مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی گفت: ورود سوداگران به بخش زمین اثرات بسیار بدی را در بازار مسکن بر جای گذاشته است.

افزایش سوداگری زمین در کشور/ افزایش 3.4 برابر قیمت اجاره بها طی چهارساله گذشتهبه گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین عبده تبریزی مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن با اشاره به اینکه دولت در ارتباط با واگذاری زمین باید نهادهای حاکمیتی مهمی را تعیین کند، گفت: عرضه زمین باید بر عهده سازمانی گذاشته شود که بتواند از عهده آن بربیاد متاسفانه در حال حاضر یک نظام مشخص و تعیین  کننده ای برای عرضه و توزیع زمین وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: باید تغییر اساسی در سیاست های مسکن ایجاد کنیم تا بتوانیم نظام عرضه زمین را در کشور ساماندهی کنیم.

مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آثار سوداگری در بخش مسکن مشاهده می شود، گفت: سوداگری در این حوزه باعث افزایش قیمت مسکن و زمین طی 20 سال گذشته شده است به طوریکه در منطقه یک تهران طی سالهای 70 تا 93 ما شاهد رشد 193 برابری قیمت زمین بوده ایم.

عبده تبریزی تصریح کرد: در هیچ پروژه و یا کسب و کار چنین حباب هایی مانند بازار مسکن وجود ندارد که این نشان دهنده سوداگری در این بازار است.

مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: شهرهای بزرگ و کوچک موتور رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی تعریف شده اند ولی متاسفانه باوجود آنکه چنین تعریفی این موتور حرکت چندانی ندارد.

عبده تبریزی تاکیدکرد: در حال حاضر سرمایه های زیادی در زمین انباشته شده و این انباشت سرمایه به تولید مولد نمی رسد، در صورتیکه اگر این ثروت آزاد شود، می توان کارهای زیادی در بخش تولید انجام دهیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه بخش قابل ملاحظه ای از منابع بانکی در بخش املاک و مستقلات بلوکه شده ولی به دلیل آنکه تقاضایی برای آن وجود ندارد امکان نقد کردن این املاک نیز وجود ندارد.

انبوه سازان ،پروژه هایی مانند مسکن مهر را برای نوسازی تحویل نخواهند گرفت

هوشنگ عشایری سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در هفدهمین نمایش سیاست های توسعه مسکن با اشاره به اینکه نوسازی  270 محله در طول سال ،نیازمند فراهم کردن اقدامات بسیار مهمی است، گفت: در قانون برنامه ششم آمده که تمامی سازمان ها از جمله راه شهر سازی، وزارت کشور، ستاد ملی باز آفرینی ؛باید سالانه  به مبحث نوسازی و بهسازی 270 محله در سراسر کشور ورود کنند.

وی در ادامه افزود: سطح کیفی زندگی در محلات هدف ،باید با سطح میانگین کیفیت زندگی در همان شهر برابری کند این موضوع یکی از مهمترین اقداماتی است که تمامی سازمان ها در این بخش باید رعایت کنند.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تصریح کرد: از نظر محاسبات ریاضی دستیابی به چنین هدفی غیر ممکن است زیرا با افزایش سرانه فضای عمومی بافت های فرسوده افزایش یافته و در نتیجه دسترسی به آن امکان پذیر نیست.

عشایری در ادامه اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و ستاد ملی باز آفرینی باید سالانه به 270 محله برای نوسازی ورود پیدا کند اما این به آن معنا نیست که در هر سال 270 محله بازسازی شود زیرا بر اساس محاسبات انجام شده در ایران نوسازی هر محله بین 10 تا 12 سال زمان می‌برد.

 وی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده نوسازی محله‌های فرسوده بیش از 100 هزار میلیارد تومان هزینه دارد که برای دستیابی به این رقم علاوه بر کمک‌های دولت و شهرداری ها همکاری توسعه گران(انبوه سازان ،خیر‌ین) و ساکنان بافت‌های فرسوده لازم است مبالغی را تامین کنند.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در خصوص ورود انبوه سازان به بافتهای فرسوده گفت: قرار نیست دولت پروژه‌هایی مانند مسکن مهر را برای نوسازی بافتهای فرسوده در نظر گرفته و به انبوه ساز بگوید این پروژه ها را از پول دولت بساز چنین چیزی از سوی دولت امکان پذیر نیست.

 وی در خصوص پرداخت تسهیلات به بافتهای فرسوده گفت: اولویت تسهیلات خرید مسکن با افزایش مدت بازپرداخت آن برای ساکنان بافتهای فرسوده است که این طرح در حال حاضر در هیات دولت و بانک مرکزی در دست بررسی است.

 عشایری گفت: برای دستیابی به اهداف بازسازی محلات فرسوده مقرر شده جریان عرضه و تقاضای ساخت و ساز را در این مناطق به گونه‌ای تعریف کنیم که خود ساکنان بافت و شهروندان ترغیب به دریافت تسهیلات ارزان قیمت داشته باشند.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: انبوه ساز نیز با توجه به افزایش تقاضا برای سکونت در این بافت ها انگیزه‌های لازم را برای ورود به این محله‌ها را پیدا می‌کند.

 وی تاکید کرد: تجربه‌ها نشان داده تخریب کردن و ورود به بافتهای فرسوده همواره با شکست روبرو بوده، بنابراین در بافتهای فرسوده تخریب و نوسازی دیگر جوابگو نیست.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار