به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ «وانگ کیشان»، شهردار سابق پکن، به یکی از نزدیکترین مقامات سیاسی به «شی جی پینگ»، رئیس جمهور چین، تبدیل شده است؛ بطوریکه «شی» از او حرف شنوی زیادی دارد و دیگر اطرافیان رئیس جمهور نیز از او به شدت میترسند!
کنگره نوزدهم چین در ماه میلادی جاری آغاز به کار میکند و «وانگ» در آن زمان 69 ساله خواهد بود. اما سن بالا و بازنشستگی وی سبب نشده است که رئیس جمهور «شی» از این دوست و مشاور ارشد خود چشم پوشی کند بطوریکه منابع آگاه اعلام کردند به زودی یک سمت بالای دولتی به «وانگ» اعطا خواهد شد.
«وانگ» حضور نامحسوسی در عرصه سیاسی چین دارد؛ اما تقریبا تمام مقامات پکن اعتراف میکنند یکی از تاثیرگذارترین چهرهها در تعیین سیاستهای این کشور است.
دور بعدی کنگره چین 18 اکتبر آغاز به کار می کند و از میان شانزده مقام نزدیک به ریاست جمهوری این کشور، 12 نفر اعلام کرده اند در این کنگره به «وانگ» یکی از بالاترین سمت های دولتی واگذار خواهد شد. هنوز مشخص نیست چه سمتی به «وانگ» اعطا می شود. برخی معتقدند «وانگ» به عضویت کمیته دائم «پلیتبوروی» حزب کمونیست چین در می آید. این کمیته 7 نفره است و هر عضو وظایفی در خصوص یک حوزه مهم از امور ملی از قبیل اقتصاد، قانونگذاری، فساد، امنیت داخلی یا پروپاگاندا را برعهده میگیرد. اما چهار مقام دیگر نزدیک به رئیس جمهور معتقدند «وانگ» از قدرت کنار خواهد رفت.
یک سناریوی دیگر درباره «وانگ» وجود دارد و آن این است که به عنوان یکی از دو معاون ریاست کمیسیون امنیت ملی چین برگزیده خواهد شد. این کمیسیون در سال 2013 و به دستور رئیس جمهور «شی جین پینگ» تاسیس شد تا هماهنگی لازم را میان شاخههای بوروکراسی امنیتی چین برقرار کند. حتی ممکن است «وانگ» به عنوان معاون حزب کمونیست نیز انتخاب شود. اما آنچه واضح است، «وانگ» یک شخصیت مهم و تاثیرگذار روی رئیس جمهور چین است که مایل به از دست دادن وی نیست؛ تا جاییکه ممکن است رئیس جمهور سن بازنشستگی مقامات دولتی را در چین به 70 سال افزایش بدهد.
«وانگ کیشان» در زمان برگزاری المپیک سال 2008، شهردار پکن بود و از سوی رئیس جمهور «شی» در سال 2012 ماموریت یافت با فساد مقامات دولتی مبارزه کند. پس از آن «وانگ» عنوان «شکارچی ببر» را در چین به خود اختصاص داد و به چهرهای قدرتمند تبدیل شد. او به عنوان «شکارچی ببر» برخی از مقامهای رده بالای چین را به اتهام فساد مالی دستگیر کرد و وحشت زیادی را در دل دیگر سیاستمداران بوجود آورد.
گفتنی است دولت چین اخیرا اعلام کرد از آغاز ریاست جمهوری «شی جین پینگ» در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱/۳ میلیون کارمند و مقام دولتی، به خاطر اختلاس یا دریافت رشوه یا اقسام دیگر فساد مالی مجازات شدهاند.
انتهای پیام/