کردند، نه فقط از حیث زیبایی و برآمدن عمارتها و باغهای بیهمتا در جهان، که این شهر نصف جهانی از فرهنگها، ادیان و اقوام نیز بوده و هست.
عضو کمیسیون حمل و نقل، محیطزیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: مدیریت جدید شهری اصفهان باید به این میراث انسانی و اجتماعی به عنوان فرصتی کمنظیر برای رونق و توسعه شهر توجه کند؛ تجربههای نه چندان دور نشان میدهد که اصفهان از این منظر نه فقط میتواند سرآمد شهرهای ایران، بلکه جهان شود.
وی متذکر شد: برای این منظور میتوانیم نگاهی به تجربه «صفاخانه» داشته باشیم، انجمن صفاخانه که در سال 1281 شمسی به همت «آقا نجفی اصفهانی» و «حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی» در محله جلفا برپا شد، محلی برای گفتوگوی ادیان و تمدنها بود؛ نسخ مباحثات این انجمن در لندن و پایتختهای اروپایی، مصر، حجاز و عثمانی منتشر شده و موجی از همزیستی و گفتوگوی عقلانی بین اسلام و سایر ادیان ایجاد کرد.
مقدری اذعان داشت: از این رو، پیشنهاد میکنم مدیران شهری اصفهان با برنامهریزی با سایر نهادهای مرتبط شهری، فرهنگی و دینی اصفهان این تجربه را زنده کرده و با راهاندازی صفاخانه، مرکزی برای صلح و دوستی میان ادیان و مذاهب و تمدنها در شهر اصفهان را در عصر جهانی شدن پایهگذاری کنند.
انتهای پیام/م