کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معماری ایرانی به کمک تاریخ غنی این کشور می آید و در کنار هم مدینه ای فاضله از فرهنگ پربار پرشین ها به ذهن القا می کنند. کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید. هم مساجد بی نظیری دارد و هم شهرهای بیابانی و خلاصه آنکه وسعت و تنوع معماری تاریخی ایرانی شگفت انگیز است.


با ما همراه باشید و با ده مورد از بهترین مکان های تاریخی این سرزمین آشنا شوید.


مسجد نصیرالملک شیراز

ده معماری تاریخی ایران که باید دید

مسجدی شبیه به جعبه ی جواهرات. این شاهکار معماری قرن نوزده میلادی جدای از پنجره های مات و زیبایش، شهرتش را مدیون کاشی کاری های استثنایی اش است. در واقع نام مستعارش، مسجد صورتی، حق مسلم این بناست و کاشی های به رنگ رز آن، فضای درونی را دلپذیرتر می کند.

پرسپولیس، شیراز

ده معماری تاریخی ایران که باید دید
این شهر باستانی پایتخت سلسله ی هخامنشی و نمونه ی بارز معماری آن دوره است. بقایای باستانی حضور این شهر را تا سال ۵۱۵ قبل از تصلب مسیح نشان می دهند. ساختمان های عظیم الجثه و مجسمه های غول پیکر، نشان از وفای به عهد باستانیان به معماری باستانی ایرانی دارند.

شاه‌چراغ، شیراز

ده معماری تاریخی ایران که باید دید
بقعه ی متبرکه ای در قسمت خارجی این مکان پوشیده از کاشی هایی شیشه ای است که نور را در تمام جهات بازمی تابانند. زیارتگاهی به جای مانده از قرن چهارده که بارها و بارها به دلایلی چون زلزله و آسیب ساختاری، بازسازی شده است؛ اما هیچ گونه از این مداخلات اثری بر روی حسی که هنگام ورود به آن دریافت می کنید، نمی گذارد.

مسجد شیخ لطف‌الله، اصفهان

ده معماری تاریخی ایران که باید دید
این مسجد از قرن ۱۷ به عنوان شاهکار معماری صفوی شناخته می شود و شهرتش را مدیون کاشی کاری معرکه و ساختمان پیچیده اش است؛ مدیون بخش هایی از آن که احساس خلوصی که درون آن حس می شود را به غایت می رسانند.

حمام سلطان امیر احمد، کاشان

ده معماری تاریخی ایران که باید دید


حمام عمومی و سنتی، ساخته شده در قرن شانزدهم میلادی، بینشی از زندگی روزمره ی ایرانیان باستان به دست می دهد؛ با فیروزه و کاشی طلا تزیین شده و نقاشی هنرمندانه اش جلوه ای بی نظیر به آن بخشیده است.
این مکان حاوی یک رختکن بزرگ و اتاق آب گرم است. امروزه درب این مکان به عنوان یک موزه به روی عموم گردشگران داخلی و خارجی باز است.

باغ و کاخ ارم، شیراز

ده معماری تاریخی ایران که باید دید


یک مکان آرام پارسی که در قرن ۱۳ ساخته شده است. البته گویا که باغ زودتر از کاخ و در قرن ۱۱ تدارک دیده شده باشد. این میراث ظریف‌طبع و آرامبخش، ساختمانی سه طبقه دارد که به گونه ای ساخته شده تا بتواند بیشینه ی جریان هوا را به طبقات پایین تر منتقل کند. کاشی های رنگارنگ را در کنار باغ پرشکوه این بنا تصور کنید، همه ی اینها به کنار. تصور کنید که عکس تمامی این زیبایی ها درون استخری تزیینی زیر این بنا تصویر شود.

بازار یزد

ده معماری تاریخی ایران که باید دید

سال ها سازش با محیط بیابانی اش، شهر یزد را به معماری تکی از فرهنگ پارسیان بدل کرده است. مرکز تاریخی اش که شامل بازار یزد نیز می شود از خشت ساخته شده و دارای سیستمی منحصر به فرد از بادگیرها و سیستم های تهویه ی هواست.

مسجد جامع، اصفهان

ده معماری تاریخی ایران که باید دید

این مسجد دلپذیر که گفته می شود، قدیمی ترین زیارتگاه در ایران است، طی قرون ۷ تا ۲۰ میلادی تحت بازسازی مداوم بوده است. از سال ۲۰۱۲ به عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته و به فرم معماری چهار ایوانی ساخته شده که در آن چهار دریچه روبه روی هم قرار گرفته اند.

ارگ بم، کرمان

ده معماری تاریخی ایران که باید دید


این شهر باستانی و صحرایی که در استان جنوبی ایران یعنی کرمان واقع شده، یکی دیگر از میراث های جهانی یونسکوی ایران به شمار می رود. ارگ بم بزرگترین بنای خشتی جهان است و به ۲۰۰۰ سال قبل و زمان امپراتوری اشکانیان بازمی گردد.

کاخ گلستان، تهران

ده معماری تاریخی ایران که باید دید


بنای سلطنتی سلسله ی قاجار. تمامی این بنا از باغ ها و ساختمان های سلطنتی و مجموعه ای از هنر قرن ۱۸ و ۱۹ ایران پر شده است. متأسفانه بسیاری از ساختمان های این بنا بین سال های ۱۹۲۵ و ۱۹۴۵ توسط رضا شاه تخریب شدند، زیرا وی احساس می کرد که معماری قدیمی مانع مدرنیزه شدن ایرانیان است.

منبع:تابناک باتو

انتهای پیام/

با برترین معماری های ایران آشنا شوید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.